hirdetés
hirdetés

Beszámoló

Sikeresen zárult az első hazai nyilvános Szervezeti Ombuds Nap

Miért is volt különleges ez a nap?

1. Hazánkban szervezeti ombuds témában ez volt az első nyilvános esemény. Az Amerikai Bar Egyesület 2. alkalommal rendezte meg a nemzetközi ombuds-napot, amihez idén Concordia Kft. is csatlakozott.  A szervezeti ombuds nem keverendő össze a klasszikussal. Míg az első a szisztematikus konfliktuskezelésen és megoldási lehetőségek feltárásán, utóbbi panaszok kivizsgálásán és igazságszolgáltatáson alapszik.

2. Hazai és nemzetközi szakemberek biztosították a rendezvény szakmai színvonalát: 

A meghívott szervezeti ombuds-személyek: Bruce MacAllister: IFFOR (US), Dr. Ion Anghel: OMV PetrOMbudsman (RO), Balassa Bálint: UNHCR (HU), Mosonyi Diana: Concordia Kft. (HU)

A szakemberek példákon keresztül mutatták be a szervezeti ombuds-ságot. Beszélgetés során kitértek, hogyan lehet szakszerűen egy ombuds irodát kialakítani és üzemeltetni egy szervezeten belül, továbbá még arra is, hogyan tud egy szervezeti ombuds-személy a menedzsement és a HR segítő eszköze lenni. A kerekasztal beszélgetés nem nélkülözte a mai modern, virtuális valóságot sem, mivel Bruce MacAllister az Egyesült Államokból videóhíváson keresztül kapcsolódott be a beszélgetésbe.

3. Az esemény végén bejelentésre került a Szervezeti Ombuds Egyesület megalakulása, amelynek legfőbb küldetése a szervezeti-ombuds szakma erősítése, népszerűsítése. Az egyesülettel kapcsolatos bővebb információt november 15-én lehet megtudni egy szakmai reggeli keretén belül.  

Az eseményre jelentkezni itt lehet: http://szoe.hu/november-15-szakmai-reggeli/

Várunk mindenkit szeretettel! (x)

Mosonyi Diána, Vállalati Konfliktuskezelő, Szervezeti Ombuds & Szervezeti Mediátor (Concordia Kft.)
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés