hirdetés
hirdetés
hirdetés

HRKOMM Best Practices: Munkatársi hackathon

Kreatív ötletversennyel erősítették az elköteleződést a CIB-nél

Közel 300 résztvevővel zajlott a CIB Ötlet Campus, ahol a bankban dolgozó kollégák minden olyan újító ötletükkel pályázhattak, mellyel könnyebbé tehetik a CIB-es hétköznapokat vagy sikeresebbé és hatékonyabbá az értékesítést és a banki folyamatokat. A hackathon-formátumot követő egész napos rendezvény célja az volt, hogy erősítse azt az innovációs szellemiséget, amiben kulcsfontosságú a gyorsaság, a hierarchikus szintek átjárhatósága és a megoldásközpontúság.

A kampány a 2018-as HRKOMM Awardon a „Munkavállalók felé irányuló kommunikációs megoldások”, és ezen belül a „Legjobb vállalati esemény” kategóriában aranyérmes lett, a „Legjobb integrált belső kampány” kategóriában pedig bronzérmet hozott el.

A kiindulás: karoljuk fel a belső vállalati ötleteket!

A CIB-nél szükségesnek tartották a vállalat életében egy teljesen új koncepció felépítését, ami a stabil belső vállalati márka erősségeire, az üzleti stratégia céljaira és bizonyos elemeiben az agilis fejlesztési modell előnyeire építkezve segíti a belső vállalati ötletek kidolgozását és megvalósítását.

Ennek érdekében CIB Ötlet Campus néven munkatársi hackathont, azaz kreatív ötletversenyt tartottak 2017. december 2-án. A cél az volt, hogy megerősítsék a bankcsoport munkatársainak elköteleződését, és egyúttal innovatív és megvalósítható ötleteket találjanak, amelyekről megvalósítási és budgetdöntés születik. Belső hatékonyságnövelés, ügyfélélmény, HR és belső kommunikáció területre kerestek innovatív ötleteket, a legjobbakat pedig pénzdíjazással is elismerték.

Innovatív kultúrát akarsz? Segíts rá innovatív módszerekkel!

A CIB Ötlet Campus megvalósítását előzőleg három hónapos előkészítő kommunikációval, belső pályázati workshopokkal, és folyamatos konzultációval támogatták. A megvalósult CIB Ötlet Campus egy komplex program volt, amely egész napos keretprogramot nyújtott nemcsak a csapatoknak, de az őket támogató érdeklődőknek is. A program tanulságaként azt lehet elmondani, hogy az innovációt elősegítő vállalati kultúrában célszerű ennek megfelelő – vagyis innovatív, az innovációt elősegítő – módszereket használni az ötletek megtalálására, ugyanis a hagyományos megoldások általában lassúak, és mérsékelt sikereket hoznak.

Hogyan is zajlott ez az egész? Alább megtekintheted az aktivitást bemutató videót:

 

Bónuszként pedig íme a CIB Spirit videó, amely gyerekszemmel mutatja be, mit csinálnak a munkatársak a CIB-nél:

 

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Nyerő SSC people-management stratégiák. Fluktuációcsökkentő minikonferencia június 7-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

Burnout - Ismerd fel, ismerd meg és lábalj ki belőle Csatlós Csillával június 12-én!

hirdetés