hirdetés
hirdetés

Randstad Workmonitor

Önként hajszolják túl magukat a magyar munkavállalók

Rengeteg hazai dolgozó hajszolja túl magát: egy felmérésből kiderült, hogy rengetegen még a szabadság alatt is a munkával vannak elfoglalva – annak ellenére, hogy munkahelyük ezt nem is várja el. Kiderült viszont, hogy a dolgozók felét presszionálják arra, hogy a munkaidő vége után is rendelkezésre álljanak – számol be a HRCENTRUM.

A magyar munkavállalók felétől várják el, hogy munkaidőn kívül is rendelkezésre álljanak – derült ki a Randstad Workmonitor legfrissebb adataiból, amelyek 2019. negyedik negyedévére vonatkoznak. A 33 országot vizsgáló kutatásból kiderült, hogy a magyarok ebben a tekintetben a világátlag (56%) alatt is vannak. Összehasonlításképp: Kínában a dolgozók 89 százalékánál várják el, hogy mindig rendelkezésre álljon. Kína mellett Indiában (85%) és Törökországban (80%) van még nyolcvan százalék fölött azon munkavállalók aránya, akiktől elvárják, hogy mindig készen álljanak a munkára.

A vizsgált államok közül Japánban a legjobb ez a mutató, ott csak a dolgozók 37 százalékának kell nonstop rendelkezésre állni, de a dánoknál és a svédeknél (39–39%) is 40 százalék alatt van az arány. A környező országokban egyébként hasonlóképp alakulnak a számok, mint nálunk: Lengyelországban 46, Ausztriában 49, a cseheknél pedig a munkavállalók 55 százalékától várják el, hogy folyamatosan elérhető legyen. Romániában 65 százalék mondta ezt.

Ami meglepőbb, hogy olyan magyarok is mindig azonnal válaszolnak a munkával kapcsolatos hívásokra, üzenetekre, e-mailekre (munkaidőn kívül is), akiknek nem is kell mindig bevethetőnek lenniük. Hiszen a Randstadt adatai szerint a hazai válaszadók 55 százaléka állította ezt. Egy másik kérdésből az derült ki, hogy a hazai válaszadók csupán 39 százalékától várja el a munkahelye, hogy a fentieknek megfelelően mindig válaszolgasson mindenre. Úgyhogy a hazai dolgozók kb. 16 százaléka önkéntesen hajszolja túl magát, a munkahely irányából nem feltétlen ez az elvárás.

A szabadság alatti pihenésből sem kérünk

Még a nyaralás, szabadság sem jelenthet teljes megnyugvást: a magyar válaszadók 58 százaléka még ilyenkor is szokott munkával foglalkozni, hogy naprakész maradjon a történésekből. Ezzel a világranglistán az ötödik helyen állünk, csak India (84%), Törökország (68%), Kína és Luxemburg (63–63%) előz meg minket. Ha a magyar adatot annak tükrében vizsgáljuk, hogy a dolgozók hány százalékától várja is el ezt a munkahelye, akkor megintcsak az jön ki, hogy sokkal többen foglalkoznak a melóval a szabadság alatt is, mint ahány magyart a munkaadó erre presszionál.

Ugyanis csak 29 százalék vallott erről, tehát a szabi alatt melóval foglalkozók felének nem is kellene erre időt fordítania, legalábbis a munkáltatói oldal nem várja el. Kicsit önellentmondás azonban, hogy egy másik kérdésre adott válaszaiban a Randstadtnak a magyar munkavállalók 75 százaléka jelentette ki, hogy a szabadság alatt könnyen el tudja engedni a munkát. Sőt, 64 százalék még magánügyeit is szokott intézni munkaidőben.

(forrás: Pénzcentrum)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés