hirdetés
hirdetés

Statisztika

Sosem látott magasságokban a junior programozók bére

Stabilan ostromolja, és 2020-ban minden bizonnyal át is töri a bruttó félmillió forintos álomhatárt a frissen állásba helyezett junior fejlesztők bére a Codecool saját statisztikái szerint.

Időről időre összesíti a Codecool Programozóiskola, hogy a kurzusait elvégző tanulói milyen kezdő bérrel kapnak munkát a gyakornoki időszak után. Nemrégiben helyezték állásba Budapesten az 500. tanulójukat, és mivel legtöbben igénybe veszik a kínált állásgaranciát jelentkezéskor, ezért a Codecoolnak teljes rálátása van arra, hogy milyen bruttó bérszinten „kelnek el” az – elsősorban a 22–40 év közötti korosztályból kikerülő – diákok – írják szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményükben.

Míg 2018-ban az ajánlatok jobbára 450 ezer forint alatt szórtak, 2019-ben már sok tanuló ezt meghaladó fizetésért tudott elhelyezkedni.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy nemcsak az országos 360 ezres bruttó átlagkeresetet éri el, hanem a fővárosban mért 459 ezres mértékkel is felveszi a versenyt egy junior bére. A 2020-as előzetes tárgyalások alapján valószínűsíthető, hogy a foglalkoztatói oldal kezdi elfogadni a junior fejlesztők részéről az 500 ezer forintos bruttó bérigényt, noha ez sokáig egyfajta lélektani határként működött.

A vállalatok digitális transzformációja folyamatos, így mára nem igaz az, hogy fejlesztőket csak szoftvercégek vagy telekomok igényelnének. Egyik kiemelt figyelmet érdemlő szektor a pénzügyek világa, ahol a pénzforgalmat, a tranzakciók lebonyolításának szerepét bankoktól független szolgáltatók végzik, egyre több innovációt és egyre alacsonyabb díjakat építve szolgáltatásaikba.

A senior fizetés már átlépte a bruttó 1 millió Ft-os álomhatárt

A gyáripartól a kereskedelmen át egészen a mezőgazdaságig mindenhol egyre nagyobb az igény a programozáshoz különböző szinten értő szakemberekre. „Egyrészt az országos munkaerőhiány, a digitalizáció nyomán intenzíven növekvő kereslet jelenik meg a bérek növekedésében” – véli Boda József, a Codecool társalapító-ügyvezetője. Másrészt úgy gondolja, hogy a programozóiskolából kikerülő diákokkal kapcsolatos jó tapasztalatok is erősítik a foglalkoztatókban a bizalmat, ez is hozzájárul a bérszínvonaluk emelkedéséhez. Ráadásul az elhelyezkedés után elérhető bérnövekedés is sokkal gyorsabb ütemet mutat, akár duplázódhatnak a fizetések két év leforgása alatt. A legkorábban a Codecoolnál végzett diákok lassan szeniorokká érnek, körükben már előfordul olyan, akinek havi fizetése átlépte a bruttó 1 milliós álomhatárt.

Hogy minél több jelentkező számára legyen elérhető a karrierváltás, a programozóiskola egy rendhagyó toborzóakciót is indított a Transferwise-zal közösen. Az akció ideje alatt beiratkozókból a kurzus kezdő szakaszának elvégzésekor az első 50 tanulónak 67 000 forinttal töltik fel számláját, plusz motivációként és anyagi terheik könnyítésére. „Ezzel az akcióval nem csak a jelentkezők kedvét akarjuk fokozni, hanem segítséget is nyújtunk. Tisztában vagyunk vele, hogy feladni egy korábbi, sok éve, akár évtizede űzött foglalkozást igényel bizonyos fokú bátorságot, ahogy az is, ha már az iskolapadból ül át valaki egy oktatóközpontba. Ez a támogatás azt ösztönzi, hogy felnőtt fejjel is merjünk belevágni, hogy a tehetségünket és szorgalmunkat más szakterületen állítsuk csatasorba” – fogalmaz Boda József.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés