hirdetés
hirdetés

Modern Gyárak Éjszakája

Hogyan készülnek a robotok? Most meglesheted!

A KUKA Hungária füzesgyarmati üzeme immár második alkalommal vesz részt a Modern Gyárak Éjszakáján, ahol az érdeklődők betekinthetnek a robotikai óriás mindennapjaiba, és megleshetik, hogy hol és hogyan készülnek a jövő gyárának meghatározó szereplői.

A robotika az elmúlt években hazánkban is egyre nagyobb teret kapott a gyártásban. A fokozatosan elterjedő ipar 4.0 megoldásoknak és az okos gyárak kialakításának köszönhetően robotok építik az autókat, segédkeznek az alkatrészek összeállításában és viszik az elkészült termékeket a raktárba – hogy csak néhányat említsünk azon feladatok közül, amelyeket az automatizációnak köszönhetően a jövőben már robotok segítségével végezhetünk. De hogyan készülnek és ki építi a robotokat?

Többek között ezt hivatott bemutatni a november 15-én immáron harmadik alkalommal megrendezett Modern Gyárak Éjszakája esemény, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek működésébe. Az idei helyszínek között ismét szerepel a KUKA Hungária 20 ezer négyzetméteres füzesgyarmati üzeme is, ahol például az ipari robotok irányításáért felelős vezérlőszekrények is készülnek, és amely egység az egyik legfontosabb szerepet tölti be a KUKA cégcsoport növekedésében.

„A robotok gyártása egyáltalán nem fantasztikum, mégis nagyon izgalmas, sokféle tudást felölelő folyamat. A füzesgyarmati telephelyünkön gyártjuk az ipari robotrendszerek kábelkötegeit is, valamint a vezérlőszekrények belső kábelezése is itt történik. Az elkészült rendszerek működőképességét a kollégáink összetett teszt- és szimulációs eljárásokkal ellenőrzik, majd a gyártásból kikerülő összes vezérlőegységet teljes mértékben üzembe helyezik, megvizsgálják és az úgynevezett Power Burn In klímakamrában is tesztelik. A 2018-as év során 20 000-nél több PC alapú vezérlőszekrény készült el ezen gyáregységünkben.” – mondta Weil Zoltán, a KUKA Hungária ügyvezetője. 

A Modern Gyárak Éjszakáján a KUKA Hungária füzesgyarmati telephelyén lehetőség nyílik a robotokat „életre keltő” vezérlőszekrények gyártási folyamatainak megismerésére a gyár szakembereinek tolmácsolásában.  

A KUKA a világ egyik vezető automatizálási szakértőjeként a világ közel 40 országában van jelen, gyártóegységei azonban kizárólag Németországban, Kínában és Magyarországon találhatók. A cég hazai leányvállalata többek közt robotvezérlések előállításával, budapesti R&D központjában pedig robotok szoftverének fejlesztésével-tesztelésével is foglalkozik.  

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

DIGITALIZÁLVA – ÚJ MEGOLDÁSOK SAVE THE DATE 07.23. 14:00

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

hirdetés