hirdetés
hirdetés

Pro bono

Ingyenes pszichológiai tanácsadás a koronavírus kapcsán

Segítő szakemberek (pszichológusok, pszichiáterek, mentálhigiénés szakemberek) a koronavírus krízise kapcsán segítséget nyújtanak online vagy telefonon keresztül. Ezt önként és ingyenesen teszik.

Ha úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, akkor az alábbi elérhetőségeken vegye fel egy segítővel a kapcsolatot.

Mindez nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést.

Amennyiben egy szakember telefonszámot adott meg, az nem jelent azonnali segítséget, hanem időpont egyeztetésre ad lehetőséget.

Az e-mailekre szakembereink 48 órán belül válaszolnak.

A segítségnyújtás időtartama maximum 3-5 alkalom.

 Néhány példa, amivel fordulhat a szakembereinkhez:

 • ha erős szorongás tör önre,
 • ha olyan fizikai tünetei vannak (pl. rosszul alszik, fáj a mellkasa, gombócérzés a torkában), amelyek korábban nem voltak,
 • ha elvesztette a tájékozódási pontot a sok információ közt és már nem tudja, mit is kellene tennie,
 • ha segítséget szeretne kérni abban, hogyan alakítsa ki saját/családja/gyermekei napirendjét a feszültségek csökkentése, minimalizálása érdekében,
 • ha tanácstalan, hogy mit mondjon a gyerekeinek a kialakult helyzetről, hogy a lehetőségekhez képest biztonságban érezzék magukat.

Amennyiben jár pszichológushoz vagy más segítő szakemberhez és a már meglévő tünetei súlyosbodnak, keresse terapeutáját, pszichológusát.

Ha azonnali segítségre van szüksége, akkor görgessen az oldal aljára a lelki segély szolgálat elérhetőségeihez.

Koordináció: Füredi Krisztián, pszichológus, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

A segítséget felajánló szakemberek naprakész listája elérhetőségeikkel együtt ezen a linken érhető el.

Ha azonnal segítségre van szüksége:

Ha úgy érzi, hogy azonnali segítségre van szüksége Önnek, szerettének, barátjának, ismerősének, vagy munkatársának, a nap 24 órájában lehetősége van támogatást kérni az alábbi telefonszámokon:

 • 18 év alattiaknak: Kék Vonal – tel: 116-111

https://www.kek-vonal.hu/index.php/hu/

17-21 óráig elérhető chat funkció

Email konzultáció (72 órán belüli válaszadás)

 • Felnőtteknek: Telefonos lelki segély – tel: 116-123

https://sos-116-123.eoldal.hu

Mindkét telefonszám ingyenesen hívható bármely hálózatból. Ha átmenetileg foglalt a vonal, próbálkozzon újra!

 • Öngyilkossági gondolatok esetén este 7 és reggel 7 óra között.
  Ingyenesen és anonim módon hívható: 0680/505-390
 • Sürgős esetekben a 112-es segélyhívó számon kérhet segítséget.
 • Egyetemi hallgatók figyelmébe:

https://20on.hu/minden-egyetemnek-van-tanacsado-kozpontja-merjetek-segitseget-kerni/

(forrás: pszi.hu)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés