hirdetés
hirdetés

Google Assistant

Személyi asszisztensnek csapott fel a robot – félhet a humán munkaerő?

Félelmetes újítást mutatott be a Google: prezentációjukban egy hangfelvételt hallhatunk, amelyben a Google Assistant mesterséges intelligenciája valós telefonbeszélgetéseket folytat le egy vendég asszisztenseként előbb egy fodrászat, majd egy étterem alkalmazottjával. Így néz hát ki a jövő munkaereje, amelyről lassan inkább jelen időben kellene beszélnünk?

Ahogy azt korábban már mi is több alkalommal megírtuk, az egyre fejlettebb mesterséges intelligencia megjelenése a közeljövőben átrajzolja a munkaerőpiacot, és ennek következtében a hr feladatai is módosulni fognak. Amint az a Google prezentációjából is látszik, a mesterséges intelligencia mára olyan fejlettségi szintre ért el, hogy hamarosan bevethető lesz – sőt úgy néz ki, már most is bevethető – olyan munkakörökben, amelyekre korábban csak a humán munkaerő pályázhatott. Hogy ez mit jelent a munkaerőpiac szempontjából és a hr feladataira nézve, arról korábbi cikkeinkben olvashatnak; ugyanakkor természetesen számos kérdést vet fel a mesterséges intelligencia titkári vagy asszisztensi munkakörben, de számos ezekhez hasonló munkakörben, például ügyfélszolgálati munkatársként – vagy akár a toborzás-kiválasztási folyamaton belül telefonos előszűrőként – történő alkalmazása.

Íme a videó, amelyben a Google Assistant telefonon egyeztet időpontot:

(forrás: Mashable)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés