hirdetés
hirdetés

Terjeszkedés

Felvásárolta a Pannon-Work Slovakiát a magyar WHC Csoport

Szlovákiai HR-szolgáltató cégben vásárolt tulajdonrészt a magyar WHC Csoport. A felvásárlással a személyzeti szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport immár öt országban működtet saját irodákat. A WHC a szlovák piacon a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés területén öt éven belül meghatározó piaci szereplővé válna – írják sajtóközleményükben.

A magyar WHC Csoport felvásárolta a Pannon-Work Slovakia nevű, szlovák piacon már 15 éve aktív HR-szolgáltató céget, amely mostantól WHC Slovakia néven folytatja működését. A száz százalékban magyar tulajdonú, munkaerő-kölcsönzéssel, munkaerő-közvetítéssel, diák- és nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatással, illetve bérszámfejtéssel foglalkozó WHC az akvizíciónak köszönhetően nyolc magyarországi irodája mellett immár Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában is leányvállalatot működtet.

A WHC jelenleg 3300 fős kölcsönzött fizikai munkaerőállománnyal rendelkezik, illetve az idei évben eddig közel 350, főként szellemi foglalkozású munkavállalót közvetített ki ügyfeleinek.

Dél felé is terjeszkednének

„A 1990-ben alapított, idén 30 éves WHC Csoport egyértelmű célja, hogy a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó HR-szolgáltató cégévé váljon. Ennek az üzleti stratégiának jelentős mérföldköve, hogy egy szlovák piacon aktív cégben vásároltunk tulajdonrészt. Szlovákiában öt éven belül meghatározó piaci szereplővé kívánunk válni. További nemzetközi üzleti terveink között szerepel ezen felül, déli szomszédaink, illetve nyugat-balkáni országok körében való terjeszkedés is” – fogalmazott Göltl Viktor, a WHC Csoport ügyvezetője.

A WHC Csoport tavaly közel 19 milliárd forintos árbevételt realizált. A koronavírus-járvány első hulláma hatására a vállalat idén tavasszal mintegy 40%-os visszaesést tapasztalt a kölcsönzött humánerőt érintő igényekben. Az év második felében tapasztalható visszapattanásnak köszönhetően viszont őszre már átlagosan a járvány előtti termelési szintek 90%-án működtek a vállalatok, és ismét megjelent a munkaerőhiány a WHC partnerei körében. A vállalat az idei évben így összességében azt várja, hogy szinte teljes egészében teljesíteni tudja tavalyi üzleti eredményét. A cég célja, hogy 2021-ben 4000 főre növelje kölcsönzött munkaerő állományát, és mintegy 400 főt tudjon közvetítéssel elhelyezni. Jövő évi terveik között szerepel továbbá több regionális, magyarországi iroda megnyitása is.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés