hirdetés
hirdetés

Korona után

Nagy lépésre szánta el magát a Twitter: maradhatnak home office-ban a munkatársaik a járvány után is

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója május 12-én kedden körlevélben értesítette az alkalmazottakat, hogy a pandémia miatt hozott korlátozások feloldása után is home office-ban maradhatnak – már amennyiben igényt tartanak erre a lehetőségre.

A többi dolgozójuknak az irodák újranyitása után továbbra is biztosítják az irodai munkavégzés lehetőségét.

Az intézkedés az összes munkatársra érvényes, csak a számítógépes infrastruktúrát fenntartó és karbantartó dolgozók jelentenek kivételt, nekik a járvány után be kell majd járniuk – írja a Qubit.

Hasonlóan a Microsofthoz, a Google-höz vagy az Amazonhoz a Twitter is már március elejétől szorgalmazta a home office-t, miután látták, hogyan terjed a SARS-CoV-2 az Egyesült Államokban. Jennifer Christie, a Twitter HR-vezetője márciusban azt mondta a BuzzFeed News-nak, hogy a cég „valószínűleg soha nem lesz ugyanaz” a munkaszervezés tekintetében, mint korábban, és valószínűleg a későbbiekben is a távmunkára építenek majd. A cég szerint az elmúlt hónapok bebizonyították az otthoni munkavégzés műűködőképességét, és ezért, ha a munkatársaik olyan helyzetben vannak, ami lehetővé teszi számukra az otthonról történő munkavégzést, és ezt a továbbiakban örökké folytatni kívánják, akkor ezt biztosítják számukra.

Kapsz 1000 dollárt, ha maradsz home office-ban!

A vezérigazgatói körlevél szerint valószínűtlen, hogy a Twitter szeptember előtt megnyitná irodáit, és az év hátralévő részében a cég nem tartja meg azokat a rendezvényeit sem, amelyek személyes részvételt igényelnének. Dorsey azt is bejelentette, hogy minden egyes dolgozójának 1000 dollárt utal az otthoni munkavégzés megkönnyítésére. A Twitter világszerte több mint négyezer főt foglalkoztat.

Mint arról a Portfolio beszámolt, Sree Sreenivasan, a Stony Brook University School of Journalism professzora szerint korábban sokan kételkedtek az otthoni munkavégzés sikerével kapcsolatban, azonban az emberek bebizonyították, hogy sokkal eredményesebben képesek otthonról a feladataikat elvégezni. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a hozzá beérkező visszajelzések alapján az otthonról dolgozók egy része keményebben dolgozik, és kimerült.

 

Hogyan támogassuk, irányítsuk, motiváljuk a csapatot otthonról?

Home Office - Vezetési pszichológia - Végh József klinikai pszichológussal, volt túsztárgyalóval

2x45 perces élő, interaktív webinárium

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia szaklap bemutatja az első vezetőknek szóló, online, interaktív webkonferenciáját!

Amit egy volt rendőrségi kríziskezelő, túsztárgyaló pszichológus tud, az pont az, hogy stresszhelyzetben, ráadásul távolról hogyan, milyen eszközökkel lehet hatni egy másik emberre. Végh József több évtizedes tapasztalata alapján rengeteg olyan tudást halmozott fel, ami a mostani helyzetben hasznos egy vezetőnek. Az élő workshop során olyan eszközöket mutat be, melyek segítségével egy vezető hatékonyabban tud jelen helyzetben is támogatni, irányítani, motiválni. A délelőtti előadást egy délutáni közös elemzés, értékelés, kérdezz-felelek blokk követ.

Előadó: Végh József, klinikai pszichológus, volt túsztárgyaló, TA szervezeti változást kezelő tréner

Időpont: május 15. péntek
               délelőtti szekció: 10.00 - 10.45
               délutáni szekció: 14.00 - 14.45

Részvételi díj: 11 000 Ft + Áfa/fő

Regisztráció: A jegyvásárlásért ide kattints!
További információk és csoportos kedvezmény itt.

(forrás: Qubit, Portfolio, BBC)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés