hirdetés
hirdetés
hirdetés

HRKOMM Award 2017 Best Practices

Mindfulness a dolgozói kiégettség ellen

A HRKOMM Award 2017 nyertes pályázatait bemutató sorozatunk következő állomásán a "Munkavállalók felé irányuló kommunikációs megoldások" kategórián belül a legjobb dolgozói céges esemény ezüstérmes megoldását mutatjuk be.

Az elmúlt két évben az MEC vállalatcsoporton belül három dolgozó is stresszel, pánikkal és depresszióval kapcsolatos betegségekkel küzdött, és emiatt kellett félbeszakítania karrierjét, vagy pályát módosítania. Emellett a cég három másik kolléganője egymástól függetlenül érdeklődött az iránt, hogyan lehetne megoldani, hogy jobban tudják kezelni a stresszt.

Egy rövid beszélgetést egy meeting, majd egy, a munkatársakból verbuválódott projektcsapat megalapítása követte, így elég gyorsan kialakult az a csapat, amely azóta a munkáján felül az MMS workshopokat is szervezi.

A projekt célja az lett, hogy a kollégák tanulják meg kezelni a stresszt olyan aktivitásokon keresztül, amelyek örömet okoznak, és a mindfulness lényegét követik: egy pontra fókuszálással, egyetlen tevékenységre összpontosítással kikapcsolják az agyalást, megszüntetik az ártalmas hatást kiváltó multitasking jelenséget, legalább arra az időre, amíg a tevékenységet végzik. Ezzel létrejön bennük az igény, hogy újra át tudják élni, és mindennapjaikba is beépítsék a nyugalom, az egyre figyelés élményét.

A sikerkritériumok a következők voltak: betegségek kialakulásának csökkenése, első félév utáni második félévre, folytatásra való igény, összetartóbb közösség, global survey elégedettség, work-life balance értékek javulása.

Innét töltheted le a pályázatot bemutató PDF-et!

hirdetés

Fileok

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés