hirdetés
hirdetés
hirdetés

21. századi kihívások

Középpontban az ember: felújított iskolában oktatja a jövő generációit a Mercedes-Benz

A felnövekvő generációk oktatásának érdekében a kecskeméti autógyár teljes körűen megújította a Mercedes-Benz Iskolát. Az intézmény korszerűsítése révén az alsó és felső tagozatos diákok közös épületben, a Lestár Péter Oktatási Központ megújult épületszárnyában tanulhatnak. Az intézménynek a 2018/2019-es tanévben 62 alsó és 31 felső tagozatos tanulója van. A tervek szerint a Mercedes-Benz Iskola a közeljövőben 11-12. évfolyamokkal bővül majd.

A jövő generációinak oktatása érdekében a kecskeméti Mercedes-Benz gyár állami támogatás bevonásával és Kecskemét városának segítségével jelentős beruházást hajtott végre. A Mercedes-Benz Iskola modernizációja révén az alsó és felső tagozatos diákok közös épületben, a Kvarc utcai Lestár Péter Oktatási Központ első és második emeletén tanulhatnak, korszerű és jól felszerelt oktatási körülmények között. Az alsó tagozatos oktatás eddig a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában zajlott. A 2009-ben alapított iskola három éve nyitotta meg kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is.

Gaál József, Kecskemét város alpolgármestere elmondta: "Kecskemét önkormányzata és a Mercedes-Benz gyár között rendkívül jó partneri kapcsolat alakult ki. Ennek egyik példája, hogy a városi tulajdonban lévő intézményi épületet felújított állapotban adhattuk át használatra. A korszerűsítés finanszírozása jelentős állami támogatásból, valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. által biztosított forrásból történt."

A fejlesztés során a tantermek, csoportszobák és tanári szobák korszerűsítése mellett megújult a lépcsőház, az aula, a földszinti tornaterem, valamint az ehhez kapcsolódó öltözők is. Ezeken kívül a földszinten található melegítőkonyhát, étkezőt, tankonyhát, és további két termet (a technika- és a művészeti oktatótermet) is felújítottak. Az udvaron két játszótér, műfüves focipálya, teniszpálya, 100 méteres futópálya, strandröplabda pálya, valamint távolugró pálya és egy outdoor tornapálya biztosít mozgási, sportolási lehetőséget a tanulóknak.

„A Mercedes-Benz Iskolát 2009-ben alapították a Daimler AG, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja és Kecskemét város együttműködésének köszönhetően, kezdetben a Németországból érkező családok gyermekeinek oktatására. Az iskola 3 éve megnyitotta kapuit a magyar anyanyelvű tanulók előtt is, s a Mercedes-Benz gyár így elérhetővé tette számukra az oktatás teljes vertikumát. Ezért örvendetes módon megnőtt a tanulóink száma, ezért döntött a vállalat vezetése a fontos beruházás mellett, amelynek eredményeként mostantól közös épületben tanulnak az alsós és felsős diákok” – ismertette Lena Doll, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. HR-igazgatója.

A 21. századi kihívásokra szeretnék felkészíteni a tanulókat

Tobias Bopp, a Mercedes-Benz Iskola igazgatója elmondta: ”A munka világa folyamatosan változik, ezért a mi célunk az, hogy a gyerekeket felkészítsük a 21. század kihívásaira, ide értve az emberi és társadalmi kapcsolatok megerősítését is. A mi munkánk középpontjában az iskolában tanuló gyermekek fejlődési igényei állnak, kompromisszumok nélkül. A nevelési munkának nagy jelentőséget tulajdonítunk: egy sikeres iskola alapjait a tanárok és a diákok közötti tartós bizalmi kapcsolat adja. A megújult infrastruktúra ennek csak egy keretet biztosít, s a mi feladatunk az, hogy tudással és szellemiséggel töltsük meg.”

                                                                 

Az iskolának jelenleg 62 alsó és 31 felső tagozatos tanulója van. Az intézmény egyénre szabott képességfejlesztést kínál, ezért a hatékony oktatás érdekében legfeljebb 20 fős osztályokat indít. Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik. Az alsó tagozatban a német nyelvű oktatás szinte minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a gyermekekkel. A tanórákon és a közös délutáni programokon a diákok megismerhetik egymás nyelvét, kultúráját, ezáltal nyitottá válnak az őket körülvevő világra. Olyan tudás és képességek birtokába kerülnek, amelyek alkalmassá teszik őket az interkulturális környezetben történő együttműködésre. A magyar tanulók számára a német nyelv elsajátítása jelenti a fókuszt, de természetesen magyar órákon is részt vesznek, így a 4. osztály végére már mindkét nyelven nagyon jól ki tudják fejezni magukat.

A Mercedes-Benz Iskola a későbbiekben 11. és 12. osztály elindítását is tervezi.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés