hirdetés
hirdetés

Lista

Ők érdemelték ki a világ legjobb munkaadója címet a járvány alatt

Mely vállalkozások teljesítettek legjobban a koronakrízis idején? Az amerikai Forbes magazin rangos globális listája frissen jelent meg.

A magazin négyévente teszi közzé a világ legjobb munkahelyeinek listáját, a 2020-as kiadás abban különleges, hogy ebben a járványhelyzet kezelése is megjelent értékelési szempontként.

160 000 munkavállaló véleményén alapul

Noha messze nem az egyetlen ilyen típusú lista, ez egy igen komolyan vett rangsor, ami a Forbes márka mellett a módszertannak is köszönhető. A listát egy, a Statista nevű német piackutató cég által a Forbes kérésére végzett felmérés alapján állították össze, melyben 58 ország összesen 160 000 munkavállalójának véleményét kérdezték meg anonim módon. A felmérés 2020 június-júliusa folyamán zajlott.

A (teljes, illetve részmunkaidőben dolgozó) alkalmazottaknak többek közt azt a kérdést tették fel, ajánlanák-e munkahelyüket egy barátjuknak. Arról is kérdezték őket emellett, hogy a saját területükön más cégekről mi a véleményük, illetve pontozniuk kellett munkahelyüket többek közt a vállalat imázsa, a tehetséggondozás, a nemi egyenlőség és a társadalmi felelősségvállalás témaköreiben. A felmérés mindemellett azt is feltárta, mennyire elégedettek a munkavállalók a cégük koronavírus-kezelésre tett lépéseivel.

Dobogós helyen a Samsung, az Amazon és az IBM

Az első helyen a Samsung végzett. A dél-koreai nagyvállalatot az Amazon, az IBM, a Microsoft, az LG, az Apple, az Adobe és a Google anyavállalata, a Alphabet Inc., majd a Siemens és a Bosch követik a sorban.

Az összesített listán 750 vállalat szerepel összesen 45 országból, ezek legnagyobb része (250 körül) amerikai (így a három dobogós helyeztet mindegyike is), míg a legjobb vállalatok listáján nagyjából 200 európai és körülbelül 200 ázsiai cég foglal helyet. Ahogy a listára pillantva látszik: a technológiai és telekommunikációs szektor erősen felülreprezentált a legjobb helyeken szereplő cégek esetében; ami nem is csoda, tekintve, hogy körükben a home office könnyebben megvalósítható volt, mint egyes más szektorok esetében.

A listáról itt lehet szemezgetni.

A top20-as lista pedig így fest:

1. Samsung Electronics
2. Amazon
3. IBM
4. Microsoft
5. LG
6. Apple
7. Adobe
8. Alphabet (Google)
9. Siemens
10. Bosch

11. Adidas
12. Dell Technologies
13. Nike
14. Huawei
15. Accenture
16. Philips
17. HP
18. Cisco Systems
19. Cognizant
20. Costco Wholesale

(forrás: Karriere.de, forbes.com, HVG)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!

hirdetés