hirdetés
hirdetés
hirdetés

Munkahelyi egészségfelmérés

Megvan az oka, miért akar váltani a dolgozók kétharmada

Mi járul hozzá a munkahelyi stresszhez és izolációhoz, és vajon ez szorosan összefügg-e a munkahelyi elégedetlenséggel és az emberek kilépésével?

A Mental Health America által az elmúlt évben közzétett munkahelyi egészségfelmérés szerint a szervezeteket érintő átfogó probléma egyetlen mondatban megfogalmazható: a munkakeresés oka a támogatás és az elismerés hiánya. Az Egyesült Államokban 19 iparágból több mint 17 ezer alkalmazottat kérdeztek meg a munkahelyi kultúráról, stresszről és a munkavállalók mentális egészségének általános állapotáról – olvashatjuk a KarrierPluszon.

A 2015 és 2017 között készült kutatás arról is beszámolt, miért lépnek ki az emberek egy cégtől. Az egészségfelmérésben résztvevő válaszadók 70%-a aktívan keresi az új munkalehetőségeket, vagy legalábbis „mindig / gyakran / néha” gondol arra, hogy változtatnia kéne. Egy másik kutatás, amelyet a Randstad US végzett 2018-ban, azt mutatta ki, hogy a dolgozók 60%-a lépett ki munkahelyéről tavaly Angliában.

Az egészségfelmérés további részeredményei szintén nem festettek túl jó képet:

  • A válaszadók mindössze 21%-a érezte csak úgy, hogy megfizetik azzal, amit megérdemelnek.
  • A megkérdezettek 77%-a úgy vélte, hogy a képzett munkavállalókat nem ismerik el a megfelelő módon.
  • A válaszadók 74%-a úgy érezte, hogy triviális tevékenységek akadályozzák őket, vagy áldozatai a mikromenedzsmentnek.
  • 65%-uk állította, hogy a munkahelyen elszigeteltnek érzik magukat, a környezet pedig ellenséges.

De kinek a felelőssége ez?

Egy szóban: a vezetésé. A Gallup már évtizedek óta arra figyelmeztet, hogy a vezetőknek szolgáló vezetési stílust (servant leadership) kellene megvalósítaniuk, valamint fel kell ismerniük és meg kell érteniük a munkavállalók emberi igényeit, mert csak így növelhető az elkötelezettség és a produktivitás. A felmérésben a válaszadók 75%-a mondta azt, hogy az egészség egyet jelent a vezetők által teremtett nyugodt munkakörnyezettel és a nyitott ajtókkal.

Olvasd el a teljes cikket további érdekes adatokkal és fontos következtetésekkel az eredeti oldalon!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés