hirdetés

Viszonyunk a munkánkhoz – az irodalomterápia módszereivel

A krízis miatt elgondolkodunk azon, hogy mit tud nyújtani nekünk a munkahelyünk

Hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni a munkánkról, mint ami csakis az intellektuális, praktikus oldalunkat veszi igénybe, pedig az, hogy mivel töltjük napjaink tetemes részét, rendkívül összetett módon hat érzelemvilágunkra, általános lelkiállapotunkra. Illetve az, hogy milyen érzelmi állapotban vagyunk éppen, kihat munkavégzésünkre, arra, hogyan vagyunk benne a munkafolyamatokban. Ennek fényében érdemes lehet egy coachcsal, pszichológussal, mentálhigiénés szakemberrel ránéznünk a munkánkhoz való viszonyra. Vagy éppen elmenni egy önismereti csoportba, aminek ez a fókusztémája. Amelyet akár az irodalomterápia eszközeivel is körbejárhatunk – miért is ne? Egy ilyen önismereti csoport tapasztalatairól számol be az alábbiakban vendégszerzőnk, Rudolf Panka irodalomterapeuta.

2020 decemberében háromalkalmas online önismereti tréning keretében volt lehetőségük a résztvevőknek megvizsgálni a munkájukhoz való viszonyukat. Az irodalomterápia módszereit ötvözve, tréninggyakorlatok során zárhatták le a tavalyi évet, és készülhettek az ideire egy tudatosabb viszony megalapozásával. A koronavírus-járvány idején egyre több és több kliens fogalmazta meg, hogy a krízishelyzet arra késztette, gondolja át a munkájához való viszonyt. A pszichológiában régóta ismert tézis, hogy a krízis mindig rejt magában lehetőséget is: a növekedésre, változásra, helyzetünk átértékelésére. Akik régóta benne ragadtak egy nem kielégítő munkaviszonyban, vagy akikben ott a változtatás igénye, azok az utóbbi hónapokban még erősebben érezték ezeket a hiányokat, terheket. Ebből a tapasztalásból született meg a csoport ötlete.

Rudolf Panka, irodalomterapeuta
A három alkalom direkt rálátást nyújthatott a résztvevőknek erre a viszonyra. Az alkalmak hívószavai ezek voltak:

  1. Hol tartok most? Hogyan állok most a munkámhoz, vagy annak hiányához? Előnyök, hátrányok, célok kijelölése.
  2. Vágyak, küldetés, hivatás. Mi a hivatásod? Ha nincs, mi segítene megtalálni? Ha van, de nem egyezik a munkáddal, mi segítene közelíteni a kettőt?
  3. Úton egy kiteljesedett állapot felé. Munka, magánélet egyensúlya, hogyan tud beépülni a munka az életedbe úgy, hogy ne teher legyen, hanem kiteljesedés.

A résztvevők mindegyike aktív munkaviszonnyal vagy vállalkozói státusszal rendelkezett, így tehát már egy eleve meglévő helyzethez való hozzáállásról tudtunk beszélni. Előzetes várakozások szerint megjelenhetett volna olyan is a csoporton, akik a járványhelyzet miatt elvesztette a munkáját, vagy más okból munkanélküli, és éppen azért szeretne tudatosodni abban, merre is induljon. A munkakeresők nem voltak kizárva a csoportból, ám őket mégsem szólította meg a téma. (Természetesen, fizetős csoport lévén, a részvételi díj kifizetése is visszatartó erő lehet egy ilyen helyzetben.)

Összhangban van a munkánk az alapértékeinkkel? A választ a gyerekkor adja meg

A csoportfolyamat elején visszanyúltunk a gyerekkori álmokhoz és vágyakhoz, és összevetettük ezeket a jelen állapottal. A cél nem az volt, hogy megnézzük, mi valósult meg ezekből, hanem az, hogy a résztvevők olyan alapértékeket fogalmazzanak meg, amik személyiségük elválaszthatatlan részei, majd ránézzenek, ezek mennyire jelennek meg a munkájukban.

Ez hozott ráismeréseket, illetve megerősítéseket is, azzal kapcsolatban, hogy ki mennyire van jó helyen jelenlegi helyzetében. A skála széles volt. Voltak olyanok, akik teljesen a helyükön érzik magukat, és értékrendjük szerinti munkát végeznek, csak néhány körülményen szeretnének változtatni. Voltak olyanok, akik átmenetileg megfelelőnek érzik munkájukat, ám érzik, nem ez az igazi útjuk, és keresik a lehetőségeket a jövőre nézve. Mások megfogalmazták, hogy egyetlen pozitívuma a munkájuknak, hogy van, de egyébként kevéssé tudnak azonosulni azzal, amit csinálnak.

Krízis indukálta hálaérzés és introspekció

Alapvető gondolatként megjelent a hála, amit azért éreznek, mert a járványhelyzetben van munkájuk, állandó bevételük. Az utóbbi évben felértékelődni látszott egy addig rosszabbnak érzékelt munkahely is, hiszen legalább van. Azonban, a cikk elejére visszautalva, a krízis nyújtotta visszavonultabb élet, a sok, megszokott pótcselekvésekkel nem kitölthető pillanat lehetőséget ad az introspekcióra. A munkavállalók átgondolják, hogy a krízis indukálta hálaérzésen túl a jövőben mit tud adni nekik egy munkahely, illetve ők mit tudnak nyújtani a munkáltatóiknak.

A csoporton integrált módszerekkel dolgoztunk, a résztvevőknek lehetősége volt segítségül hívni mind az intuitív, asszociatív oldalukat, mind pedig a kognitív, tudatosat is. Ez utóbbit mozgósítva skálázták a vágyott és leginkább elutasított állapot közti szakaszt, és elhelyezték magukat jelenlegi helyzetük szerint. E mellé az érzelmi viszonyulást az irodalomterápiás módszerek adták: többek között A kis herceg lámpagyújtogatóját hívtuk segítségül. Minden alkalommal csodálatos és megtisztelő megélni, ahogyan a csoporttagok egyéni módokon kapcsolódnak egy szöveghez. Volt, aki a lámpagyújtogató alázatát emelte ki, más pedig elküldte volna folyamatoptimalizálásra. Megint más azt emelte ki, hogy a lámpagyújtogató igazán csak pihenni szeretne. Gazdag értelmezési szivárvány alakult ki, és a csoport jól működtette az irodalomterápia alapelvét: mindegy, hogy mi volt a szerző szándéka a szöveggel, mindegy, hogy irodalomtudományos szempontból hogyan elemezhető a szöveg – az a fontos, hogy a résztvevőknek az itt-és-mostban mit mond, hogyan tudnak kapcsolódni hozzá.

A csoportfolyamat végére eljutottunk oda, hogy a résztvevők tudatosabb módon voltak képesek megfogalmazni, mi számukra a vágyott, kiteljesedett állapot a munkában. Hogyan tudják összeegyeztetni karrierjükkel a számukra fontos alapértékeket, mi az, ami jó, mi az, ami fejleszthető, fejlesztendő jelenlegi helyzetükben. Mi az, amit elfogadnak, hosszabb vagy rövidebb távra a hiányokból, és mi az, amiből viszont semmiképpen sem engednek.

A csoportnak saját szava is lett, a „juhászkodás”. Még az első alkalommal került elő József Attila Altatója (a gyermeki vágyak felidézése kapcsán). A versbeli Kis Balázs tűzoltó, katona vagy vadakat terelő juhász szeretne lenni álmában. A juhász képe végigkísérte mindhárom alkalmunkat: a résztvevők fontos alapértékként fogalmazták meg a „juhászkodást”, mely alatt több dolgot is értettünk: mások vagy akár saját maguk terelgetését, szeretettel, de biztos keretek között, a választott úton kísérni másokat vagy magunkat.

Biztos közegben ütköztetni a diverz véleményeket

A három alkalom végén lezártuk a folyamatot egy zárókörrel. Csoportvezetőként megfogalmaztam a hálát, amit éreztem, amiért a résztvevők maximálisan tiszteletben tartották egymás különféle véleményét és megélését. Az irodalomterápiás gyakorlatoknál volt ez leginkább érezhető: különféle, egymásnak akár ellentmondó értelmezések megfértek egymás mellett, senki sem vitatkozott a másikkal, nem akarták egymást meggyőzni a maguk igazáról, az értelmezések egymást építették és gazdagították, új és új szinteket mutatva meg. Ellenkező vélemények után is el merték mondani a saját értelmezésüket, nem féltek attól, hogy ezek után az övék nem lesz érvényes.

A résztvevők rákapcsolódtak erre a hálaérzésre, ők is értéknek emelték ki, hogy egymást figyelmesen, értőn hallgatva, diverz vélemények ütközhettek, megtartó, biztos közegben.

Ha ez a fajta együttműködés, együttlét, együtt dolgozás a munka világában is képes megvalósulni, már abból sokat profitálhatunk mindannyian.

A beszámoló a csoporttagok tudtával és beleegyezésével készült.

Az irodalomterápia módszereiről bővebben a szerző elérhetőségein (honlap, facebook, instagram) tájékozódhatsz!

Rudolf Panka, irodalomterapeuta
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZ FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés