hirdetés
hirdetés
hirdetés

Újdonságok tőlünk nyugatabbról

Már nem a csocsóasztal a menő! Akkor mi?

A Zukunft Personal Süd a délnémet régió legfontosabb HR eseményeként idén áprilisban több mint 5 ezer látogatónak és több mint 300 kiállítónak adott otthont Stuttgartban. Két nap alatt több mint 160 előadást hallhattak a résztvevők. Fókusztémaként idén a kiválasztást vizsgálták több oldalról, ezen kívül jelentős szerepet kapott az employer branding, a fiatal generációk és a legújabb vezetői kompetenciák feltérképezése.

A kiállítók többsége a kiválasztás és a megtartás nehézségeire nyújtott különböző megoldásokat, úgymint például:

digitalizáció a kiválasztásban

Azt már tudjuk, hogy a legtöbb céges tevékenység digitális alapon működik – de folyamatosan érkeznek a piacra az egyre személyre szabottabb, tehetségkutatást célzó megoldások.

Ma már elég egyetlen szoftver, ami önműködőleg térképezi fel a legideálisabb jelölteket, mindössze pár szóban kell hozzá jellemezni a leendő dolgozót, az elvárt tapasztalatot és kulcskompetenciákat. És hogy milyen adatbázisból szűri a program a jelölteket? Legtöbbször a közösségi platformok egyvelegéből válogatja össze az információkat, hiszen manapság már a passzív álláskeresők is kulcsfontosságú szereppel bírnak a piacon. Felmerülhet az olvasóban több adatvédelmi kérdés is, de erre szerencsére a szoftveralkotók is gondoltak, így a leginnovatívabb megoldások már GDPR-kompatibilisek.

A legújabb programokat, mobilapplikációkat látva, és hallgatva a legújabb kiválasztási trendekről szóló előadásokat, felmerülhet a kérdés: valóban lejárt a fejvadászok ideje? Esetleg elképzelhető, hogy még mindig valaki jobban bízik az emberi ítélőképességben, mint a robotizált programokban?

egészségmegőrzés mint megtartó erő

A kiállításon rengeteg, a dolgozók egészségének megőrzését célzó innovatív ötlettel találkoztunk. Az irodai ülőmunka káros hatásaira már itthon is egyre több helyen felhívják a figyelmet (mi például rendszeresen tesszük ezt), viszont Németországban már nem csak beszélnek róla, hanem a gyakorlatban is egyre több megoldás elérhető. Egy német munkahelyen már nem meglepő, ha valaki gépelés közben tekeri le a napi kilométeradagját a székébe épített biciklijén.

A sima, hétköznapi irodai szék már egyre kevésbé divat, sokan választják helyette például a fitball labdát, így ennek kínálata is kibővült. Így néz ki egy plüss vagy egy bőr bevonatú változat a kényelem fokozásához:

Emellett az irodai masszőr gépiesített változatával is találkozhattunk:

Ha pedig gyors relaxációra vágyunk, íme egy ötlet:

Az egészségmegőrzés része a testmozgás mellett természetesen a helyes táplálkozás is. E szempontból is figyelhetünk dolgozóinkra – ez a napi vitaminbomba biztosan javítja a koncentrációt, energiát ad, ezáltal növelheti a teljesítményt:

agytorna és jókedv

+1: Mivel a kiegyensúlyozott munkavégzéshez nem elég csupán a fizikai jóllét, így a szolgáltatások közül kiemelkedik az élményalapúság, és előtérbe kerülnek a különböző játékos megoldások. Az alábbi társasjátékkal akár egy adott probléma, konfliktus is megoldható:

Akad olyan játék is, ami egy vízió felállításában is segíthet:

Ha kíváncsi vagy az itthoni újdonságokra is, látogass el november 7-8-án a Zukunft Personal Hungary-re, a Zukunft Personal sorozat magyarországi eseményére!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés