hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Élet védelme

3 indok, amiért érdemes foglalkozni a munkahelyi jólléttel

A Skanska immár 15. alkalommal szervezi meg az Egészség- és Munkavédelmi Hetet, melynek során egy héten át különböző aktivitásokkal és bemutatókkal hívják fel a figyelmet az egészség és biztonság tudatosságának fokozására. Az idei rendezvénysorozat keretében a Skanska nemcsak a fizikai, de a mentális egészség életminőségre gyakorolt hatására is kiemelt hangsúlyt fektet.

“Az Élet védelme” a Skanska alapvető értéke és a vállalati filozófiájának szerves része. Az évente megrendezésre kerülő Egészség- és Munkavédelmi Hét a vállalat biztonságos és egészséges munkahelyi környezet kialakítására irányuló elköteleződésének a megerősítése, amelyet inkluzív megközelítéssel nem csupán a saját munkavállalói számára biztosít, hanem alvállalkozói, partnerei és ügyfelei számára egyaránt. Az Egészség- és Munkavédelmi Hét során világszerte a Skanska irodákban és építési területeken több ezer programlehetőség közül választhatnak a résztvevők. A budapesti építési területeken többek között kockázatkezelésről és -megelőzésről, egészségről és munkahelyi jóllétről volt szó, de az érdeklődők részt vehettek veszélyes szituációkat és kimenekítési technikákat bemutató szimulációkon is. Persze ezúttal sem maradhattak el a technológiai megoldások, például ki lehetett próbálni a kockázatmentes tűzoltást virtuális valóságban. 

Az idei év témája az Akció/Reakció, vagyis a cselekvés és visszahatás. „Meghozni a helyes döntést és eseteként gyorsan reagálni elengedhetetlen. Rendkívül fontos, hogy időben reagáljunk arra, ha valami olyasmit észlelünk, amit biztonságosabban is lehetne csinálni, hiszen egy másodperc töredéke életeket változtathat meg. Állandó célunk az ezzel kapcsolatos tudatosság növelése és a megfelelő cselekvés, és ezen a héten pedig még nagyobb hangsúlyt fektetünk erre: tisztában kell, hogy legyünk saját határainkkal és reakcióidőnkkel, annak érdekében, hogy megfelelően mérjük fel a körülményeket és helyesen cselekedjünk.” – mondta Papp Tímea, a Skanska Magyarország Ingatlan Environmental, Health and Safety menedzsere. A 2019-es Egészség- és Munkavédelmi Hét célja a munkahelyi biztonság és egészség terén való proaktivitás népszerűsítése. 

A munkavállalók jólléte a dolgozók és vezetők közös érdeke, hiszen a mentális kiegyensúlyozottság elengedhetetlen eleme a munkában való kiemelkedő teljesítménynek. Íme három ok arra, amiért fontos népszerűsíteni a munkahelyi jóllétet: 

  1. A jóllét alapvetően az emberekről szól – a munkavállalók egészségesebbek, boldogabbak, hatékonyabbak, fókuszáltabbak egy egészséges, kényelmes környezetben.
  2. Csökkenti a munkahelyi stresszt – a természetre emlékeztető környezet jellegzetességei, mint például a zöld falak, vízhez kapcsolódó elemek olyan látvány- és hang stimulációt biztosítanak, melynek eredményeképpen csökkenhet a stressz és javulhatnak a kognitív funkciók.
  3. Vonzza a tehetséges jelölteket – egy olyan munkakörnyezet biztosítása, melyben a munkavállalók kellemesen és kényelmesen érezhetik magukat, támogathatja a vállalatát a tehetséges pályázókért folytatott versenyben. 

A Skanska elkötelezett a jóllét iránt, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Nordic Light Trio, mely a vállalat első WELL minősítésű projektje lesz Magyarországon. 

A projektet még kiemelkedőbbé teszi az, hogy a fejlesztő, építő és design csapatok együtt dolgoznak az IPD (Integrated Project Delivery) módszere alapján. A Nordic Light Trio építési irodájában az emberek klaszterekben dolgoznak és minden csapat képviselője ugyanabban az irodában ül. Ez a módszer jelentősen segíti a közös munka hatékonyságát és a kommunikációs problémák elkerülését. 

Az épületben számos, a munkavállalói jólléthez kapcsolódó innovatív megoldást is bőven találhatunk majd, mint például a 2.400 négyzetméteres parkosított kert is, mely mindenki számára elérhető biciklitárolókkal is felszerelt. A skandináv hagyományoknak megfelelően a lobby hangulatos atmoszférája invitálja majd az embereket arra, hogy töltsenek ott együtt egy kis időt, pihenjenek vagy éppen ott dolgozzanak. A Nordic Light Trio épülete innovatív technológiai megoldásokat is nyújt majd. Ilyen a Skanska által fejlesztett Connected by Skanska integrált épületrendszer, mely arra hivatott, hogy megkönnyítse a mindennapi munkát. Az alkalmazás egyszerűbbé teszi a garázsba való lehajtást a rendszámfelismerő rendszer segítségével. A virtuális recepció modul által okostelefonokkal és okosórákkal léphetnek be az irodaházban dolgozók az épületbe. A vendégek számára pedig egy virtuális QR belépő készül, melynek segítségével beléphetnek az épületbe és hívhatják a liftet.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés