hirdetés
hirdetés
hirdetés

Születésnapi top 10

Ma lettünk 1 évesek, ezek voltak a legolvasottabb cikkeink

A kerek évfordulókban többek közt az a jó, hogy számvetésre késztetnek: ilyenkor hajlamosak vagyunk sorra venni, mi mindent csináltunk eddig. Számunkra itt a remek alkalom, ugyanis a mai napon, 2018. szeptember 11-én kereken egy évesek lettünk: beköszöntő cikkünk pontosan egy évvel ezelőtt, 2017. szeptember 11-én jelent meg. Ebből az alkalomból kiválogattunk azt a 10 cikket, amelyek az elmúlt egy évben a legnagyobb érdeklődést váltották ki olvasóinkból.

Nézzük, melyek azok a témák és cikkek, amik a hrpwr.hu olvasóinak legélénkebb érdeklődésére tartottak számot az oldal fennállásának első évében! Van itt minden: változatos témák, listák, interjúk, de még teszt és toborzóvideó is akad az elmúlt év legnépszerűbb tartalmai között. Jó böngészést kívánunk!

1. Ezeket kérdezi Elon Musk és 8 további sikeres vezető az állásinterjún

A toborzás, és annak mikéntje örök slágertéma – és úgy tűnik, sokan szeretünk tanulni a nagyoktól. "A legsikeresebb emberek sikerének titka többek közt a profi interjútechnikájukban rejlik." –  írtuk a dobogó első helyén álló cikkünk bevezetőjében. Az aranyérmes helyezést elért cikkünkben olyan cseles és meglepő interjúkérdéseket gyűjtöttünk össze, amelyeket a sikeres üzleti vezetők – mint például Elon Musk vagy Peter Thiel – szeretnek feltenni a jelöltjeiknek.

2. 11 mondat, amit soha ne használj a munkahelyeden

„Van néhány mondat, amit soha ne ejts ki a szádon a munkahelyeden, ha jót akarsz magadnak. Ezek a kifejezéseknek különleges hatalommal bírnak. Rendkívüli képességük van arra, hogy rossz színben tüntessenek fel. Még akkor is, ha igazak” – írtuk ezüstérmes cikkünk bevezetőjében. Továbbra is szívesen gyűjtjük olvasóinktól a hasonló karriergyilkos mondatokat!

3. 6 baki, amivel főnökként kicsinálod a munkamorált

Köztudott, hogy a vezető személye és viselkedése a munkavégzés egyik legfontosabb tényezője. Sok esetben a dolgozók nem a munkájukat hagyják ott, hanem a rossz vezetőiket – nem csoda, hogy számos cikkünkben jártuk körül ezt a kérdést. A témán belül legolvasottabb cikkünkben azt a hat baklövést vettük sorra, amivel vezetőként garantáltan megmérgezed a munkahelyi légkört.

4. „Belül keressétek a fényt, önmagatokban leljetek menedéket!” – így éltek túl a thai gyerekek

Bizonyára mindenki emlékszik még a közelmúltbeli eseményre, amikor az egész világ egy emberként izgult azért a tizenkét thai focista kisfiúért és az edzőjükért, akik egy vízzel elárasztott barlangban ragadtak. Végül egy sikeres mentőakció keretében mind a tizenkét fiút, valamint az edzőjüket is sikeresen kimentették. Cikkünk azokat a lélektani folyamatokat tekintette át, amelyeken a fogságba esett fiatalok keresztülmehettek, és megnéztük, mi adott nekik erőt a kilátástalannak tűnő helyzetben.

5. A te munkád mennyire illik a személyiségedhez?

A tesztek is örökzöldek, hiszen a többségünkben élénken él a vágy, hogy jobban megismerje magát. A személyiségtesztek közül az egyik leggyakrabban használt a Myers-Briggs Típus Indikátor (MBTI), ami Jung személyiségtipológiáján alapul. Bár a teszt validitása valamennyire támadható, a munka világában előszeretettel alkalmazzák, valamint önismereti céllal is érdemes lehet kitölteni. „Vajon te azt a munkát végzed, ami a személyiségedhez a legjobban passzol?” – tettük fel a kérdést, ami úgy tűnik, igen sok olvasónk fantáziáját megmozgatta. (Kíváncsiak lennénk a válaszokból kirajzolódó statisztikákra is…)

6. „Az a dolgom, hogy a kollégáim jól érezzék magukat”

A mood manager, vagy magyar fordításban boldogságmenedzser egy egészen friss munkakör, ami eddig jellemzően csak a startupoknál létezik. Pedig igény nagyon is lenne arra, hogy minden cégnél legyen egy személy, aki azért felel, hogy mindenki jól érezze magát. Hogy megtudjuk, mégis miből áll a mood manager munkája, Magyarország jelenleg egyetlen boldogságmenedzserével, Tilesch Annával készítettünk interjút.

7. Miért ne barátkozz a munkahelyen, és miért igen?

A munkahelyen szinte szükségszerűen kialakulnak baráti kapcsolatok, de ezek kétségtelen előnyeik mellett számos csapdát is rejtenek magukban. Cikkünkben a legfrissebb kutatási eredmények áttekintésével végigvettük, mit érdemes észben tartani a munkahelyi barátságokkal kapcsolatban, és mi az, amivel vigyáznunk kell.

8. „Ja, te nem is velem akartál kiszúrni!” − Így zajlik a mediáció

A vitarendezés módjai, a konfliktusok elsimításának lehetőségei is egy nagyon fontos téma, ami szintén sok olvasónk érdeklődésére tartott számot. Dr. Fellegi Borbálával, a Foresee Kutatócsoport alapító-ügyvezetőjével interjúztunk a vitarendezés alternatív módszereiről, mediációról vállalati és egyéb közegekben, és arról, hogy általában véve és konkrét esetekben hogyan lehetséges és hogyan érdemes a konfliktusokat kezelni.

9. Ezért menekülnének az egyterű irodákból a munkavállalók

Az egyterű irodákkal ma már hazánkban is lépten-nyomon találkozhatunk, ugyanakkor egyre több kritikát kap ez a fajta elrendezés. Cikkünkben sorra vettük, milyen zavaró tényezőket tapasztalnak az egyterű irodák dolgozói. Elviselhetetlen zaj, kihallgatott telefonbeszélgetések, nem szűnő betegségek – és ezek még csak az enyhébb panaszok voltak...

10. Így néz ki egy díjnyertes álláshirdetés

A HRKOMM Award 2017 Best Practices című rendezvényen a díjat elnyert cégek képviselői beszéltek győztes hr megoldásaikról. A nyertesek prezentációit az eseményt követően egy cikksorozatban tettük közzé oldalunkon – a legnagyobb érdeklődés a Bunge Zrt. megoldását övezte, amelyet ebben a cikkben mutattunk be.

 Köszönjük, hogy az eddigiekben velünk voltatok, és izgatottan várjuk a közös folytatást!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés
hirdetés