hirdetés
hirdetés

Szervezeti egészség

A demotiváció úgy terjed a csapatban, akár a vírus: láthatatlanul

Mi a közös a vírusban és a demotivációban? Miért terjedhet akár láthatatlanul is a demotiváció a csapatunkban? És mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a munkatársak motivációvesztését? Többek között ezekre a kérdésekre adott választ Czagler Zsuzsa, Motivációtérképezési szakértő a VIP Coaching Center Kft.-től a Vezetés és pszichológia online szakmai randi keretében.

Zsuzsa úgy kezdte az előadását, hogy a vírus és a demotiváció között meglepően sok a hasonlóság: például mindkettőnél először csak a tüneteket vesszük észre, melyeket ha nem kezelünk időben, átterjed másokra is, ezzel nagy gazdasági károkat okozva. Emellett ahogy a vírus is láthatatlanul terjed, úgy igaz lehet ez a demotivációra is: a vezetők is lehetnek láthatatlan „vírushordozók”, így megfertőzve a csapatukat. 

A főbb ismertetőjelek

Na de hogyan is ismerjük fel, amennyiben valaki demotivált állapotban van? Jellemző lehet többek között a tartós közönyösség, szomorúság, fásultság, kedvetlenség, „minden mindegy” állapot, fáradtság, céltalanság, az együttműködés hiánya, az érdektelenség, a frusztráltság és a halogatás is. 

Hogyan előzhetjük meg ezt az állapotot?

Adódhat a kérdés, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a motiváció hiányának kialakulását? Első lépésként érdemes vezetőként a saját motivátorainkat felmérni. Ezután tegyük fel magunknak a kérdést, hogy ezeket mennyire éljük meg a munkánk során? Értékeljük is őket egy 1-10-ig tartó skálán. Ezt követően ugyanezen motivátorokat vizsgáljuk meg a csapattagokkal is: számukra mely tényezők adják a legtöbb motivációt? És ezeket mennyire élik meg a vezetésünk mellett?

A két elemzés egymáshoz való viszonyításából egyértelműen látszódni fog, hogy mely igényekre kell több energiát fordítanunk vezetőként, hogy elkerüljük a tartós demotiváltság állapotát, mely aztán könnyen szétterjed a teljes csapatban vagy akár szervezetben. Legyünk résen és ne halogassuk ezen motivátorok mielőbbi felmérését!

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés