hirdetés
hirdetés
hirdetés

Felmérés

Minden szinten tarol a rugalmassági igény ezen a területen

Az MP Solutions Kft. technology/IT szakemberek körében (mintegy 2000 fő bevonásával) végzett saját kutatást a rugalmas munkavégzési formákkal kapcsolatban. A kutatást elsősorban az inspirálta, hogy évek óta érzékelhető a munkaerőpiacon (nem csak technology területen) a rugalmas munkavégzési formák növekvő fontossága – a kifejezett munkavállalói igény ezen formák iránt –, és szerették volna kvantitatív módon is megvizsgálni célirányosan ezt a tendenciát.

A vizsgálat eredménye nem meglepő: valóban nagy és egyre nagyobb az igény a rugalmas formák iránt – ezek között különös tekintettel a részleges, vagy teljes home-office, rugalmas munkaidőkeretek, a távolról végezhető munka és családbarát környezet iránt. Nemcsak időben és térben, de jogi keretekben is megmutatkozik a rugalmasság iránti igény: egyre többen nyitottak, vagy igénylik a szerződéses vagy freelancer jellegű foglalkoztatási formát.

Arra a kérdésre, hogy egy ideális pozícióban milyen fontossággal bírnak az egyes rugalmas munkavégzési opciók, a megkérdezettek válaszai szerint kiemelkedő fontosságú az otthonról történő munkavégzés, a rugalmas munkaidő és a távolsági munkavégzés lehetősége, az alábbiak szerinti konkrét mutatószámokkal.

Külön vizsgálatot igényel az otthoni munkavégzés lehetősége, megjelenése és alkalmazási intenzitása. A megkérdezettek nagy része jelenleg is részesül valamilyen típusú home-office munkavégzési lehetőségben. Leggyakoribbak a heti 1–2 napos, fix home-office opciók, illetve az ad hoc alapon, havi szinten meghatározott irodán kívüli munkanapok igénybevételének lehetősége. De nem ritka a heti 3–4 napos otthoni munkavégzés sem. Összességében a megkérdezettek 93%-a részesül valamilyen típusú otthoni munkavégzési lehetőségben.

Megfigyelhető az is, hogy a rugalmas munkavégzési formák iránti igény kevéssé függ attól, hogy alkalmazotti, vagy szerződéses munkavégzési keretekről van-e szó. Mindkét kategória  igényli a flexibilitást. (Az ábrákon megjelenő „fontos” és „nagyon fontos” kategóriák mindkét csoport esetében együttesen a megkérdezettek 70–90%-át teszik ki.)

A jelenleg alkalmazotti viszonyban dolgozó szakemberek több, mint 60%-a igényli a rugalmas munkavégzési kereteket, több, mint 50% számára rendkívül fontos az otthoni munkavégzés lehetősége, és több, mint 35% látja kiemelten fontosnak a távolról történő munkavégzés lehetőségét.

A jelenleg szerződéses viszonyban dolgozó szakemberek körében mind az otthoni munkavégzés, mind a rugalmas munkaidő lehetősége, mind pedig (akár 100%-ban) távolról történő munkavégzés lehetősége hozzávetőleg a megkérdezettek 70%-a számára kiemelkedő fontossággal bír az ideális munkakörülmények definiálásában.

A kirajzolódó trendek jelzői egy hosszabb távú folyamatnak, ami a munkavégzés még rugalmasabbá válása irányába mutat. A technológiai eszközök lehetővé teszik akár a távolból történő meetingek videokonferencia formájában történő megszervezését is.

Ez az összefoglaló egyúttal segítséget nyújthat azon szervezetek számára, akik keresik a módját annak, hogy hogyan lehet egy erősen kompetitív piacon vonzónak lenni a magasan kvalifikált szakemberek számára. "Bízunk benne, hogy a vizsgálat eredményeinek közzétételével hozzájárulhatunk ehhez" – fogalmaz a kutatást végző MP Solutions Kft., akik egyedi igények szerint testre szabható munkaerőpiaci kutatási szolgálatásokat kínálnak a vállalati célkitűzések támogatásához.

(forrás: MP Solutions)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

Hozd a laptopod! – Facebook és Instagram tréning HR-eseknek, lépésről lépésre, március 12-én!

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop április 2-án, limitált létszámmal.

SAVE THE DATE Vezetés és pszichológia konferencia április 28-án!

hirdetés