hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szervezeti átalakítás

Változások a Magyar Telekomnál: 450 fős leépítés és 5 százalékos fizetésemelés

A változások 2020-ban lépnek érvénybe.

2020-ban is folytatódik a Magyar Telekomnál a szervezeti átalakítás, aminek részeként – a hatékonyabb működés érdekében, a vállalatnál működő érdekképviseletekkel történt megállapodás értelmében – jövőre jelentős leépítést terveznek. A leépítés legfeljebb 450 főt érinthet, akik 2020 első negyedéve során távoznak majd a vállalattól. A változásról küldött közleményből az is kiderül, hogy a Telekom igyekszik majd segítséget nyújtani az elbocsátott dolgozóknak.

„Lehetőség van arra is, hogy a munkavállaló önként jelezze távozási szándékát vezetőjének. A Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését a jól működő Esély program keretén belül aktív álláskereséssel, munkaerőpiaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja” – olvasható a bejelentésben, amiben arra is kitérnek, hogy ezzel együtt 2020-ban átlagosan 5 százalékos fizetésemelést is kapnak azok az alkalmazottak, akik nem vezető beosztásban vannak a cégnél. Ez április elsejétől lép majd életbe.

Emellett 2020. január 1-től a cafeteria keretében adott juttatások egységesítésre kerülnek a jelenleg nyújtott legmagasabb értéken, munkaköri besorolástól függetlenül.

"A Magyar Telekom a fokozódó piaci versenyben is meg kívánja őrizni piacvezető szerepét, és továbbra is jelentős erőforrásokat fordít hálózatfejlesztési céljainak megvalósítására. 2020-ban is folytatódik a szervezeti átalakítás, hogy a vállalat hatékonyabb, és laposabb szervezetté váljon, mely gyorsabban reagál az ügyfelek igényeire és a piaci változásokra" – olvasható a közleményben.

(forrás: Kreatív Online, Magyar Telekom)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés