hirdetés
hirdetés

Turizmusonline.hu felmérése

Hogyan látják a jelenlegi helyzetet a turisztikai, vendéglátó szektor munkavállalói? 1. rész

Társlapunk, a Turizmus Online megkérdezte a hazai turisztikai, vendéglátós szektor területén működő hazai cégek munkaadóit, munkavállalóit, hogyan látják jelenlegi helyzetüket, ez évi kilátásaikat. Most a munkavállalói oldal válaszait mutatjuk be, két részre bontva. A munkaadók válaszait itt olvashatjátok.

Bár a felmérés nem reprezentatív jelleggel készült, az anonimitást biztosító kérdőíveket igen sokan küldték vissza: a munkadók közül 258-an, a munkavállalók köréből pedig  526-an töltötték ki, így jelentős mintavétel alapján dolgozhattak, és ez alapján adhatták közre az eredményeket.

Az adatok kiértékelésével, és mostantól folyamatos közlésével az a cél, hogy mind a szakma képviselőit, mind a szektor döntéshozóit és érdekképviseleti szerveit segítsék abban, amint lecseng a harmadik hullám, a legjobb, leghatásosabb módon történhessen minden területen az újranyitás. A munkaadói és munkavállalói oldal pedig ismerje meg jobban egymás igényeit, elvárásait annak érdekében, hogy sikeres legyen köztük az együttműködés.

Kik küldték vissza a munkavállalók közül a válaszokat?

Alapvetően a szállodaipar (39,7 %) és az utaztatás területéről (30%) érkeztek vissza a kitöltött kérdőívek, de a vendéglátásban dolgozók közül is jöttek válaszok szép számban (8%)  (1. chart)

 

1. chart
1. chart

 

Az aktív korosztály tagjai közük kerültek ki többségben (összességében 91,6%), akik visszaküldték a kérdőívet, közel azonos mértékben (40-50%-ban), a legfiatalabb és legidősebb korosztály egyaránt 4-4 százalékban válaszolt a kérdésekre. (2. chart)

2. chart
2. chart

 

Fontos adat a munkavállalói oldalt vizsgálva, hogy arányait tekintve a legtöbb munkavállalónak (31%-nak) változott az első hullám óta a státusza, sokan részmunkaidősök lettek - a korábbi teljes munkaidőben történő foglalkoztatás helyett.(3. chart) 

3. chart
3. chart

Kinek maradt meg a munkája, kinek változott a státusza?

A visszaküldött válaszokból kiderül, hogy 20,5 százaléknak nem változott idén februárig a státuszuk, 14,3 százaléknak viszont nagyon is, mert sajnos elvesztették időközben az állásukat.

A munkavállalók többsége szerint munkaadójuk nem vett igénybe semmiféle bértámogatást annak érdekében, hogy tovább tudja fizetni alkalmazottainak a béreket. (61,3 % jelezte ezt)  (4. chart) 

4. chart
4. chart

A legtöbb válaszadónak a részmunkaidőben való foglalkoztatás miatt csökkent a jövedelme (35%). Jelentős azok száma is, akik bár teljes munkaidővel vannak továbbra is bejelentve, azonban munkaadójuk csökkentette  a fizetését (17%). És egyenlő mértékű (16-16%) azok aránya, akiknél egyik oldalról nincs semmilyen változás, illetve ugyanilyen arányban jelezték a válaszadók azt is, hogy jelenleg nincs semmilyen jövedelmük. (5. chart)

5. chart
5. chart

És mivel az utcára küldött alkalmazottak nagyrésze nem helyezkedett el más területen az elbocsájtás óta, (78,5 5-uk), így nagy az esély arra, amint engedélyezett az újranyitás - ismét visszatérnének eredeti munkakörükbe, ha erre lehetőségük adódik. (6. chart)

6. chart
6. chart

A felmérésből egyértelműen kiderül, a munkavállalók nagy többsége már az első hullám idején elvesztette állását (44,2 %), de azóta is, mind a második, mind a harmadik hullám idején, továbbra is küldtek el a szektorból sajnos alkalmazottakat. (7. chart)

7. chart
7. chart

Lesz-e újrainduláskor elegendő szereplő a munkaerőpiacon? 

Erre a kérdésre a visszaküldött válaszok alapján kijelenthető, igen, minden bizonnyal lesz, bár hogy miképp találja majd meg a munkavállalót a gyors iramban alkalmazottakat kereső munkaadó - erre majd a későbbiekben még visszatér a felmérés. Ami biztos: az elküldött munkavállalók többsége rendszeresen átnézi az álláshirdetéseket, igaz, nem feltétlenül határozott célból, inkább csak rálátással legyen a helyzetre. (7. chart)

7. chart
7. chart

 

És akkor jöhet a bónusz?

Mind a kérdőívet beküldők, mind az értékelést végigolvasók körének felajánlja a Turizmus Online, hogy a korábban meghirdetett két nyereményt kisorsolják azok körében, aki a következő LINKRE kattintva kitölti nevét, e-mail címét.

Egy-egy Karrier coaching csomagot sorsolnak ki: a munkaadók és a munkavállalók köréből, amelyet a Business Drive Hungary Kft. ajánlott fel.

Vezetői coaching: A coaching folyamat során igyekszünk feltárni a vezető látható és rejtett erőforrásait, felhasználva személyes fejlődésük, magabiztosságuk és teljesítményük növelésére. Személyre szabottan nyújt segítséget.

Karrier coaching: Sok mindennek kell a tudatában lennünk ahhoz, hogy rátaláljunk a nekünk való munkára és el is nyerjük azt. Ebben fognak segíteni.

Visszaküldési határidő: 2021. március 26.

A két nyertest emailben értesítik, és a turizmusonline.hu oldalon is közzéteszik.

 

 

 

 

 

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

Az élet megállt ugyan, de a toborzás nem: bizonyos ágazatokban ugyanúgy kellett a munkaerő, a kampányok, kiválasztások és interjúk ugyanúgy folytak tovább az elmúlt egy évben is, mégis rengeteg dolog változott. Ennek tanulságait foglaljuk össze május 20-án!

hirdetés