hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szeptember 7!

Ki fogja überelni idén a tavalyi HRKOMM nyertest?

Nem sokára kiderül, hogy ki lett bevállalósabb tavaly óta, vagy épp a reményvesztettség mennyire segíti elő a kreativitást. 

A munkaerőpiaci helyzet tavaly óta jobb biztosan nem lett. Akármilyen gallérról beszélünk: kék, fehér vagy pink, lojális és tehetséges munkaerőt találni mindenkinek nehéz. Tavaly indítottuk útjára HRKOMM AWARD versenyünket, melynek keretén belül a cégek belső és külső kampányaikkal nevezhetnek, melyek a toborzást, megtartást, jóllétet, fejlődést szolgálják. Már tavaly is kiváló nevezések érkeztek, idén izgatottan várjuk, hogy a reményvesztettség mennyire dobta meg a kreativitást. 

Íme néhány győztes a tavalyi mezőnyből: 

Bunge toborzóvideó

A Bunge Zrt. hr-csapata sok más céghez hasonlóan egy komplex munkaerőpiaci problémával – munkaerőhiány, az Y generáció átalakult pályázói magatartása és egyedi tartalomfogyasztási szokásai – szembesült, amire a megoldást egy kreatív toborzóvideó jelentette. Egy olyan álláshirdetést szerettek volna létrehozni, amely megragadja az Y generáció figyelmét, és felkelti érdeklődésüket, ezért a videóban az Y generáció hívószavait nemzetközi tanulmányok alapján választották ki, a vállalati értékeket pedig saját munkavállalói elégedettségi vizsgálataik adták, amelyek közül az Y generáció számára fontosakat emelték ki.

Hich-tech állásbörzestand

A Knorr-Bremsének azzal a nehézséggel kellett szembenéznie, hogyan teremtsenek vonzerőt egy (főleg a fiataloknak) elsőre kevésbé vonzó ágazat esetében. Egy vasúti fékrendszereket fejlesztő és gyártó cég minden, csak nem szexi – döbbentek rá. Mivel a vállalat stratégiájának meghatározó része a jövőorientált, fenntartható, felelős működés, a HVG állásbörzére tervezett standjukat úgy építették fel, hogy a Knorr-Bremse megkülönböztető előnyét, a komplex, sokszínű felelősségi kört kommunikálja fő üzenetként, valamint legyen figyelemfelkeltő és innovatív. Az elkészült standon van minden, ami csak felkeltheti egy reménybeli (fiatal) munkavállaló figyelmét: interaktív eszközök, Augmented Reality, látványos vasúti installáció – lásd a videót:

A gamifikáció is megjelent

A Vidanet Zrt., a Dunántúl meghatározó internet-, tévé- és telefonszolgáltatója, egy gamifikált, sztori alapú kampánnyal vette fel a harcot a megsokasodó kihívásokkal, úgymint: az erősödő értékesítési kényszerrel, az eltérő szerződéses viszony miatt heterogén csoportjaiban tapasztalt együttműködés-hiánnyal és a tapasztalatmegosztásban érzékelt hiánnyal, valamint a földrajzi távolság miatt az értékesítők és vezetőik közötti szociális kapocs hiányával.

A megoldást a Vidanet gamification rendszer bevezetése jelentette. 2017 tavaszán elindult az első sztori alapú kampány, mely anyagi előnytől mentes, játékélmény alapú teljesítménynövelést szolgált. A Vidanet „értékesítési játszmában” rendszeresen megújuló kihívásokkal, valamint versengés és kooperáció ötvözetének segítségével sikerült elérni, hogy a munkavállalók 70%-a napi szinten használja a rendszert, 68%-uk több mint 20%-kal túlteljesítse a havi tervszámokat, és a munkavállalói elégedettséggel kapcsolatos visszajelzések száma is megnövekedjen.

Innét tölthető le a kampányt bemutató pdf!

Szeptember 7-ig még szabad a pálya, a nevezés részleteit és a kategóriákat itt  olvashatjátok! 

hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés