hirdetés
hirdetés
hirdetés

Art Gap

Félig elkészült alkotásokkal szemléltetik festőnők a nemek közötti bérszakadékot

Hiába írunk 2019-et, a nemek közötti bérkülönbség még mindig sok nőt érint. Rengeteg szektorról lehetett már hallani, ahol kifejezetten mély a bérszakadék, azonban a művészet felett elsikadt a figyelmünk. Ezidáig.

Közel másfél millió aukciós vásárlás elemzéséből kiderült, hogy a női művészek 47,6 százalékkal kevesebbet kapnak a műveikért, mint férfi társaik. Az elemzések alapján elmondható, hogy ez a különbség nem magyarázható az alkotások minőségbeli különbségeivel, inkább nemi torzításoknak tulajdonítható.

Ezt elégelte meg néhány festőnő, akik április 3. és 6. között rendhagyó kiállítással hívták fel a figyelmet a jelenségre a World Art Dubai Fair-en. A (szellemesen) Art Gap névre keresztelt kiállításon olyan alkotásokat láthatott a közönség, melyek félig voltak készek. Egészen pontosan az alkotások 47,6 százaléka maradt ecsetvonásoktól érintetlen, ezzel is szemléltetve a műveszeten belüli bérkülönbséget.

Szemezgetés a "befejezetlen" alkotások közül:

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: DesignTAXI)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Vedd kezedbe (akár magán, akár szervezeti) céljaidat és dolgozz velük! Vágyakból célok! Változásmenedzsment workshop Limpár Imrével május 14-én

Az MPRSZ tavaly negyedik alkalommal hirdette az Employer Branding Awardot. Május 14-én ezeket a díjnyertes megoldásokat ismerhetik meg a résztvevők.

Ne róluk, hanem velük beszélgessünk! Kékgallérosoktól , IT-soktól, Y-os tehetségektől, kismamáktól lehet kérdezni egy nyitott kerekasztalbeszélgetés keretében május 22-én.

Idén is Sales&Pszichológia konferencia. Foglald le helyed most! 2019.05.28.

Toborzási kampányok létrehozása és eredményes működtetése a LinkedIN-en: gyakorlati workshop június 6-án, limitált létszámmal.

hirdetés