hirdetés
hirdetés

Vállalati egészségfejlesztés

Szintet lép a vállalatok gondoskodó szerepe – most szó szerint!

A változtatásmenedzsment fogalma új értelmet nyert 2020-ban. Sohasem látott feladat elé állították a humánerőforrás szakembereket, akik kreatívabbnál kreatívabb megoldásokat találtak a vállalatok hatékony működésének biztosítására és munkavállalóik támogatására.

Egyre szorosabb összefonódást mutat a magyar egészségügyi ellátórendszer és a vállalati egészségfejlesztés.​ Már tavaly ilyenkor is látszódott, hogy a több egészségre irányuló támogatásért a munkavállalók több mint 50%-a váltana ​és ez a trend idén csak fokozódni látszik, nem kis nyomást gyakorolva a vállalatok egészségstratégiájára – pedig utóbbiak már így is óriási költségterhet viselnek az egészségbiztosítások és egyéb jólléti kiadásoknak köszönhetően. Nem minden vállalat engedheti meg a jelenlegi gazdasági helyzetben az egészségmegőrzési és -fejlesztési kiadások további emelését.

Akkor mégis mit lehet tenni?

Itt van például a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat, amely a vállalati egészségmegőrzés hatékony eszköze – lehet. Sajnos a legtöbb cég esetében az üzemorvosi vizsgálat inkább egyfajta „szükséges rossz”, amelyen túl kell esni. Ismerős​?

De vannak jó példák is, mint amikor egy foglalkozás-egészségügyi vizsgálat során észrevett daganatos megbetegedésre utaló jel alapján még idejében sikerül diagnosztizálni és ezáltal kezelni egy nagy valószínűséggel halálos kimenetelű betegséget. Van ilyen, sőt, ez az egyik lényeges célja ennek a kötelező vizsgálatnak.

De gondoljuk csak tovább és képzeljük el, hogy cégünk digitális vállalati egészségprogramot működtet, ennek segítségével pedig napi aktivitásunk, életmód-paramétereink és főbb egészségügyi adataink (vérnyomás, vércukor stb.) akár okoseszközök segítségével tárolásra kerülnek ebben a programban. Amikor pedig eljön a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat ideje, eddig nem tapasztalt fogadtatásban részesülünk: a vizsgáló orvos (természetesen az orvos-beteg titoktartás keretein belül) lekéri az egészségügyi és életmód-adatainkat, és azok ismeretében fogad. Az ellátó perceken belül átlátja a főbb problémáinkat és az aktuális kihívásainkat, ráadásul olyan adatokat kap kézhez, amelyeket nem befolyásol például az orvosi vizsgálat okozta izgalom, hiszen azok a mindennapi életvitel során kerültek rögzítésre.

Mindez egy rendkívül céltudatos, személyre szabott kórtörténet-felvételt és kivizsgálást tesz lehetővé – amelynek végén az orvos valóban átgondolt és érdemi tanácsokat ad. Ezek a célok aztán akár beépítésre kerülhetnek az egészségprogramba, amelynek segítségével tudatosan haladhatunk a szakemberrel közösen kitűzött állapot felé. Egy év múlva pedig az időközben elért eredmények tükrében pontosíthatjuk az egészségcélt.

Prevenció és egészségfejlesztés a kötelező éves vizsgálat részeként? Futurisztikusan hangzik, pedig nem az: a Fitpulival már elérhető!

A magyar innováció díjas startup a Magyarországon speciális foglalkozás-egészségügyi ellátási rendszer és a digitális vállalati egészségprogram nyújtotta folyamatos és személyre szabott támogatás gyakorlatilag egyedülálló összekapcsolásával erősíti a vállalatok gondoskodó szerepét.

Napjaink leginkább elterjedt betegségei olyan krónikus népbetegségek, amelyek sokszor évek, akár évtizedek alatt alakulnak ki – és fő megelőzésük a helyes és egészséges életmódban rejlene. Amíg az egészségbiztosítás egy reaktív jellegű támogatás a kialakult egészségproblémákra, addig a​ Fitpuli egészségplatformja egy preventív szemléletű, kifejezetten a vállalati költségcsökkentést és hatékonyságnövelést célzó megoldás, amely most foglalkozás-egészségügyi szolgáltatással is kiegészül, profi kezekbe helyezve az egészségfejlesztést.

Tekintettel a rendkívüli mértékben súlyosbodó járványhelyzetre, a startup az általa fejlesztett integrált modellt egyszeri alkalommal, magas értékű támogatásként ajánlja fel a magyar nagyvállalatoknak – a Fitpuli értékeihez hűen játékos formában.

Mit jelent ez pontosan?

A Fitpuli egy speciális egészségversenyt hirdet budapesti és budapest-környéki nagyvállalatok számára, amelyen az első helyezett nagyvállalat ​egy évig ingyenesen veheti igénybe a Fitpuli által nyújtott üzemorvosi ellátást ​és azzal kombinált digitális egészségprogramot. A szolgáltató emellett még számos további támogatást és kiegészítést is felajánl, amelyekről részletesen a ​Lépés-Váltó 2021​ kihívás oldalán tájékozódhat minden érdeklődő!

A Fitpuli kezdeményezésével szeretne hozzájárulni a magyar nagyvállalatok szemléletváltásához a céges egészségfejlesztés terén – egyúttal pedig valós értéket adni a magyar munkavállalóknak egészségük hosszú távú megőrzésével.

Ez igazi win-win! Az egyéni egészségfejlesztés által a vállalat versenyképessége is javul, és hogy pontosan hogyan és milyen mértékben, arról minden vállalat tájékozódhat a startup által kialakított ​megtérüléskalkulátor​ segítségével.

A munkahelyi egészség közös érték. A Fitpulival pedig egyszerűen megóvható, fejleszthető és mérhető!

(x)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

Várjuk a legjobb tartalomalapú megoldásaitokat a Content+Marketing versenyünkre és influencer kampányaitokat az INFLU-ra! Nevezési határidő: 2021. május 21.

Olyan szolgáltatókat kértünk fel előadónak, akik elevator pitchszerűen, max. 10 percben válaszolnak az alábbi kérdésre: „Te most miben tudnád segíteni egy HR-es munkáját?”

hirdetés