hirdetés
hirdetés
hirdetés

Merj egyedi lenni!

6 bizarr dolog, amit álmaidban sem gondolnál, hogy megtettek egy-egy állásért

Dolgozz bármilyen iparágban, állást találni sosem egyszerű dolog. Vannak, akik nem elégszenek meg a hagyományos CV- és motivációs levél írással, hanem rendhagyó és meghökkentő módjait választják álommunkahelyük megszerzésének. Van, aki sajttortát süt, más óriásplakáton hirdet, és olyan is akad, aki tetoválást csináltat magára. 

#1 Egy férfi óriásplakáton hirdette magát

Adam Pacitti 2012-ben diplomázott az egyetemen, de nehézségei akadtak az álláskeresésnél. 250 önéletrajz kiküldése után rájött, hogy meg kell különböztetnie magát a médiapiac többi jelöltjétől. Ekkor vásárolt egy óriási hirdetési felületet, ahová egy óriásplakátot helyezett ki a következő szöveggel: „Az utolsó 500 fontomat erre a plakátra költöttem. Kérlek, adj nekem állást.” A férfit 60 interjúra hívták be, és végül állást is kapott.

Adam Pacitti (forrás: employadam.com)

#2 Egy ember tetoválást csináltatott az arcára, hogy munkát kapjon egy reklámügynökségnél

Rudolph Troncone nyári gyakorlatot akart szerezni egy innovációs vállalatnál, ezért tetoválást csináltatott. Ez a merészség annyira lenyűgözte a céget, hogy azonnal megkapta az ösztöndíjat, mondjuk máshol nem igazán kaphatott volna a férfi állást a cég nevével a homlokán. (A siker ellenére kipróbálását nem javasoljuk.) 

Rudolph Troncone (forrás: topworldnewsnow.com)

#3 1998-ban egy férfi úgy jelentkezett egy új startup céghez, a Google-hoz, hogy sajttortát csatolt az önéletrajza mellé.

Egy férfi úgy döntött, hogy a nemrég alakult Google-nál szeretne dolgozni. A barátai körében isteni sajttortájáról volt híres, ezért egy szelet süteményt mellékelt az önéletrajzához. A dolog működött, behívták interjúra. Ennek ellenére a Google mégis elutasította. Azt mondják, a férfi később rájött, hogy karrierje egyik legnagyobb hibáját követte el. 

#4 Egy nő virtuális Valentin-napi csomagokat küldött leendő munkáltatójának

Kim lehetne a nagy Ő” – állt Kim Huynh weboldalán, amely egy virtuális Valentin-napi csomagnak volt álcázva. Még egy interaktív Flash játékkal is játszhattak a munkáltatók. Jelentős értékesítési képességének köszönhetően hét reklámügynökség is interjúra hívta.

#5 Egy brit férfi nem elküldte, hanem magára öltötte az önéletrajzát

Joe Busby sehol nem járt sikerrel az önéletrajzaival, ezért úgy döntött, felveszi. Bárhová is ment, magán viselte az önéletrajzát ingként. Egyelőre nem tudni, sikerrel járt-e, végül is, akinek nem inge, nem veszi magára.

Joe Busby (forrás: bbc.com

#6 Egy kanadai férfi saját kézműves sörével üzent

Brennan Gleason, a British Columbia egyik tervezője azzal keltette fel leendő munkáltatójának figyelmét, hogy saját kézműves sörét küldte meg, amelyet csak „Resum-Ale”-nek nevezett. Az önéletrajzot a sörösüveg címkéjére nyomtatta rá. Azonnal kapott állást.

Resum-Ale (forrás: abcnews.go.com)

A bizarr álláskeresők gyűjteményéért köszönet: KarrierPlusz

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés