hirdetés
hirdetés
hirdetés

Karrier

Megjelent a Duális Képzés kiadványunk!

Lassan minden szakterület munkaerőhiánnyal küzd, a cégek nem látják folyamatívüket garantáltnak megfelelő szakember-utánpótlás nélkül. Erre adott válaszként vezette be 2015-ben Magyarország is a duális képzést a felsőoktatásban, amelyhez egyre több intézmény csatlakozik. Kiadványunkban az ezzel kapcsolatos tudnivalókat igyekeztünk összeszedni – sőt, annál kicsit többet.

A duális képzés Németországból indul, és alapvetően a szakképzés és a
felsőoktatás, illetve a piac szorosabb együttműködését kívánja segíteni. Vagyis gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé úgy, hogy a diákok a képző intézmény mellett az azzal szerződésben álló céghez is felvételiznek, és ha mindkettőt sikeresen teljesítik, a tanulmányi idő alatt rögtön gyakorlatot is szereznek az adott vállalatnál, kipróbálhatják magukat éles helyzetben, releváns feladatokat kapnak és részt vehetnek a projektmunkában – mindezt fizetés ellenében. A cég is jól jár, mert jó esetben megnyeri a hallgató lojalitását, és a tanulmányok elvégzése után egy, a céges folyamatokat jól ismerő, kicsit a „saját képére formált” munkavállalóval folytathatja a továbbiakat. A képző intézmény pedig örül, mert az elmélet mellett a gyakorlati személetet is megkapják a hallgatók – legalábbis egy részük –, ami pozitívan hat vissza az oktatásra. 

Mindez így néz ki papíron, a gyakorlatban azonban sokkal árnyaltabb. Ez a képzési forma egyelőre öt képzési területen működik (erről a kiadvány végén lévő táblázatból lehet tájékozódni). A kiadványban igyekeztünk hasznos tudnivalókról számolunk be: bemutatjuk, hogy milyen pontosan a duális képzés, mesélnek HR-vezetők a felvételi követelményekről, elmondja a BME dékánhelyettese, hogy miért csak idén, és akkor is csak nagyon megfontolt keretek között indítanak duális képzést. Elmondjuk, hogy mik manapság a legfontosabb skillek a munkaerőpiacon, de arra is adunk tippeket, hogy mit csináljon az a diák, akit nem vettek fel.

Ovasson bele!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Díjátadó: 10.25. Kapunyitás: 19 óra

Workshop az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletéről, közismertebb nevén a GDPR-ról november 10-én.

Facebook és Instagram hirdetések kezelése a gyakorlatban november 16-án.

Minden gallérhoz másképp kell szólnunk HR-eseként? Kiderül a november 21-i workshopunkon, ahová kék gallérosokra specializálódott HR-eseket várunk.

Hr-esként Ön hol nézi meg először egy jelölt profilját? És kiről mit árul el az adatlapja? És azt vajon tudja, hogy a jelöltek hol és hogyan keresnek a legaktívabban munkát? Workshopunkon mindenre választ kap. November 21. 09:00

A Kreatív hagyományos éves konferenciáján ismét a pr-szakma előtt álló legaktuálisabb kihívásokat járjuk körbe. Időpont: november 23.

A Kreatív év végi médiakonferenciája mindig arra keresi a választ, mi vár a piacra a következő évben. Időpont: december 6.

hirdetés