hirdetés
hirdetés

#énjövőm

Valósítsd meg a lehetőségeidet: a te készségeid, a te jövőd

Többek előtt nyílik meg és új képzési helyszínekkel bővül a Coca-Cola Magyarország #énjövőm programja. A 18-30 közötti fiatalok munkaerőpiaci felzárkóztatásával foglalkozó kezdeményezést 2019-ben már közösen folytatja a Coca-Cola HBC és a The Coca-Cola Company magyarországi leányvállalata, a fiatal nők és a hátrányos helyzetűek képzését is fókuszba állítva. Az ingyenesen elérhető tréningeken közel négyezer fiatal vett már részt az elmúlt másfél évben, a cél 2020-ig 8000 résztvevő bevonása.

A Coca-Cola HBC Magyarország 2017 őszén indította el az #énjövőm programot, amellyel a 18-30 év közötti fiatalok munkaerőpiaci esélyeinek javítását tűzte ki célul. A 2020-ig tartó program során ingyenes személyes és online tanfolyamokat biztosítanak álláskereső fiataloknak, akik jelenleg nem dolgoznak, de már nem is tanulnak.

A személyes tréningeken önismeretre, állásinterjúhelyzetekre és a visszajelzések kezelésére tanítják a résztvevőket, de cél az is, hogy a fiatalok olyan kapcsolati hálót építsenek ki, amely megkönnyíti a munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. Az egynapos képzéseket részben kiegészítő, részben átfedő e-learning tananyag szintén ingyenesen elérhető a www.enjovom.hu oldalon, emellett nagy előnye, hogy egyénre szabható, szabadon és rugalmasan végezhető. A program digitális felületére regisztráló résztvevők ráadásul személyes tanácsadást is kérhetnek a résztvevő mentoroktól, a Coca-Cola Magyarország vezető beosztású munkatársaitól, akik online vesznek részt a jelentkezők eligazításában.

„Képzéseink során azt tapasztaltuk, hogy egyre inkább felértékelődik az élethosszig tartó tanulás és az önképzés szerepe. Ebben a fiatalok mellett a kismamáknak és kisgyerekes anyukáknak, a fogyatékkal élőknek és a hátrányos helyzetűeknek is tudunk segíteni az online képzéseinken és digitális mentoraink bevonásával. Személyes képzéseinken továbbra is arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a résztvevőknek a meglévő tettvágy és motiváció mellé gyakorlati segítséget adjunk abban, hogy merre és hogyan kell megtenni az első lépéseket” – mondta Nyilas Orsolya, a Coca-Cola HBC Magyarország külső kommunikációs vezetője.

„A Coca-Cola Company küldetése, hogy felfrissítse a világot, optimista és vidám pillanatokat inspiráljon, valamint, hogy valódi értékeket teremtsen és pozitív irányba változtassa meg a világot és közvetlen környezetét. Vállalatcsoportunk három kiemelt területen kívánja jelentősen jobbá tenni a helyi közösségek életét. Környezetvédelmi erőfeszítéseink éppúgy felölelik a termékeink gyártásához felhasznált víz pótlását, mint a csomagolási hulladék mennyiségének csökkentését, egy Hulladékmentes Világ megvalósítását. Világszerte támogatjuk az esélyteremtést, a fiatalok oktatását, különféle művészeti és kulturális programokat. Végezetül kiemelten fontosnak tartjuk azt, hogy támogassuk a nők gazdasági érvényesülését, a kézműves nonprofit mikrovállalkozások segítésétől a női csúcsvezetők életpályájának, követendő példájának bemutatásáig. Az #énjövőm program szervesen épít korábbi hazai erőfeszítéseinkre, így nagy örömmel veszünk részt kiterjesztésében” – tette hozzá Szűcs Judit, a Coca-Cola Magyarország Kft. vállalati kapcsolatokért és kommunikációért felelős vezetője.

A program ingyenes, egynapos képzésein az elmúlt időszakban közel 1300 álláskereső vett részt vidéken és Budapesten egyaránt. A vidéki helyszíneken idén is a hátrányos helyzetűek képzésében kimagasló tapasztalattal bíró Diverzitás Központtal működik együtt a vállalat, akik a félév első képzését március elején, a Baranya megyei Versenden tartották. A nők képzéséért pedig a Coworkid Alapítvány csapatával dolgoznak majd együtt, akikkel az idei együttműködést nőnapkor indították, a „Hősnőké a jövő” című kisvideó bemutatásával. Az idei tervek között további partnerek bevonása is szerepel.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés