hirdetés
hirdetés

Mikulás inspirálta üzleti tippek

8 szokás, melyet vezetőként érdemes ellesni a Télapótól

Bizarr tanácsnak hangzik? Gondolj csak bele: terjeszti a jó akaratot, időben elvégzi a munkáját és jó emberismerő...

Hiszel a Mikulásban?

Akár igen, akár nem, mi most egy másik megközelítésbe szeretnénk helyezni őt. Ugyanis számos olyan tulajdonsággal bír, amire minden vállalkozónak, vezetőnek törekednie kell. Nézzük meg tehát, hogy mik azok a dolgok, amiket mindenképp érdemes ellesni a Mikulástól és átültetni a saját üzleti környezetünkbe!

Alapozd meg a jó hírnevet!

A jó hírnév nem megvásárolható, azt bizony meg kell teremteni. A Mikulás nagylelkűségével és jóságával pozitív képet alakított ki az emberek fejében. Egy sikeres vállalkozás létrehozásában nem elhanyagolható, hogy hogyan gondolkodnak rólunk az emberek.

Jegyezd meg a neveket!

A Télapó sosem felejti el a neveket, hiszen azt szeretné, hogy a gyerekek érezzék, hogy törődnek velük. Vegyünk példát róla, és amennyire csak lehet, figyeljünk oda alkalmazottainkra, jegyezzük meg a nevüket és használjuk is megszólításukkor!

Ismerd fel a másik igényeit!

A Mikulás ajándéka mindig a címzettet tükrözi, nem pedig az ajándékozót. Ahhoz, hogy az ügyfeleknél sikert arassunk, meg kell ismerni az igényeiket és tudni kell ezekre reagálni. Mutassunk valódi, személyes érdeklődést a másik iránt, hiszen ez képes a bizalom elmélyítésére is.

Légy jó hallgatóság!

Ne feledjük: több barátot szerezhetünk azzal, ha a fülünket használjuk, mintha a szánkat! Azok az emberek, akik úgy érzik, meghallgatják őket, megbecsültnek és elfogadottnak érzik magukat. Úgy vélik, valóban komolyan veszik őket, és az, amit mondanak, tényleg számít.

Ne egyedül arasd le a babérokat!

Bár az alázatosság eltűnőben lévő „művészetnek” számít, a Télapó sem egyedül felelős a gyermekek boldogságáért. Vezetőként nekünk sem szabad elfelejteni, hogy a siker egy jó csapatmunka eredménye!

Légy lelkes!

A Mikulás évről-évre ugyanazt a munkát végzi, mégis fáradhatatlanul lelkes. Vezetőként felelősségünk, hogy motiváljuk a csapatunkat, s ha mi megtaláljuk a munkánk értelmét és azokat a dolgokat, amik lelkesítenek minket, akkor ez a hozzáállás bizony hamar ragadóssá válhat!

Ösztönözd a pozitív gondolkodást!

A Mikulás bárhova is megy, előmozdítja a jó akaratot és a helyes viselkedést. Arra ösztönzi a gyerekeket, hogy legyenek jók, hiszen akkor jóságot kapnak cserébe. A pozitív gondolkodás pozitív szokásokat szül, ezek pedig meghatározzák azt, hogy milyen emberek vagyunk.

Tartsd be a határidőket!

Gondoljunk csak bele, mekkora a nyomás a Mikuláson: egyetlen nap alatt kell az összes gyermeket boldoggá tennie. A munka időben való elvégzése azonban meghozza a gyümölcsét: elősegíti a bizalom és a lojalitás kialakulását, megszilárdítását.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Inc.)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Március 19-én, pénteken Belső kommunikációs workshop a Kreatív szervezésében!

hirdetés