hirdetés
hirdetés

ALDI4Excellence

Karrierépítési tippek első kézből ismert sportolóktól és sikeres üzletemberektől

Az ALDI Magyarország ismét megrendezi az ALDI4Excellence nevű karriernapot, amelyen sikeres üzletemberek, vállalkozók és sportolók mutatják be életútjukat, illetve karriertervezési és -építési tanácsokat adnak a résztvevő pályakezdők és egyetemisták számára.

Az ALDI Magyarország kiemelten fontos értékként tekint munkavállalóira, akikkel közösen dolgoznak azon, hogy a magyarországi fogyasztók továbbra is színvonalas kiszolgálásban részesüljenek, minőségi és kedvező árú termékek közül választhassanak mindennapi bevásárlásaik során. A vállalat elismert és példaértékű munkaadónak számít a kiskereskedelmi ágazatban, amit nem csupán a kiírt pozíciókra érkező pályázatok nagy száma, hanem a szakma is visszaigazol, hiszen idén már harmadik alkalommal kapta meg az áruházlánc a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elismerését, a „Megbízható Munkaadó 2021/2022” kitüntető címet. Ezt a díjat a DUIHK olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek folyamatosan és jelentős mértékben, a munkavállalót a középpontba állítva fejlesztik a munka- és szociális körülményeket. 

Betekintés a cég életébe

Az ALDI eddig két alkalommal tartott karriernapot: az ALDI4Excellence nevű rendezvényen egyrészt ismert és sikeres üzletemberek, sportolók, vállalkozók mutatták be életútjukat, illetve karriertervezési és -építési tanácsokat adtak a résztvevők számára, másrészt az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. felsővezetői ismertették saját, vállalaton belüli pályájukat, gyakorlati közelségbe hozva a cégen belüli munkaköröket, kihívásokat és előrelépési lehetőségeket. 

A cég 2021-ben ismét megtartja az ALDI4Excellence-t, amelyen Berecz Zsombor, a tokiói olimpián finn dingi hajóosztályban ezüstérmet nyert vitorlázó tart interaktív előadást, továbbá az ALDI valamennyi felsővezetőjével találkozhatnak a résztvevők az ALDI-n belüli munka világát közelről is bemutató kerekasztal‑beszélgetés révén, amelybe a hallgatóság is bekapcsolódhat, és bárki tehet fel kérdéseket a megszólalók felé. A rendezvényre elsősorban németül és angolul jól beszélő pályakezdőket, valamint – szakirány megkötése nélkül – végzős egyetemistákat vár a cég, így akár bölcsész, jogi vagy mérnöki szakokon tanulmányokat folytatók is jelentkezhetnek az ország egész területéről. A részvételhez előzetes jelentkezés szükséges. 

Minden sikeres karrier egy jó döntéssel kezdődik

„Fontos célunk, hogy minél több képzett, motivált és sikerorientált fiatal számára mutassunk perspektívát a kiskereskedelemben, hozzuk testközelbe a mindennapi munkát az ALDI-nál és személyesen találkozhassunk jövőbeli kollégáinkkal, akik már álláspályázatuk beadása előtt megismerhetnek minket személyesen, hogy kötetlen formában folytathassunk párbeszédet egymással. Bemutatkozásunkkal szeretnénk transzparens és megbízható vállalatként kitűnni a magyarországi munkaadók közül, és még egy indokot adni arra, hogy a pályakezdők minket válasszanak” – mondta Bernhard Haider, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója.

Az ALDI nem csupán a kiskereskedelemben, hanem az informatika területén is számos vonzó karrierlehetőséget kínál mind a több nyelven beszélő pályakezdők számára, mind a magasabb szintű IT-tapasztalattal rendelkezőknek, hiszen az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) gondozza mintegy 4000 európai ALDI-üzlet, továbbá 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerét is, így összességében 8 országban, közel 20 000 felhasználó IT támogatásáért felelő. Változatos területen nyitott pozíciók pedig mind az AIIS budapesti, mind pécsi irodájában elérhetők. 

Nem a szakirány, a személyiségjegyek a mérvadók

„Számunkra nem a hallgatók képzési szakiránya a fontos, hanem a rátermettség, a motiváció, a vezetési képesség és a nyelvtudás mérvadók. Akár környezetvédelmi szakirányú hallgatók is jelentkezhetnek hozzánk, hiszen az ALDI működésének minden területén keresi a zöld megoldásokat – ezek sikerét a 2021-ben elnyert Az Év Környezettudatos Kereskedője díj is visszaigazolja” – ismerteti az ügyvezető a sikeres pályázókkal szembeni kritériumokat. 

Az áruházlánc idén megújította karrieroldalát is, amely a nyitott pozíciókat komplex összefoglalókkal, képekkel, videós anyagokkal, munkatársi interjúkkal mutatja be annak érdekében, hogy kézzelfoghatóbbá és konkrétabbá tegye az adott feladatkört, ezzel is segítve az oldalon kereső leendő munkavállalókat abban, hogy a számukra legmegfelelőbb pozícióra jelentkezzenek. A www.karrier.aldi.hu honlapon az érdeklődők jelenleg 200-nál is több nyitott pozíció között kereshetnek a kereskedelem, a logisztika, a HR, a marketing, a beszerzés, a pénzügy és az informatika területén. 

Az ALDI4Excellence karriernapra 2021.09.13. és 29. között lehet jelentkezni online, fényképpel ellátott önéletrajzzal a karrier.aldi.hu weboldalon keresztül.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra cégvezetőknek, értékesítési vezetőknek, értékesítőknek, kommunikációs szakértőknek, politikusoknak, és mindenkinek, akinek a munkája részét képezi, hogy meggyőzzön másokat, értékesítsen valamit: terméket, szolgáltatást, ötletet vagy önmagát.

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! 10 alkalmas képzés péntekenként: 10 oktatási nap + konzultációs lehetőség! 2021. októbertől!

Mutassátok meg, hogy CSR-ral valóban lehet jót tenni! Normál nevezési határidő: október 12.

A HRPWR.HU és az Üzlet & Pszichológia szaklap bemutatja a VIII. HR szakmai randit.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Végső nevezési határidő: október 15.

hirdetés