hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tanulságos életutak

Miből lesz a cserebogár? I. rész – Elon Musk

A SpaceX és a Tesla CEO-ja nagy erőkkel dolgozik azon, hogy embereket vigyen a Marsra, tömeg szinten népszerűsítse az elektromos járműveket, és mindeközben még arra is van ideje, hogy forradalmasítsa a mesterséges intelligenciát, valamint a közlekedést. Azonban áttörő szakmai pályája igencsak kudarcokkal és nehézségekkel tarkított.

Mindannyiunk számára tanulságos lehet, ha igazán sikeres és valami oknál fogva kiemelkedő emberek életútjára vetünk egy pillantást. Hajlamosak lehetünk irigykedni sikeres vállalkozókra és cégvezetőkre, mondván „nekik minden az ölükbe hullott”, esetleg „jókor voltak jó helyen”, vagy szimplán csak biztosan „nekik is csak megszületni volt nehéz.” A nagy igazság viszont az, hogy általában pont az egyik legsikeresebb emberek hordanak a hátuk mögött egy kudarcokkal, nehézségekkel, traumákkal és törésekkel szegélyezett életutat. Ha képesek vagyunk tovább látni az irigység szemüvégénél, és nyitottan, a különféle tapasztalatoktól felbátorodva tekinteni Elon Musk vagy Steve Jobs életpályájára, rengeteg inspirációt meríthetünk belőlük. Továbbá, új lendületet adhatnak, amikor félünk megugrani egy-egy akadályt. A témát boncolgatva egy híres illusztráció villanhat a fejünkbe - a siker mint jéghegy csúcsa -, amely szemléletesen mutatja be, hogy milyen keveset lát a publikum egy-egy sikeres ember életéből, és mennyi minden marad rejtve a kíváncsi szemek elől.

A siker mint a jéghegy csúcsa

Most megmutatjuk, mennyi mindent nem tudtunk a Tesla és a SpaceX sikeres ügyvezetőjéről, aki igazán testközelből tapasztalhatta meg, milyen fent és lent.

Infografika forrása: https://blog.adioma.com

Index kép forrása: https://www.wired.co.uk

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: adioma)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra február 27-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

A HRKOMM Award 2019 nyertes pályázatainak bemutatása február 13-án.

HR workshop az FMCG és a kereskedelem-piac szereplői számára A workshop célja: HR-finomhangolás az élelmiszer kiskereskedelmi szektort és az élelmiszergyártó cégeket terhelő munkaerőhiány-állapotok közepette, a hatékonyság növelése, a versenyképesség megtartása érdekében.

Mit tehet az ember a környezetért a saját munkahelyén - és hogyan tegye mindezt a vállalati kultúra részévé? Gyakorlati tippek, információk a témában.

hirdetés