hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mire figyeljünk az interjún?

Így NE bukd el álmaid állását

Habár a december vége nem tipikusan álláskereső hónap, de januárban már minden bizonnyal sokan ülnek le a gép elé, hogy lássák, mi a helyzet a munka világában. Nekik szedett össze a HRCENTRUM pár remek kérdést, amit, ha feltesznek a beszélgetés végén, nemcsak szimpatikusabbnak, de igazi profinak is tűnnek majd.

Szinte mindegy, mennyire hatékonyan készülünk fel egy állásinterjúra, mindenképpen komoly stresszforrás, még akkor is, ha már nem az elsőre megyünk. Rengeteg kérdésre kell válaszolnunk, és szó szerint el kell adni magunkat a hr-esnek. És utána jön még csak a legnehezebb része: kérdéseket kell feltennünk. Nem is gondolnánk, de néhány egyszerű mondattal könnyen megmutathatjuk a munkáltatónak, hogy éppen ránk van szüksége. Erre a részre is fel lehet készülni - a Huffington Post cikke segítségével előre átgondolhatjuk a kérdéseket. 

1. Mi alapján választott ki éppen engem az interjúra? Ha őszinte választ kapunk erre a kérdésre, akkor sok információhoz juthatunk magunkról, vagy legalábbis az önéletrajzunkról kaphatunk visszajelzést.
2. Mi a legnagyobb kihívás ma az Önök cége számára? 
3. Mi különbözteti meg önöket a versenytársaiktól?
4. Tudna mondani egy példát arra, hogyan érvényesülnek a vállalat legfőbb értékei a mindennapokban?
5. Hogy működik a tréning program itt?
6. Ön személy szerint miért szeret itt dolgozni?
7. A csapat legsikeresebb tagja mit csinál máshogy, mint a többiek?
8. Honnan fogja tudni 3 hónap múlva, hogy a megfelelő embert vette fel?
9. Mit gondol, a beosztottjai hogy értékelnék az ön vezetési stílusát?
10. Körbe tudna vezetni esetleg, mielőtt elmennék?

hirdetés

Címkék

hr
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2019. augusztus 30.

Hogyan győzhető le az időstressz? Energiamenedzsment 4 lépésben. A szeptember 6-i tanfolyam során rövid, közös mindfulness gyakorlást tartunk, amit aztán beépíthetsz a hétköznapjaidba.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIn-en: gyakorlati workshop szeptember 12-én, limitált létszámmal.

Az Üzlet és Pszichológia és a hrpwr.hu ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 3.0 szakmai konferencia szeptember 26-án.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra október 9-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

hirdetés