hirdetés
hirdetés
hirdetés

Víz, víz, víz!

Iszik Ön eleget munka közben?

A folyadékhiány direkt módon rontja a fizikai és szellemi teljesítményt, muszáj odafigyelni erre munka közben is. 

Manapság sokan nem fogyasztanak elegendő folyadékot munka közben. A folyadékhiány azonban direkt módon rontja a fizikai és szellemi teljesítményt, a megfelelő hidratáltság elengedhetetlen az egészséghez és a hatékony munkavégzéshez. 

Honnan tudjam, hogy eleget iszom-e?

A folyadékhiány első jele a szájnyálkahártya kiszáradása (1 százalék alatti hiány). Ha a folyadékhiány 1-5 százalékos, a szomjúságon kívül fejfájás, hányinger lép fel, romlik a fizikai teljesítmény és a koncentráció. Kutatások szerint mérhetően nő a teljesítmény azokban az iskolákban, munkahelyeken, ahol vízautomaták vannak elhelyezve. Hasznos az is, ha a megbeszéléseken mindenki hozzájuthat a megfelelő mennyiségű vízhez, az aktív szakaszokat követő szünetekben pedig lehetőség van a mellékhelyiség meglátogatására.

Rövid távú élénkség

A kávéban, energiaitalokban, csokoládéban, kólában található koffein szinte azonnal élénkít, serkenti a koncentrációt, de a hatása rövid ideig tart, a napi több adag koffein pedig már nem fejti ki ezt a hatást. Mivel a cukor (glükóz) az agy fő tápanyaga, ezért egy pohár cukros üdítő, vagy frissen facsart narancslé szinte azonnal serkenti az agyműködést, de aztán a vércukorszint gyors esése visszafordítja a folyamatot, akár szédülést, rosszullétet is okozhat.

Dr. Gajdács Ágnes, obezitológus, belgyógyász
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Nevezési határidő: május 25.

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.

hirdetés