hirdetés
hirdetés

Friss felmérés

A motiválás az egyik legnagyobb kihívás a vállalatok számára home office-ban

Az IFUA Horváth & Partners, az YNSIGHT Research és a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézete és Versenyképességi Kutatóközpontja felmérést végzett a koronavírus járvány terjedésével kapcsolatos tapasztalatokról Magyarországon. A kutatás kitér többek között az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos tapasztalatok összegzésére és a vállalatok, illetve az egyének szintjén jelenlévő kihívásokra.

Kiderült, hogy a koronavírus a válaszadók nagy része szerint egyértelmű veszélyforrás, azonban saját egészségüket és anyagi helyzetüket kevésbé érzik veszélyben. 

Jelenleg a válaszadók 73 %-a otthonról dolgozik a járványhelyzet miatt, legtöbbjük munkáltatója nem jelölt meg konkrét időpontot arra vonatkozóan, hogy mikor érhet véget a jelenlegi helyzet. Azok a szervezetek viszont, amelyek konkrét időpontot jelöltek meg, úgy gondolják, április után vissza lehet térni a normál munkavégzéshez.

A home office lehet idén az egyik legnépszerűbb szó?

Március 11-től például exponencionálisan növekedett a home office kulcsszóra való keresés a Googleben, ahogy a Skype, Teams és egyéb telekonferencia szoftverek is hasonlóan népszerűek voltak, köszönhetően az otthoni munkavégzésnek.

A home office témaköre nem csak a Google kereséseknél mutatkozott kiugróan népszerűnek, hanem elmondható, hogy országos diskurzussá vált, legyen szó Facebookról, Youtuberól vagy egyéb blogok tartalmáról. A legnagyobb emelkedést akkor érte el, amikor bejelentették a digitális oktatásra való áttérést (március 13.).

A home office sikere nem csak a technikai feltételeken múlik

A home office-al kapcsolatosan a felmérés arra is kitért, hogy mik a legfőbb problémák. Például többen panaszkodnak arra, hogy nincsenek meg a szükséges technikai feltételek, összecsúszik a munka és a magánélet, illetve nehéz a munkafolyamatokat is szervezni. A különböző szerepek összeegyeztetése is jelentős kihívást okozott, az egyik válaszadó például úgy fogalmazott, hogy „Valljuk meg, sokak számára az az igazi challenge, hogy home office mellett home hotelt és home schoolt üzemeltetnek...” 

A pozitív tapasztalatok között pedig megjelenik, hogy több szervezetnél megosztják egymással a bevált gyakorlatokat és hangsúlyozzák a közösségi felelősségvállalást.

A home office sikere azonban attól is függ, hogy mennyire tudják a munkavállalók ellátni otthonról a feladataikat. A válaszadók negyede ugyanis csak kisebb mértékben, vagy egyáltalán nem tudja ezt megtenni. Ezek a válaszadók főként abból a csoportból kerültek ki, akik korábban sem dolgoztak otthonról, mert nehezebb lett volna megoldani. 

Kihívást jelent a motiválás, ha távmunkában dolgozik a csapat

A felmérés arra is kitért, hogy a vállalatok jelenlegi gyakorlata mennyire felel meg a távmunka követelményeinek. Bár a bemutatott adatok még csak részeredményeket tartalmaznak, úgy tűnik, a motiválás és a feladat-illetve teljesítménykontroll jelentik a legnagyobb kihívást a legtöbb vállalat számára. A kommunikáció és az irányítás pedig kevésbé kritikus területet jelent a válaszadók szerint. Például a válaszadók 36 %-a a járvány kitörése óta többet egyeztet felettesével. A válaszadók többsége úgy gondolja, hogy a szervezet jelenlegi vezetési gyakorlata többnyire megfelel a távmunka követelményeinek. 

A koronavírussal járó munkahelyi változások a munkakörökre is hatással vannak. A válaszadók közel háromnegyedének nem, vagy csak kis mértékben változtak a feladatai, míg 5%-nak a feladatai teljesen átalakultak a jelenlegi helyzetnek köszönhetően.

További információ a kutatásokról: 

Március végén, az Ynsight Research és Bauer Zsófia szociológus vezetésével készült közösségi média-használat felmérés az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos bejegyzéseket vizsgálta a Magyarországon legnépszerűbb platformokon (pl. Facebook, Instagram, Youtube stb.).

Április első két hetében pedig Kiss-Dobronyi Bence és Bakonyi Zoltán közgazdászok kezdeményezésére az IFUA Horváth & Partners, a Budapesti Corvinus Egyetem Informatikai Intézetének és Versenyképességi Kutatóközpontjának támogatásával készült egy 700 fő által kitöltött online kérdőíves, nem reprezentatív kutatás a távmunka hatásairól.

 

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés