hirdetés
hirdetés

"Minden épület hatással van az egészségünkre"

8+1 fontos szempont a szakértőktől, hogy biztonságos legyen az újranyitás

Az épületeket tervezők, építők és üzemeltetők mindannyian egészségügyi dolgozók is, hiszen munkájuk eredménye kihat az épületfelhasználók rövid és hosszú távú egészségére – vallja Boris Lushniak AIA építész, akitől a felcímben olvasható idézet is származik. Az alábbiakban a HuGBC WELL Munkacsoportjának ajánlásai következnek az épületekbe történő biztonságos visszatéréshez.

Az irodaházakba, munkahelyekre történő visszatérés fokozatosan történik, sok új szabályt, szokást még most kell kialakítani. Eddig ismeretlen félelmek, bizonytalanság van bennünk, szeretnénk biztonságban érezni magunkat a munkahelyen is. Fontossá vált az egészségünk. Sokkal inkább tisztában vagyunk a kockázatokkal, mint korábban. Új szokásokat, szabályokat kell kialakítani a kollégákkal, ügyfelekkel történő találkozásokra, a munkaterek használatára vonatkozóan.

A HuGBC WELL Munkacsoportja hétről hétre azon dolgozik, hogy összegyűjtse a megbízható nemzetközi és hazai szakmai ajánlásokat, javaslatokat, amelyek segítenek eligazodni az intézkedések meghozatalában. Most kidolgozták a WELL Standard témakörei alapján azokat a javaslatokat, amelyek segíthetnek az épületek használóinak a biztonságos, hatékony és egészséges irodai környezet kialakításában.

Az alábbiakban szereplő ajánlások rövid távra szóló javaslatok. A hosszú távú cselekvéshez az oldal alján letölthető angol nyelvű "STRATEGIES FROM THE WELL BUILDING STANDARD TO SUPPORT IN THE FIGHT AGAINST COVID-19" című ajánlást érdemes tanulmányozni, melyet az International WELL Building Institute (IWBI) adott ki.

1. Kockázatkezelés és reziliens szervezet kialakítása

A vészhelyzetre való felkészülés olyan kockázatkezelési megközelítés, amely lehetővé teszi a gyors reagálást. A szervezeteknek rendszeresen újra kell értékelniük a sürgősségi felkészülési terveiket, melyhez az alkalmazkodóképesség és a rugalmasság elengedhetetlenek. Érdemes felméréseket végezni a kollégák és a külső vendégek körében. Az eredményeket a döntéshozók felhasználhatják az előrehaladás mérésére, a prioritási területek meghatározására, valamint a szervezeti politikák és protokollok elkészítéséhez.

2. A beltéri levegőminőség javítása

A levegő stagnálása koncentrálhatja a levegőben lévő vírusokat vagy port, ezért kritikus szempont a belső levegő lehető legfrissebben tartása. Megfelelő karbantartás és szűrés nélkül a fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerek felhalmozhatnak penészt és olyan részecskéket, amelyek légzőszervi betegségeket terjeszthetnek használaton kívüli időszakok után.

Bizonyítékok vannak arra is, hogy a páratartalom szerepet játszhat a vírusok, például a COVID-19 túlélésében. Mint ilyen, a relatív páratartalom 40–60% közötti fenntartása elősegítheti a COVID-19 terjedésének és túlélésének korlátozását.

3. A vízminőség rendszeres ellenőrzése

A vízben lévő szennyezőanyagok is negatív egészségügyi hatásokat eredményezhetnek, ideértve a fertőző betegségek terjedését is. A vizet általában klórral kezelik, hogy mentesítsék a kórokozóktól. Ha azonban a vizet egy ideig nem használják, a klór valószínűleg elveszíti fertőtlenítőképességét, lehetőséget teremtve ezzel a kórokozóknak a víz szennyezésére.

4. Tiszta érintkezések népszerűsítése

A COVID-19 elsősorban a fertőzött személyekkel történő szoros érintkezés útján terjed cseppfertőzéssel. A kutatások azt mutatják, hogy a vírus akár három órán keresztül életben marad a levegőben, néhány felületen pedig akár 72 órán keresztül. A jó takarítási protokoll és megfelelő kézmosási szokások csökkentik a fertőzés esélyét, és növelik a szervezet ellenálló képességét. A közösségekben a szappant hatékonyabbnak találták, mint a kézfertőtlenítőt, bár a legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő is használható.

5. Mozgásra ösztönzés és a komfort megteremtése, akár otthoni munkavégzéssel

Bár meg kevés adat áll rendelkezésre, a COVID-19 megjelenése előtt a globális vállalatok 44%-a nem engedélyezte a távmunkát. A vállalatok ezért valószínűleg nem állnak készen arra, hogy útmutatást nyújtsanak csapataik számára a funkcionális és kényelmes otthoni munkaterület és az otthoni munkavégzés megteremtésének módjáról. Az ergonómia azt vizsgálja, hogy a munkakörnyezet miként felel meg a felhasználó igényeinek. Kulcsfontosságú annak megértése, hogyan lehet az otthoni munkahely ergonómiáját biztosítani, valamint támogatni a mozgást. Noha a WELL Standard nem foglalkozik közvetlenül az otthoni munkavégzés forgatókönyveivel, sok stratégiát jelentősen adaptálhatunk az otthoni munkához.

6. Az emberi immunrendszer erősítése

Az egészségfejlesztési stratégiákhoz, oktatáshoz és tudásanyagokhoz való hozzáférés biztosítása segítheti az egyéneket az egészséges szokások és a megfelelő ellenállóképesség kialakításában a fizikai és a mentális egészségügyi stresszorokra. Az egészséges immunrendszer segíti a testet a fertőzések leküzdésében, és csökkenti a társbetegségek kialakulásának veszélyét, amelyek a fertőzés nagyobb kockázatával járnak. A dohányzás, a krónikus betegségek, a fizikai inaktivitás vagy a rossz minőségű alvás is mind rizikófaktorok az egészség és a munkahatékonyság tekintetében is.

7. Egyéni mentális alkalmazkodóképesség támogatása

A mentális egészség a jóllét olyan állapota, amelyben az egyének képesek teljes mértékben élni, megbirkózni a normális életfeszültségekkel, és produktív munkájukkal hozzájárulnak a közösséghez. A stresszről ismert, hogy gyengíti az immunrendszert, és a krónikus stressz számos káros egészségügyi következménnyel jár, pl. depresszió, szív- és érrendszeri betegségek stb.

8. Közösségi ellenállóképesség növelése és gyógyulás

A közösségi részvételhez és kapcsolódáshoz szükséges terek biztosítása elősegítheti a szociális összetartást, a közösség felhatalmazását és a kollektív bizalmat, amelyek mindegyikét a pozitív mentális és fizikai egészség kimenetelével kapcsolják össze. Azoknál a vállalatoknál, amelyek nem erősek a szociális értékekben a közösségi elkötelezettség kezdeményezésein keresztül, alacsonyabb a munkavállalói morál, az elkötelezettség, a büszkeség és a termelékenység. A közösségi és társadalmi támogatással rendelkezők általában jobb mentális egészséggel rendelkeznek, mint azok, akiknek nincs erős közösségi kapcsolatuk.

+1. Biztonságos vendégfogadás

Az épületek újranyitása után nemcsak a munkatársak találkozhatnak egymással, hanem felvetődik az épületbe érkező vendégfogadás kérdése is. Gondolkodjunk előre, hogy a vendégfogadás mindkét fél számára biztonságos legyen.

További részletek a WELL Kanapé cikkekben és webináriumokban.

Az IWBI angol nyelvű, hosszú távú megoldás innen tölthető le.

(forrás: HUGBC.hu)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés