hirdetés
hirdetés

JELENLÉT + ELFOGADÁS = REZILIENCIA

A krízisálló vezető útja

A legfontosabbal kezdem: a reziliencia, a rugalmas alkalmazkodó képesség nem azt jelenti, hogy szanaszét hajtom magam a testi-lelki kiégésig, hogy megfeleljek a Covid-helyzet és a vállalat által kreált elvárásoknak, hanem hogy képes vagyok tudatosítani, hogy mi van éppen bennem, és képes vagyok az éppen aktuális belső tapasztalatommal összhangban vagy éppen azzal ellentétben a saját választott értékeim szerint cselekedni. A pszichológiai rugalmasság, ami a reziliens magatartáshoz kell, a mi életünket kell, hogy szolgálja.

Legnagyobb lányommal éppen fogorvoshoz indultunk. Nem volt semmi komoly, csak éppen elkezdtek kihullani a tejfogai, az állandók pedig néha fájtak, ahogy próbáltak előbújni, én meg megkértem egy kedves fogorvos barátom, hogy vessen rájuk egy-két gyógyító pillantást.

3 hétig minden nap arra készültünk, hogy megyünk az Orsihoz, de miután elindultunk és tettünk pár lépést az igen meredek utcán, ahol lakunk, a következő párbeszéd zajlott le:

- Apa, nagyon fáj a térdem.

- Hú, de érdekes, hol fáj?

- Hát úgy az egész.

- Mit gondolsz, mit akar ezzel üzenni a térded?

- Mi?

- Hát szerintem, nagyon érdekes, hogy 3 hete arra készülünk, hogy megyünk Orsihoz, és eddig semmi gond nem volt a lábaddal, most meg elkezdett fájni. Nem lehet, hogy a térded fél és el akarja intézni, hogy ne tudj elmenni?

- Jé...

- Rozi, neked fontos, hogy elmenjünk?

- Igen!

- Akkor csak figyeld meg, mi történik a térdedben, meséld el, amit tapasztalsz, de közben menjünk, mert elmegy a vonat

- Oké....  .... Apa, elmúlt, szerintem lefüleltük.

Rozi lányomnak azóta is ez az egyik kedvenc története, amit mindenkinek elmesél. Hogy rajtakaptuk a térdét és elmúlt a fájdalom. Én meg nagyon örülök, hogy az amúgy nem igazán tökéletes apai működésemnek is végre lett egy olyan sikersztorija, amit a munkámban már többször meg tudtam élni.

A reziliencia kifejezés hasonló nehéz helyzetekben kerül elő: amikor valamilyen nagy kihívás előtt állunk. Vagy egy új pozíció, vagy egy új élethelyzet, esetleg egy váratlan krízis, amihez szeretnénk rugalmasan alkalmazkodni. De vajon mi adja ennek az ügynek a nehézségét? Miért nem tudjuk csinálni a dolgunkat ugyanúgy, mint addig? Azaz...

Mi a rugalmatlanságunk oka?

A problémamegoldás. Ami egyfelől nagyon fontos egyéni és társadalmi képesség, mert ezzel lett olyan a világ, amilyen. Amikor gond volt a távolság, előbb-utóbb befogtuk a lovakat, lett kerék, hajó, motor, autó, repülő, űrhajó, …aztán majd meglátjuk, hogy Elon Musk mit talál még ki. Szóval a távolság már nem probléma. Régen zavart minket az időjárás: hát lett barlang, sátor, faház, kőház, manapság meg tized Celsius fokonként állíthatjuk a termosztátot szinte bárhol. Ha valami zavart minket, kitaláltuk, hogyan oldjuk meg a problémát, hogy már ne zavarjon. Amikor elromlik a tető otthon, és ez probléma, mert beesik az eső, a hó, meg bejön a hideg, megszerelteted, és aztán már nem zavar. He betörik az iphone kijelző, és zavar, mert nem látod jól, akkor megszerelteted vagy lecseréled. Amikor nem úgy megy a céges szekér, ahogyan kéne, és ez probléma, akkor jön a McKinsey, és megoldja. A problémamegoldás jó és fontos, ez viszi előre az életünket és a társadalmunkat.

Viszont ugyanez a képességünk szűkíti be a magatartásunkat, amikor a belső világunkhoz is így kezdünk viszonyulni. Íme egy-két gyakori példa:

Ha majd lesz elég bátorságom, akkor előadok a konferencián.

Ha majd nem lesz ilyen nagy a nyomás, akkor odafigyelek az egészségemre.

Ha már nem lesz ilyen stresszes az időszak, akkor majd kedvesen beszélek a kollégákkal.

Ha majd kevesebb lesz a munka, időben hazamegyek a családhoz.

Úgy érzem összenyom a feszültség, így nem bírok dolgozni.

Nehéz helyzetek – nehéz érzések

A krízisek és más nehéz helyzetek, nehéz érzésekkel és gondolatokkal járnak együtt. Az, hogy mennyire tudunk jól működni ezekben a helyzetekben, attól függ, hogy mire fókuszálunk. Arra, hogy ezen nehéz érzésekkel, gondolatokkal együtt is azt tudjuk tenni, ami számunkra értékes és fontos, vagy pedig arra, hogy ezeket az érzéseket megváltoztassuk, hogy azt tehessük, ami fontos.

A problémamegoldó működés, ami a külső világban olyan jól működik, arra hív meg minket, hogy a belső világunkban is a problémák megoldására törekedjünk. Ennek az lesz a következménye, hogy olyan dolgokat kezdünk csinálni, amiktől a nehéz belső érzések és tapasztalatok megszerelését, megváltoztatását várjuk, ahelyett, hogy ezeket megfigyelve és elfogadva magatartásunkkal inkább a külső követelményekhez alkalmazkodnánk. Ez a kétféle működés pedig nem ugyanoda vezet.

  • ​Amikor felkérnek előadni, elkezdek szorongani. Ezért inkább lemondom, hogy ne szorongjak tovább, és abban vagyok, hogy majd akkor tudom ezt megtenni, ha lesz elég bátorságom. Magyarán, majd akkor adok elő, ha a szorongás problémáját legyőztem.
  • Amikor időben haza akarok menni, de még sok az elintézetlen ügy, megjelenik bennem a feszültség. Ezért inkább bent maradok dolgozni, hogy csökkenjen a feszültségérzésem, és abban vagyok, hogy majd akkor járok haza időben, ha már nem lesz ennyi a munkám és ezért nem lesz bennem ennyi a feszültség.
  • Ha fáj a térdem, nem tudok elmenni a fogorvoshoz... ja, de. Ha egyszerűen csak észreveszem, hogy fáj, és elfogadom, hogy ez van, és továbbra is teszem egyik lábam a másik után, ha ez valami értékeshez vezet.

 

Egy döntés vagy fontos, vagy könnyű.

Nagyon fontos, hogy az érzéseink, érzeteink nem tudják megmondani, hogy mit tegyünk. A döntés a mi kezünkben van. Ennek a megtapasztalásához kell a jelenlét és az elfogadás.

  • A jelenlét abban segít, hogy képesek legyünk észrevenni, hogy pontosan mi zajlik bennünk, amikor érték alapján akarunk cselekedni, pl. hazamenni a családhoz. Pontosan mik azok az érzések, gondolatok, késztetések, amik nem hagyják, hogy azt tegyük, ami fontos. A jelenlétgyakorlat érdemes úgy felfogni, mint információgyűjtés. Amikor fontos üzleti döntést akarok hozni, akkor igyekszem minél több információt összeszedni, hogy jól tudjak választani. Amikor jelen vagyok és érzékelem, hogy milyen érzetek, érzések, gondolatok, késztetések vannak bennem, akkor ugyanezt csinálom.
  • Az elfogadás pedig abban, hogy ne megszerelni, csak megfigyelni akarjuk ezt a tapasztalatot, mint ahogyan Rozi lányom figyelte meg a térdét. Ennek az a nehézsége, hogy mi szeretünk mindent kontrollálni, kézben tartani, megoldani. Viszont saját belső tapasztalatainkkal ez nem mindig működik, illetve lehet, hogy működik, de az az ára, hogy nem a saját választott értékeink szerint cselekszünk. (lsd feszültség és munkamánia)
  • A reziliencia pedig ebből adódik. Ha meg tudjuk figyelni, hogy mit érzünk, majd képesek vagyunk ezt a feszítő érzést vagy nehéz gondolatot annak feszítésével és nehézségével együtt egyszerűen elfogadni, könnyebben fordíthatjuk figyelmünket kifelé, hogy mindezzel együtt, vagy mindennek ellenére azt tegyük, ami az adott helyzetben számunkra fontos. És a jó hír, hogy ez a képesség tanulható és fejleszthető.

Sokszor tapasztalom, hogy egy magyar vezető vagy jól van, vagy jól teljesít a vállalatért.

A reziliens vezető pedig jól van és jól teljesít önmagáért és a vállalatért egyaránt.

Ebben segítünk a Longevity Projecttel.

 

 

(x)

Dr. Márky Ádám, A Longevity Project társalapítója, szakmai- és orvosigazgatója
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés