hirdetés
hirdetés
hirdetés

Munkahelyi egészségfelmérés

Megvan az oka, miért akar váltani a dolgozók kétharmada

Mi járul hozzá a munkahelyi stresszhez és izolációhoz, és vajon ez szorosan összefügg-e a munkahelyi elégedetlenséggel és az emberek kilépésével?

A Mental Health America által az elmúlt évben közzétett munkahelyi egészségfelmérés szerint a szervezeteket érintő átfogó probléma egyetlen mondatban megfogalmazható: a munkakeresés oka a támogatás és az elismerés hiánya. Az Egyesült Államokban 19 iparágból több mint 17 ezer alkalmazottat kérdeztek meg a munkahelyi kultúráról, stresszről és a munkavállalók mentális egészségének általános állapotáról – olvashatjuk a KarrierPluszon.

A 2015 és 2017 között készült kutatás arról is beszámolt, miért lépnek ki az emberek egy cégtől. Az egészségfelmérésben résztvevő válaszadók 70%-a aktívan keresi az új munkalehetőségeket, vagy legalábbis „mindig / gyakran / néha” gondol arra, hogy változtatnia kéne. Egy másik kutatás, amelyet a Randstad US végzett 2018-ban, azt mutatta ki, hogy a dolgozók 60%-a lépett ki munkahelyéről tavaly Angliában.

Az egészségfelmérés további részeredményei szintén nem festettek túl jó képet:

  • A válaszadók mindössze 21%-a érezte csak úgy, hogy megfizetik azzal, amit megérdemelnek.
  • A megkérdezettek 77%-a úgy vélte, hogy a képzett munkavállalókat nem ismerik el a megfelelő módon.
  • A válaszadók 74%-a úgy érezte, hogy triviális tevékenységek akadályozzák őket, vagy áldozatai a mikromenedzsmentnek.
  • 65%-uk állította, hogy a munkahelyen elszigeteltnek érzik magukat, a környezet pedig ellenséges.

De kinek a felelőssége ez?

Egy szóban: a vezetésé. A Gallup már évtizedek óta arra figyelmeztet, hogy a vezetőknek szolgáló vezetési stílust (servant leadership) kellene megvalósítaniuk, valamint fel kell ismerniük és meg kell érteniük a munkavállalók emberi igényeit, mert csak így növelhető az elkötelezettség és a produktivitás. A felmérésben a válaszadók 75%-a mondta azt, hogy az egészség egyet jelent a vezetők által teremtett nyugodt munkakörnyezettel és a nyitott ajtókkal.

Olvasd el a teljes cikket további érdekes adatokkal és fontos következtetésekkel az eredeti oldalon!

(forrás: Karrier Plusz)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés