hirdetés
hirdetés
hirdetés

Víz, víz, víz!

Iszik Ön eleget munka közben?

A folyadékhiány direkt módon rontja a fizikai és szellemi teljesítményt, muszáj odafigyelni erre munka közben is. 

Manapság sokan nem fogyasztanak elegendő folyadékot munka közben. A folyadékhiány azonban direkt módon rontja a fizikai és szellemi teljesítményt, a megfelelő hidratáltság elengedhetetlen az egészséghez és a hatékony munkavégzéshez. 

Honnan tudjam, hogy eleget iszom-e?

A folyadékhiány első jele a szájnyálkahártya kiszáradása (1 százalék alatti hiány). Ha a folyadékhiány 1-5 százalékos, a szomjúságon kívül fejfájás, hányinger lép fel, romlik a fizikai teljesítmény és a koncentráció. Kutatások szerint mérhetően nő a teljesítmény azokban az iskolákban, munkahelyeken, ahol vízautomaták vannak elhelyezve. Hasznos az is, ha a megbeszéléseken mindenki hozzájuthat a megfelelő mennyiségű vízhez, az aktív szakaszokat követő szünetekben pedig lehetőség van a mellékhelyiség meglátogatására.

Rövid távú élénkség

A kávéban, energiaitalokban, csokoládéban, kólában található koffein szinte azonnal élénkít, serkenti a koncentrációt, de a hatása rövid ideig tart, a napi több adag koffein pedig már nem fejti ki ezt a hatást. Mivel a cukor (glükóz) az agy fő tápanyaga, ezért egy pohár cukros üdítő, vagy frissen facsart narancslé szinte azonnal serkenti az agyműködést, de aztán a vércukorszint gyors esése visszafordítja a folyamatot, akár szédülést, rosszullétet is okozhat.

Dr. Gajdács Ágnes, obezitológus, belgyógyász
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a Pr Toplistán! Nevezési határidő: augusztus 31.

Business to business kommunikációs verseny, melyre az elmúlt év legjobb B2B kommunikációs megoldásaival jelentkezhetnek ügynökségek, a megbízói oldal képviselői, szolgáltatók és médiumok. Nevezési határidő:09.07.

Workshop Content+Marketing Award kiemelkedő kampányainak bemutatására szeptember 12-én.

Ismét HR konferencia: ez alkalommal a kékgalléros kihívásokat vesszük górcső alá. Save the date: szeptember 20.

Tervezzük meg együtt a munkavállalód élményét! Időpont: szeptember 28.

A verseny célja, hogy megtaláljuk a legjobb hazai PR-projekteket és ügynökségeket, valamint hogy a PR kiemelt kommunikációs szerepét tudatosítsuk. Nevezési határidő: október 5.

Coaching eszközök a gyakorlatban hr-eseknek, coaching szemléletű vezetőknek és coachoknak. Időpont: október 11., 09.00 - 16.00

Részletes program hamarosan! 2018. november 15.

hirdetés