hirdetés
hirdetés

Felmérés

Ha nem hiányoznának a kollégák, örökre is maradhatnánk home office-ban

Sokan találták úgy, hogy az otthonról végzett munka kedvezően hat a stressz-szintjükre és családi életükre egy friss kutatás eredményei szerint.

Az IGES kutatóintézet kérdőívét Németországban töltették ki 7000 munkavállalóval a koronavírus megjelenése előtt, majd után, és azt találták, hogy a koronavírus-krízis kezdete óta 21%-ról 15%-ra csökkent a munkájuk miatt rendszeres stresszt átélő válaszadók száma. Ma több mint a felük állítja, hogy egyáltalán nem érez stresszt a munkája miatt (ez 10%-os növekedést jelent a koronavírus előtti időszakhoz képest: 48%-ról 57%-ra), és kétharmaduk válaszolta azt, hogy jobban képes egybehangolni munkáját a családi életével. Hátrányként viszont szintén kétharmaduk említette, hogy hiányoznak neki a kollégái.

A kényszerhomeoffice-ba vonult munkavállalók 56%-a a fentiek mellett arról is beszámolt, hogy hatékonyabbnak érzi magát otthonról, és több mint kétharmaduk (75%) nyilatkozta azt, hogy a válság lecsengése után is szívesen maradna otthon – legalább a munkaideje egy részében.

„Az otthonról történő munkavégzés nemcsak a vírusfertőzés rizikóját csökkenti, hanem a mentális egészségünk tekintetében is kifizetődik” – fűzte az eredményekhez Andreas Storm, a kutatást finanszírozó DAK egészségbiztosító vezetője.

Azért nem mindenki üdvözölte

A válaszadók durván fele panaszkodott, hogy hiányolja a munka és a magánélet korábban meglévő éles határait, amelyek az otthoni munkában elmosódtak (erről szóló korábbi cikkeinket lásd itt és itt), – ezt a német felmérésben különösen a 30 évnél fiatalabb válaszadók emlegették.

A felmérésben résztvevők háromnegyede pedig a kollégáival való személyes találkozást is hiányolta.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Tarts velünk szeptember 10-én online, a „Kreatív álláshirdetés” workshopon! Előadó: Földi Miklós Dániel, reklám- és neuropszichológus Minden résztvevőnek exkluzív ajándék: ingyen hirdetési lehetőség, ingyen szövegezés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: Szeptember 4. péntek délelőtt

A HRKOMM Award célja, hogy díjazza a Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő különféle kampányokat, kommunikációs aktivitásokat. Pontszerzés a PR Toplistán! Nevezési határidő: 2020. szeptember 4.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

hirdetés