hirdetés
hirdetés
hirdetés

Karrier

Megjelent a Duális Képzés kiadványunk!

Lassan minden szakterület munkaerőhiánnyal küzd, a cégek nem látják folyamatívüket garantáltnak megfelelő szakember-utánpótlás nélkül. Erre adott válaszként vezette be 2015-ben Magyarország is a duális képzést a felsőoktatásban, amelyhez egyre több intézmény csatlakozik. Kiadványunkban az ezzel kapcsolatos tudnivalókat igyekeztünk összeszedni – sőt, annál kicsit többet.

A duális képzés Németországból indul, és alapvetően a szakképzés és a
felsőoktatás, illetve a piac szorosabb együttműködését kívánja segíteni. Vagyis gyakorlatorientált képzést tesz lehetővé úgy, hogy a diákok a képző intézmény mellett az azzal szerződésben álló céghez is felvételiznek, és ha mindkettőt sikeresen teljesítik, a tanulmányi idő alatt rögtön gyakorlatot is szereznek az adott vállalatnál, kipróbálhatják magukat éles helyzetben, releváns feladatokat kapnak és részt vehetnek a projektmunkában – mindezt fizetés ellenében. A cég is jól jár, mert jó esetben megnyeri a hallgató lojalitását, és a tanulmányok elvégzése után egy, a céges folyamatokat jól ismerő, kicsit a „saját képére formált” munkavállalóval folytathatja a továbbiakat. A képző intézmény pedig örül, mert az elmélet mellett a gyakorlati személetet is megkapják a hallgatók – legalábbis egy részük –, ami pozitívan hat vissza az oktatásra. 

Mindez így néz ki papíron, a gyakorlatban azonban sokkal árnyaltabb. Ez a képzési forma egyelőre öt képzési területen működik (erről a kiadvány végén lévő táblázatból lehet tájékozódni). A kiadványban igyekeztünk hasznos tudnivalókról számolunk be: bemutatjuk, hogy milyen pontosan a duális képzés, mesélnek HR-vezetők a felvételi követelményekről, elmondja a BME dékánhelyettese, hogy miért csak idén, és akkor is csak nagyon megfontolt keretek között indítanak duális képzést. Elmondjuk, hogy mik manapság a legfontosabb skillek a munkaerőpiacon, de arra is adunk tippeket, hogy mit csináljon az a diák, akit nem vettek fel.

Ovasson bele!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, idéntől nemzetközi kreatívigazgatók is a zsűriben! M+Listán pontszerzés. Hosszabbított nevezési határidő: 03.20.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése. Március 21., 09:00

Post-iteken túl: jobb működés, üzleti eredmények, innováció. Service design workshop a DDB szakmai támogatásával április 6-án

Ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! A verseny shortlistesei és nyertesei pontszerzők a Kreatív PR Toplistán! Nevezési határidő: 2018.04.06.

Ismét saleskonferencia április 12-én az Üzlet&Pszichológia és a Kreatív szervezésében.

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Április 20. 09:00

Rendezvényünk célja, hogy jövőbe mutató, már itthon is elérhető, a munkát valóban megkönnyítő gyakorlati megoldásokat mutasson be a közönségnek. Jöjjön el, ismerkedjen a jövőjével május 18-án a Müpában!

hirdetés