hirdetés
hirdetés

Aktuális kihívásra adtak választ

Lezárult az online programozóverseny, reboardingproblémára találtak megoldást a versenyzők

Egy, a vállalatok számára igazán aktuális kihívással, a reboardinggal – vagyis a koronavírus-járvány után a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatos problémát kellett megoldaniuk Java microservice architektúra használatával az Accenture Java Competition idei indulóinak.

A héten lezárult kétfordulós, online programozóverseny résztvevőinek kétharmada legalább 3 év tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztő volt, ebben az erős mezőnyben ért el harmadik helyezést a junior szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters – idén áprilisban végzett hallgatóiból álló – csapata.

Az Accenture Java Competition versenyt kifejezetten a Java programozásban jártas, háromfős csapatok számára hirdette meg a világ egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalataként ismert Accenture, valamint az MPS Solutions mint szervező.

A verseny résztvevőinek idén egy igen aktuális problémára kellett megoldást találniuk a járványhelyzet utáni reboardinggal – vagyis a munkaerő irodába történő visszatérésével – kapcsolatban. A kétfordulós bajnokság során nemcsak az indulók Java programozási ismereteit mérték fel: a csapatoknak egy komplex üzleti alkalmazást és annak teszt automatizációját kellett fejleszteniük, amit egy prezentáció keretében mutattak be, hasonlóan a valódi projektmunkához. A versenyben kiemelt szerepe volt a szerveroldali, backend kód olvashatóságának, dokumentáltságának és karbantarthatóságának, valamint a minőségnek, amit automatizált tesztekkel kellett biztosítani. Fontos volt, hogy az ipari szabványoknak megfelelő termék készüljön modern technológiák – Java, Spring Boot, Kafka, REST API – felhasználásával.

„Komoly elismerés a számunkra, hogy az Accenture Java Competition e héten lezajlott döntőjébe a PROGmasters négy csapata is bejutott, amelyek közül kettőben még jelenleg is aktív hallgatóink indultak, ráadásul az idén áprilisban végzett diákjainkból álló csapatunk, a Back to Office (Erdei Péter, Hudák Elza és Tarczi Laura) harmadik helyezést ért el a főként senior szoftverfejlesztőkből álló mezőnyben” – mondja Filep Szabolcs, a PROGmasters alapítója és vezetője.

Az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) független auditja szerint, a szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket képző PROGmasters tavaly év végéig végzett 187 diákja közül mindenki álláshoz jutott szoftverfejlesztőként, tanácsadóként vagy tesztelőként, ráadásul 61 százalékuk a képzés után 1 hónapon belül, további 34 százalékuk pedig 2-4 hónap múlva elhelyezkedett. A diákok 90,2 százaléka junior informatikusként bruttó 300 és 600 ezer forint közötti kezdő fizetést vitt haza, ráadásul a 2016 óta végzettek már közel negyede (22,8 százaléka) keres bruttó 600 ezer és 1,2 millió forint közötti összeget.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Újrahasznosítottuk 2019 egyik legsikeresebb KREATÍV rendezvényét: itt a Green Wave 2020! November 18-án fókuszban a fenntarthatóság és a marketing!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés