hirdetés
hirdetés
hirdetés

Google Assistant

Személyi asszisztensnek csapott fel a robot – félhet a humán munkaerő?

Félelmetes újítást mutatott be a Google: prezentációjukban egy hangfelvételt hallhatunk, amelyben a Google Assistant mesterséges intelligenciája valós telefonbeszélgetéseket folytat le egy vendég asszisztenseként előbb egy fodrászat, majd egy étterem alkalmazottjával. Így néz hát ki a jövő munkaereje, amelyről lassan inkább jelen időben kellene beszélnünk?

Ahogy azt korábban már mi is több alkalommal megírtuk, az egyre fejlettebb mesterséges intelligencia megjelenése a közeljövőben átrajzolja a munkaerőpiacot, és ennek következtében a hr feladatai is módosulni fognak. Amint az a Google prezentációjából is látszik, a mesterséges intelligencia mára olyan fejlettségi szintre ért el, hogy hamarosan bevethető lesz – sőt úgy néz ki, már most is bevethető – olyan munkakörökben, amelyekre korábban csak a humán munkaerő pályázhatott. Hogy ez mit jelent a munkaerőpiac szempontjából és a hr feladataira nézve, arról korábbi cikkeinkben olvashatnak; ugyanakkor természetesen számos kérdést vet fel a mesterséges intelligencia titkári vagy asszisztensi munkakörben, de számos ezekhez hasonló munkakörben, például ügyfélszolgálati munkatársként – vagy akár a toborzás-kiválasztási folyamaton belül telefonos előszűrőként – történő alkalmazása.

Íme a videó, amelyben a Google Assistant telefonon egyeztet időpontot:

(forrás: Mashable)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés