hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tippek kánikulára

Így élvezd a nyarat az irodában ülve – ezt tehetik a cégek

Kevés szabi, forró vagy éppen „túlklímázott” iroda, mindenki a strandon, mi meg a gép előtt – nem túl pozitív nyári gondolatok a munkahelyen. Szerencsére egyre több munkahelyen felismerik, hogy a dolgozóiknak nem ez a legkönnyebb évszak, és mindenféle megoldással próbálják elősegíteni a lelkes(ebb) munkavégzést. A Jobsgarden tanácsait olvashatjuk.

Sok trendi irodában amúgy is divatjamúlt intézménynek számít a dress code, a nyárra való tekintettel viszont a konzervatívabb helyeken is lazítanak az öltözködési szabályokon. A férfiaknál a hosszú ujjú ing helyett rövidre váltanak, hölgyeknél pedig eltekintenek a harisnyától és a zárt cipőtől.

Van az a meleg, amikor életmentőnek érzed a fagyit és gyümölcsöt is, pláne, ha ott van a konyhában, és nem neked kell elmenni érte… A kánikulai fagyinap ötlete rendszerint a dolgozók legnagyobb megelégedésére szolgál (tanúsítatjuk: a mi szerkesztőségünknél is bevált - szerk.). A jeges háziszörpök és a limonádé is nagyban növelik a munkakedvet. (Gyümölcs vs. zöldség: vannak olyan menő mezőgazdasági cégek, ahol nyáron paradicsompalántákkal örvendeztetik meg a munkavállalókat, amit közösen nevelgetnek, és a termést is közösen eszik meg.)

Vannak egyébként tartós kánikulára vonatkozó munkavédelmi szabályok is: ilyenkor védőital és pihenőidő jár a munkavállalóknak.

Szieszta helyett

Szieszta sajnos még nincs Magyarországon, de vannak olyan cégek, amelyek kánikulában vagy akár egész nyáron rugalmasabban kezelik a munkaidőt. Lehet például korábban kezdeni, és így korábban be is fejezni a munkát. Ismerünk olyan vállalatot, ahol az őszi és a téli időszakban fél órával tovább tart a munkaidő, de ezt tavasszal és nyáron visszakapják a munkatársak, és hamarabb végeznek. A pénteki rövidített munkaidő egyre több cégnél jelenik meg, de nem köthető feltétlenül a nyári időszakhoz – szerencsére.

Mi legyen a gyerekkel?

Szülőként egyértelmű, hogy a 10 hetes nyári szünetet meg kell valahogy oldani. A Jobsgarden partnerei között például több cégnél működik céges napközi, munkahelyi ovi, de nyáron tematikus táborokat is szerveznek. Kaphatnak home office lehetőséget is, ami szintén segíthet a szülőknek, akik így jobban be tudják osztani az idejüket.

Plusz egy: „a zene az kell”

Bizonyított tény, hogy a zene növeli a hatékonyságot, fokozza a produktivitást, oldja a stresszt, feltölt, és jó hangulatot varázsol. A legtöbb munkahelyen ez ma már szerencsére nem téma: kapcsold be a kedvenc lélekemelő zenédet, és engedd, hogy akár csak 3 percre is, de magával ragadjon a ritmus! Hidd el, ez nyáron is segít!

(forrás: Jobsgarden)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

A CMA nevezései között ismét keressük az elmúlt év legjobb tartalomalapú marketingmegoldásait! Új versenyünkre, az Influra az elmúlt két év legjobb, influencerek bevonásával készített marketing-, PR- és kommunikációs kampányait és aktivitásait várjuk. Nevezési határidő: április 11.

hirdetés