hirdetés
hirdetés

A home office kihívásai

Online csapatépítés - Hogyan tartsuk össze a csapatot a korlátozások idején?

Online csapatépítés, folyamatos kommunikáció, motiválás és visszatérés a “megszokott” munkakörnyezetbe. Ebben a cikkben ezeket a témákat vesszük sorra.

A Covid megjelenése óta több, mint 1 év telt el és ezalatt a 365 nap alatt számtalan kihívással és korábban elképzelhetetlen szituációval szembesültünk. Nincs ember, akit ne érintett volna átmenetileg a motivációvesztés, lehangoltság, kilátástalanság vagy az unalom érzése. HR és/vagy cégvezetőként fontos, hogy ezeket az érzéseket felismerjük a munkatársakban és megpróbáljuk orvosolni őket, ahelyett, hogy a szőnyeg alá söpörnénk.

Online csapatépítés - Hogyan maradjunk közel a távolságtartás idején? 

A legfontosabb dolog, hogy a munkatársak érezzék, hogy foglalkozunk velük. Erre számtalan módszer van. A legegyszerűbb szervezni egy-egy online kávézást két-három hetente és ott kicsit a munkától elszakadva általánosan beszélgetni.

Ugyanakkor az élményszint növelhető is, és a hatékonyság érdekében érdemes bevonni profi cégeket, akik a szervezés és a lebonyolítás terhét leveszik a vállunkról. 

A HomeUnity átemeli az offline csapatépítőkön megtapasztalt élményt az online térbe. A programjaik célja alapvetően egy szórakoztató, kikapcsolódást jelentő esemény létrehozása a csapatnak, de több olyan elemet is beleépítenek, amik segítségével olyan skillek erősödhetnek, mint a(z):

-       Online kommunikációs platformok használata

-       Csapatmunka

-       Retorika

-       Improvizatív és problémamegoldó készség.

Online csapatépítők típusai:

A weboldalon jelenleg 9 féle program közül válogathatnak az érdeklődők, ebben a cikkben a 3 legnépszerűbbet mutatjuk be.

  1. Online szabadulószobák

A szabadulószobák valószínűleg mindenkinek ismerősek lehetnek, de hogy kell elképzelni ezeket az online térben Zoom, Google Meet, Teams esetleg Webex használatával? Az online szabadulószoba egy kihívás sorozat, ahol a cégek (akár 500 fő felett is) 5-10 fős csapatokban oldják meg a rejtvényeket és feladatokat. A program nagyjából 60-90 perc, így bármelyik nap végére besűríthető, de akár munkaidő után is lehetőség van a megtartására, biztosítva a lazább és kötetlenebb hangulatot.

A szabadulószobák jelenleg 6 különféle tematikában állnak rendelkezésre, de lehetőség van kifejezetten az adott cégre lefejlesztett tematika rendelésére is.

A csapatok egymással és az idővel is versenyeznek, így az izgalom garantált és a játék végén együtt beszélhetik át a hibákat és a vicces pillanatokat.

  1. Kvíz Night

A Kvíz Night modulban egy profi moderátor/speaker versenyezteti a dolgozókat egyénileg. 60-90 perc, 50 kérdés, interaktív feladatok és sok nevetés. A játék eredményhirdetéssel és díjkiosztással zárul, miután a moderátor végigvezeti a helyes válaszokon is a résztvevőket. A kérdések az adott cég igényeinek megfelelően állnak össze, így remek lehetőséget teremtenek az employer brandingre, a cég jobb megismerésére és a szórakozásra is.

  1. Koktél Keverők 

A céges programok “királya” általában a karácsonyi buli vagy a többnapos vidéki elvonulások, amik közös iszogatással zárulnak. Kár lenne tagadni, hogy ilyenkor kapcsolnak ki a legjobban a kollégák és a legemlékezetesebb pillanatok sem egy laza ebéd vagy kávézás közben születnek. A Koktél Keverők modul a céges iszogatások hangulatát igyekszik megeleveníteni. Dióhéjban: egy profi Bartender összeállít az adott cég igényei szerint 3 koktél receptet, amikhez minden hozzávalót előzetesen megkapnak a résztvevők, majd a modul alatt közösen készíthetik és fogyaszthatják el az italokat. Amellett, hogy sokkal kötetlenebb lesz a hangulat, a dolgozók fizikai ajándékot is kapnak a hozzávalók formájában, ami a tapasztalatok alapján nagyon sokat lendít az általános morálon. A csomag kiegészíthető merch ajándékokkal, például az adott cég logójával ellátott shakerrel is. 

3+1 Klasszikus csapatépítés 

Az online csapatépítők célja, hogy közel tartsák egymáshoz a csapatot a távmunka idején is. Ugyanakkor fontos az, hogy 6 hónap vagy akár 1 év kihagyás után, ne egy „dózisban” zúdúljon össze a csapat, hanem legyen egy átvezetés.

Erre kínál megoldást a (ki)szabaduló hétvége csomag, ami nem csak hétvégéken vehető igénybe. Ez egy 1-3 napos esemény az ország egyik legszebb területén, Tokaj-Hegyalja festői környezetében. Az esemény során olyan programokon vehetnek részt a munkatársak, amiknek kifejezett célja, hogy visszahangoljanak a közös térben létezésre és a közös munkára. A csomagban ajánlott kiemelt szállás, az Oroszlános Borhotel lehetőséget ad arra, hogy egy egész napos felfedező játékon vegyenek részt a csapatok. Bejárják a vidéket, megkóstolják a legjobb borokat és a hegyaljai falatokat, miközben izgalmas feladatokat és rejtvényeket oldanak meg.

Ezen kívül lehetőség van kevésbé intenzív, “pihenős” programokra is, mint a dűlőtúra, borkóstoló, gasztrotúra és a szálloda biztosította wellness részlegben történő gondtalan ejtőzés.

A HomeUnity csapata vállalja a programok szervezését és lebonyolítását, bármilyen kérdés, illetve kérés esetén pedig az alábbi elérhetőségeken kérhetsz ajánlatot, teheted fel a kérdéseid:

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel: +3670 663 9009

(x)

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés