hirdetés
hirdetés

Aktuális kihívásra adtak választ

Lezárult az online programozóverseny, reboardingproblémára találtak megoldást a versenyzők

Egy, a vállalatok számára igazán aktuális kihívással, a reboardinggal – vagyis a koronavírus-járvány után a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk Java microservice architektúra használatával az Accenture Java Competition idei indulóinak.

A héten lezárult kétfordulós, online programozóverseny résztvevőinek kétharmada legalább 3 év tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztő volt, ebben az erős mezőnyben ért el harmadik helyezést a junior szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters – idén áprilisban végzett hallgatóiból álló – csapata.

Az Accenture Java Competition versenyt kifejezetten a Java programozásban jártas, háromfős csapatok számára hirdette meg a világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalataként ismert Accenture, valamint az MPS Solutions mint szervező.

A verseny résztvevőinek idén egy igen aktuális problémára kellett megoldást találniuk a járványhelyzet utáni reboardinggal – vagyis a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatban. A kétfordulós bajnokság során nemcsak az indulók Java programozási ismereteit mérték fel: a csapatoknak egy komplex üzleti alkalmazást és annak teszt automatizációját kellett fejleszteniük, amit egy prezentáció keretében mutattak be, hasonlóan a valódi projektmunkához. A versenyben kiemelt szerepe volt a szerveroldali, backend kód olvashatóságának, dokumentáltságának és karbantarthatóságának, valamint a minőségnek, amit automatizált tesztekkel kellett biztosítani. Fontos volt, hogy az ipari szabványoknak megfelelő termék készüljön modern technológiák – Java, Spring Boot, Kafka, REST API – felhasználásával.

„Komoly elismerés a számunkra, hogy az Accenture Java Competition e héten lezajlott döntőjébe a PROGmasters négy csapata is bejutott, amelyek közül kettőben még jelenleg is aktív hallgatóink indultak, ráadásul az idén áprilisban végzett diákjainkból álló csapatunk, a Back to Office (Erdei Péter, Hudák Elza és Tarczi Laura) harmadik helyezést ért el a főként senior szoftverfejlesztőkből álló mezőnyben” – mondja Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója és vezetője.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) független auditja szerint, a szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters tavaly év végéig végzett 187 diákja közül mindenki álláshoz jutott szoftverfejlesztőként, tanácsadóként vagy tesztelőként, ráadásul 61 százalékuk a képzés után 1 hónapon belül, további 34 százalékuk pedig 2-4 hónap múlva elhelyezkedett. A diákok 90,2 százaléka junior informatikusként bruttó 300 és 600 ezer forint közötti kezdő fizetést vitt haza, ráadásul a 2016 óta végzettek már közel negyede (22,8 százaléka) keres bruttó 600 ezer és 1,2 millió forint közötti összeget.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés