hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kékgalléros toborzás

Vaskos béremeléssel csábít a Dunaferr is

2018 után, idén újra kétszámjegyű béremelés lesz a DUNAFERR vas- és acélkohászati vállalatcsoportnál. A szakszervezetekkel szerdán aláírt bérfejlesztési megállapodásnak megfelelően a dolgozók bére idén átlagosan tizenhárom százalékkal emelkedik.

A vállalat vezetése örömmel jelentette be, hogy az elmúlt években megvalósult termelési volumen növekedés komoly bérfejlesztésre adott lehetőséget 2019-ben is.

 „Büszkék vagyunk arra, hogy Társaságcsoportunk nemcsak túlélte a kohászatot sújtó válságot, hanem az elmúlt években sorra elvégzett technológiai fejlesztésekkel, beruházásokkal növekedési pályára állt. Ebben döntő szerepe van a DUNAFERR Társaságcsoportnál dolgozó ötezer szakembernek, akik kitartottak a nehezebb időkben, és keményen dolgoztak bebizonyítva, hogy a magyar acélgyártásnak nemcsak dicső múltja, hanem bíztató jövője is van” – mondta el Evgeny Tankhilevich, az ISD DUNAFERR Zrt. cégvezetője. A béremelés kapcsán a cégvezető hozzátette, hogy a vállalat célja versenyképességének fenntartása a munkaerőpiacon, a társaságcsoport hosszú távú célkitűzéseinek megfelelően. „Az elmúlt két évben sikerült kihasználnunk a kedvező piaci elmozdulásokat, és nyereségessé tettük az acéltermelést a DUNAFERR-ben. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk az acélipar ciklikus jellegét, ami miatt az iparág nagyon érzékenyen reagál a regionális és a globális működési faktorok bármilyen megváltozására. Nem elégedhetünk meg az elért eredményekkel, stratégiai célunk a magas hozzáadott értékű termékek gyártásának növelése, a partnereinknek nyújtott szolgáltatások minőségének és színvonalának emelése.” 

2019-ben a maximális termelési volumen rekordértékű, évi kétmillió tonnára történő felfuttatása mellett, a kombinát különböző minőségi kritériumok elérését tűzi ki célul, ami lehetővé teszi az új acélpiaci szegmensekre való belépést.   

A 2019-es bérmegállapodás részletei

2019. január 1-jei hatállyal átlagosan tizenhárom százalékkal emelkednek az alapbérek a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó DUNAFERR-es társaságoknál. Az alapbérfejlesztés elemei az alábbiak:

  • Alanyi jogon minden munkavállaló 25.000 Ft/fő/hó alapbérfejlesztésben részesül.
  • A fentieken túl további átlagosan 6,25 százalékos differenciált bérfejlesztésre is sor kerül.
  • A béren felüli juttatások területén a munkáltató részben kompenzálja a személyi jövedelemadó változásból eredő, a munkavállalókat terhelő többlet adóterheket.
  • A béren felüli juttatások (önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, önkéntes egészségpénztári hozzájárulás, a megszüntetett étkezési utalvány helyett év végi pulykapénz bevezetése, iskola kezdési támogatás biztosítása, törzsgárda jutalom folyósítása) az átlagos 13 százalékos alapbérfejlesztés mértékével emelkednek.
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés