hirdetés
hirdetés

Körkép

Ezt gondolják valójában a világ cégvezetői a távmunkáról

Wall Street Journal a világ legnagyobb cégeinek vezetőit kérdezte arról, mit gondolnak valójában a távmunkáról és a munkavégzés jövőjéről.

Íme tehát néhány vezető gondolata: 

„Nem látok pozitívumokat. Az, hogy nem tudunk személyesen találkozni, különösen nemzetközi szinten, tiszta negatívum.” – mondja el Reed Hastings, a Netflix vezérigazgatója az otthoni munkavégzésről.

„Őszintén, ez nem olyan, mint fizikailag együtt lenni. Ezért alig várom, hogy mindenki visszamehessen az irodába. Nem hinném, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba, mert azt is megtapasztaltuk, hogy vannak dolgok, melyek tényleg jól működnek virtuálisan is.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy virtuális konferencián szeptemberben.  

„... ez nem lesz fenntartható.” – vélekedett Bock László, a Google korábbi HR vezetője a távmunka helyzetéről.

„Úgy gondolom, mi leszünk a legelőrelátóbb cég a távmunka terén, de ezt olyan módon szeretnénk megtenni, ami mérhető, átgondolt, felelősségteljes és időben szakaszosan valósul meg.” – mondta el Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója, ahol már május végén bejelentették, hogy a dolgozók egy része örökös home officeban maradhat.

„Sokkal nehezebb dolgozni az olyan területeken, amelyek személyes kapcsolódást igényelnek. Azt gondolom, hogy talán nem fogunk 100%-ban visszatérni az irodába, hiszen a távmunka sok esetben működik, de talán rá fogunk jönni, hogy az együttlét értéket képvisel és kihat a termelékenységre és a kreativitásra is, a kapcsolatok pedig pótolhatatlanok.” – véli Arne Sorenson, a Marriott hotelek ügyvezetője.

„Ha három hónappal ezelőtt azt mondtad volna, hogy az alkalmazottjaink 90%-a otthonról fog dolgozni és a cég jól működik, azt mondtam volna, ez egy olyan kísérlet, amit nem akarok elvégezni, mert a tévedés esélye hatalmas.” – mondta el James Gorman, a Morgan Stanley vezetője április közepén.

Novák Dóra, online szerkesztő, újságíró
a szerző cikkei

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

hirdetés