hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kinevezés

Teljes vérfrissítés a Brit Kereskedelmi Kamara élén

Kedden tartotta éves közgyűlését a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH), ahol Duncan Grahamet választották meg a szervezet új elnökének. A tagok megszavazták a Tanács tagjait is az elkövetkező két évre. A BCCH operatív vezetése is megújul, 2019. május 31-ével, 13 év után távozik posztjáról Csurgai Csilla ügyvezető.

A BCCH közgyűlése Duncan Grahamet, a G&G Wealth Limited pénzügyi és befektetési tanácsadócég ügyvezető igazgatóját választotta meg a szervezet új elnökének. Duncan Graham 2012-ben alapította a G&G Wealth Limitedet, előtte a Newton Barr pénzügyi tanácsadással foglalkozó vállalat és az Alliance szenior tanácsadójaként dolgozott az Egyesült Királyságban. Duncan Graham a magyarországi St Andrew’s Egyesület elnöke, mely a skót kultúra népszerűsítése mellett karitatív tevékenységet is folytat, elsősorban hátrányos helyzetű és beteg gyermekek megsegítésére. Duncan Graham 2019 júniusától látja majd el az elnöki feladatokat. 

Duncan Graham

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara frissen megválasztott elnöke elmondta: „Elnökként az a célom, hogy a megválasztott Tanács és az ügyvezető segítségével átvezessem a Kamarát az előttünk álló változékony időkben. Egyedülálló lehetőség előtt állunk, hogy megmutassuk elkötelezettségünket és tovább erősítsük a brit-magyar üzleti kapcsolatokat. Az előző Tanács olyan erős alapokat hagyott nekünk, amelyekre bátran építhetünk és megszilárdíthatjuk kapcsolatainkat Magyarországgal. Arra törekszünk, hogy tovább segítsük a tagjainkat és izgalmas rendezvényekkel tegyük vonzóvá a Kamarát új tagok számára.” 

Tóth Vazul

Tóth Vazul, a BCCH leköszönő elnöke, aki hat év után távozik a kamara éléről, kiemelte: „Megtiszteltetés volt szolgálni tagjainkat az elmúlt hat évben. Büszke vagyok azokra az eredményekre, amelyeket elért a Kamara ez idő alatt. Ahogy mondani szokták: egy vezető csak annyira jó amennyire jó a csapata. Mind a Tanács, mind pedig a BCCH csapata rendkívüli munkát végzett az elmúlt években. Meggyőződésem, hogy a Kamara új vezetése folytatni fogja ezt a munkát és sikerrel viszi tovább a BCCH zászlaját!” 

A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara közgyűlésén részt vett Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, aki hozzátette: „Szeretném köszönetemet kifejezni Tóth Vazulnak és Csurgai Csillának az Egyesült Királyság és Magyarország közötti kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztéséért és erősítéséért. Örömmel várom a közös munkát Duncan Grahammel az új pozíciójában, mint elnök, Strommer Oliver ügyvezetővel és az új Tanács tagjaival.” 

A BCCH Tanács megválasztott tagjai:

  1. Douglas Arnott, EDMF Language Services
  2. Paul Fegan, Ecosse World Logistics
  3. Gyúrós Péter, Shell Hungary
  4. Iglódy-Csató Judit, GSK Hungary
  5. Kalocsai Kinga, FirstMed
  6. Oelberg Károly, AACM Central Europe Ltd. 

Csurgai Csilla

Az új elnökséggel egy időben megújul a BCCH ügyvezetése is: 13 év után távozik a Kamarától Csurgai Csilla, aki 2009 óta töltötte be a BCCH ügyvezetői pozícióját. Az elmúlt 13 évben közel 600 vállalat vett részt a Kamara munkájában, éves szinten közel 1000 szakember látogatta rendezvényeinket. Csilla irányítása alatt a Kamara együtt fejlődött és alakult át a gazdasági környezettel, a szakmai konferenciák és rendezvények a folyamatos változás kihívásaira és az új lehetőségekre készítették fel a vállalatok képviselőit. Az elmúlt 13 évben Csilla számos üzleti megállapodás létrejöttét segítette, de nem csak a magyar-brit üzleti kapcsolatok fejlesztésében vett részt, hanem civil kezdeményezések és tehetséges fiatalok támogatását célzó programokat is megvalósított. 

Strommer Oliver

Utódja Strommer Oliver lesz, aki 2014 és 2019 között a budapesti Brit Kereskedelmi Központ vezetője volt. Az új ügyvezető közel tíz évig az Expomedia Csoport helyi leányvállalatának ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett, ahol korszerű, multifunkcionális kiállító központok építésével, valamint konferenciák és kiállítások szervezésével foglalkoztak. Ezt megelőzően hét évig a világ egyik legnagyobb kiállítás-szervező cégénél, az ITE Group töltött be vezető pozíciót az Egyesült Királyságban. Diplomáját a Swansea University (Wales) üzleti tanulmányok szakán szerezte.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés