hirdetés
hirdetés

Diákok, mutassátok meg a felnőtteknek!

Országos innovációs maraton indul középiskolásoknak

„Egy verseny, ahol nem az a kérdés, mit tudtok, hanem az, hogy a tudásotokat mire használjátok. Kaptok egy megoldandó feladatot. Adunk hozzá szakértőt, erőforrást és időt. Lássuk, mire juttok vele!” – így szól a II. Országos Lauder Innovációs Maraton kiírása. A 24 órás versenyen gimnazista és szakközépiskolás diákokból álló csapatok mutathatják be innovatív ötleteiket, mérhetik össze kitartásukat, kiállásukat, és mindezt professzionális körülmények között.

A résztvevők olyan képességeket, készségeket sajátíthatnak el, amelyek segíthetik őket érvényesülni a startupok világában. A verseny során a csapatok kidolgozhatják ötleteiket, az üzleti modell előkészítésétől kezdve egészen az általuk javasolt megoldás prezentációjáig. Az elkészült ötleteket, termékeket, megoldásokat előbb az üzleti élet, valamint a kormányzat elismert szakembereiből álló zsűri számára mutatják be a döntőben, majd másnap a résztvevő iskolák diákjai előtt, élő adásban.

Jelentkezni 3 fős csapatokban lehet 2020. március 31-ig. Pályamunkaként ehhez egy maximum 3 perces videót kell elkészíteni, melyben a csapat bemutatkozik, és megválaszolja a következő kérdést: „Hogyan érzékenyítenétek a felnőtt társadalmat a klímavészhelyzettel kapcsolatban?” További információkat a jelentkezéssel és a verseny további menetével kapcsolatban itt lehet olvasni.

A zsűri által kiválasztott legjobb 12 csapat vehet részt a döntőben. A továbbjutó csapatok a felkészülési időszakban segítséget és információt kapnak a szervezőktől a sikeres szereplés érdekében.

A 2020. május 21-i döntőben a versenyző csapatok feladata egy sorsolással meghatározott tématerülethez tartozó, egyedi probléma felismerése. Erre kell megoldást, ötletet, tárgyat vagy innovatív rendszert kitalálni, majd bemutatni úgy, hogy a projekt vonzó legyen a professzionális, tapasztalt zsűri számára. A munka dedikált mentorok segítségével, délután 14 órától este 23 óráig tart. Az elkészült munkák bemutatása és értékelése várhatóan éjjel 1 órakor ér véget. Másnap délelőtt a Lauder Javne Iskola aulájában, egy „Innovációs Market” keretében mutatják be a résztvevők ötleteiket, a jelenlévő, valamint az élő közvetítést követő nagyközönség előtt. Két díj is gazdára talál a szavazatok összesítése után: a legtöbb szavazatott kapott csapat a Közönségdíjjal, míg a legtöbb szavazatot leadó iskola a „Legaktívabb Közösség” különdíjjal lesz gazdagabb.

A versenyen a részvétel ingyenes; a versenyzők és a kísérő tanárok útiköltségét a Klebelsberg Központ megtéríti.

Bővebb versenykiírás itt olvasható, a versenyre jelentkezni pedig itt lehet.

Nézd meg a tavalyi versenyről készült videót:

 

(forrás: lim.lauder.hu)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés