hirdetés
hirdetés

Bővülő lehetőségek

Munkaerő-kölcsönzéssel bővült a Pannon-Work GmbH szolgáltatási köre Ausztria területén

2021. február elején új lehetőség nyílt a Pannon-Work GmbH meglévő és új partnerei számára. Legyen KKV vagy multi cég, már kölcsönzési szolgáltatással is rendelkezésre áll az osztrák HR szolgáltató cég. Ez jó hír azoknak a logisztikában, gyártásban, kereskedelemben, vendéglátásban jelen lévő vállalkozásoknak, akiknek a működését a most kialakult helyzethez rugalmasan igazodó szolgáltatás biztosíthatja és jó hír a munkavállalók számára is.

Az osztrák fővárosban 2016 óta jelen lévő Pannon-Work Ausztria GmbH eddigi szolgáltatásain túl – felnőtt, diák munkavállalók külföldre közvetítése – bővült az Ausztriába való kölcsönzési engedéllyel. Az engedélyeztetési folyamat elindítását indokolta a meglévő partnerek igénye és a piackutatás során felmerült további cégigények.

A Pannon-Work cégcsoport vezetése több mint 30 éve, 1989 óta aktív a HR szolgáltató iparban. A 2004. július 8-án Pannon-Work Zrt-vé átalakított vállalat több országban van jelen Magyarországon kívül.  Szerbiában, Szabadka városában és Ausztriában Bécsben.

A cégcsoport részére a piaci igények a sok változással együtt jó alapot teremtettek arra, hogy a cég a munkaerőpiaci tevékenységeit az évek folyamán lépésről-lépésre bővítse. A diákmunka, a munkaerő-kölcsönzés, a közvetítés, az egyserűsített foglalkoztatás és nyugdíjasmunka palettáját tovább színesítette a HR Matrix, mely HR outsourcing tevékenységet folytat. Ezen belül HR adminisztráció, könyvelés, munkajogi tanácsadás, RPO, rehabilitációs foglalkoztatás, bérszámfejtés szolgáltatásokról beszélhetünk. A Pannon-Work Zrt. 2020. augusztus 27-én megvásárolta a székesfehérvári HR-Face Kft.-t.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés