hirdetés
hirdetés

Toplista

A 18 legabszurdabb kérdés, amit állásinterjún valaha feltettek

Egy női jelentkezőtől például azt kérdezték meg, tetszenek-e neki a szakállas férfiak, ám olyan jelölt is volt, akitől a cipőméretét tudakolták. De akadtak ennél kellemetlenebb vagy meghökkentőbb kérdések is állásinterjúkon, mint az egy munkavállalók körében végzett közelmúltbeli német felmérésből kiderül.

A Respondi piackutató cég a Viasto szolgáltatócég megbízásából készített egy kutatást, amiben az alábbit tudakolták meg a résztvevőktől: „Mi volt a legrosszabb kérdés, amit valaha is feltettek önnek egy állásinterjún?” Több mint 1000 olyan munkavállalót kérdeztek meg, akik az elmúlt 3 évben állásinterjún vettek részt, és a legkülönbözőbb pozíciókra jelentkeztek a vegyésztől a szerelőig.

A válaszok közt a következő kérdések szerepeltek:

1. Mi a cipőmérete? (Munkaerő-kölcsönző cégnél.)

2. Miért hordja hosszan a haját? (Elektromos műveknél, a jelölt ötvenes éveiben járó nő volt.)

3. Az előrelépése érdekében hajlandó lenne szakítani a partnerével? (Ezt a kérdést egy telekommunikációs területen jelentkező, 5059 év közötti jelöltnek sikerült feltenni.)

4. Bejönne lázasan dolgozni? (60 év fölötti szerelőtől.)

5. Mit tesz akkor, ha fejére nő a gyerek? (Egy közigazgatási intézmény állásinterjúján.)

6 . Hogyan definiálná a „gyilkosság” szót? (Egy médiavállalatnál.)

7. Egy nagyon jó ajánlat kedvéért lemondana a családalapításról? (Közigazgatási területen sikerült feltenni ezt a kérdést egy ötvenes éveiben járó jelentkezőnek…)

8. Évente hány napot beteg? (Kereskedelemben.)

9. Hogyhogy autóval jött ide? (Egészségügyben.)

10. Miért nem házasodott meg? (Munkaerő-kölcsönző cég, szintén ötvenes éveiben járó férfi jelölt.)

11. Hogy áll az őszinteséggel? (Telekommunikációs cég.)

12. Ha választania kellene, ki haljon meg előbb? Az apja vagy az anyja? (Egy biztosítócégnél, ötvenes éveiben járó jelöltnek feltett kérdés.)

13. Hogy is hívják még egyszer? (Lapkiadónál.)

14. Melyik a kedvenc Excel-képlete? (Kisipari üzemben.)

15. Mit gondol, mennyit kerestem tavaly bruttóban? (Vegyipari cégnél.)

16. Maga ismer gépi nyelveket? Mondjon már valamit gépül! (Szintén kisipari üzem.)

17. Jelenleg szexuálisan aktív? (Egy logisztikai cégnél, a jelentkező huszonéves nő volt.)

18. Előfordult már magával, hogy valamit kihajított az ablakon? (Logisztikai cégnél.)

A toplistás kérdések közé tartozik még az is, amik az interjúztató azt tudakolja meg a jelölttől, hogy terhes-e. 2018 decemberében ebből a kérdésből egy alkalommal per is lett: egy női jelöltnek feltették ezt a kérdést, amire nemmel válaszolt. Munkába állása után aztán fény derült rá, hogy valójában gyereket vár, erre fel a munkahely megtévesztésre hivatkozva elbocsájtotta. A bíróság a nőnek adott igazat, azzal indokolván meg a döntést, hogy a jelöltnek jogában áll titokban tartania a terhességét (mindez Németországban történt).

Szerintetek melyik a legfurcsább kérdés?

Hasonlóan abszurd, ellenben hatásos, világcégek vezetőitől származó interjúkérdéseket ebben a korábbi cikkünkben gyűjtöttünk össze.

(forrás: Der Spiegel)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés