hirdetés
hirdetés

TOPLISTA 2020

Ezt a 10 cikkünket szerettétek legjobban 2020-ban

Ebben a furcsa évben a legolvasottabb témánk nem meglepő módon a koronavírus és ennek különféle (gazdasági, pszichés...) hatásai voltak.  Legolvasottabb idei cikkeink toplistájában ezzel együtt változatos anyagokat találhatunk, ami azt is mutatja: ez az év a számos megpróbáltatás ellenére (vagy mellett) kifejezetetten színes volt. Sok újat tanultunk mindannyian, ha mást nem, a digitális megoldásainkat és a rezilienciánkat egész biztosan fejlesztettük.

Nem meglepő, hogy a koronavírus „slágertéma” volt 2020-ban, ennek a legkülönfélébb vetületeit igyekeztünk körüljárni cikkeinkben a biztonságos irodahasználattól és a kötelező home office kihívásaitól kezdve az aktuális vírushíreken át a társadalmi-gazdasági következmények bemutatásáig és a jövőre vonatkozó jóslatokig. Beszámoltunk nagyszerű és példamutató céges kezdeményezésekről. Azt is körbejártuk, milyen megváltozott feladatai, felelősségei vannak egy vezetőnek a megváltozott (és folyton változó) helyzetben, és hogy ezek milyen újfajta hozzáállást igényelnek.

A pandémiával kapcsolatos cikkeink mellett szerettétek idén a videós tartalmainkat is: ezt mutatja, hogy a dobogó 2. helyére is egy videonterjúnk került. Új rovatokat is bevezettünk, mint a szintén népszerű karaténkönyvajánlónkat. A tavaszi karantén idején munkajogi tanácsadó rovatot indítottunk, amit nem csoda, hogy a kialakult helyzetben sokan olvastatok... Idén is volt számos nagy érdeklődést kiváltó rendezvényünk, ha ezek túlnyomó többsége az online térbe helyeződött is át, és a HRKOMM Awardot is megtartottuk – az utóbbi nyerteseit kihirdető cikk helyet is kapott az idei top10-es listánkban.

Lássuk tehát, mely cikkeink váltották ki a legnagyobb érdeklődést 2020-ban:

10. Mit tegyek, ha gyászol egy munkatársam?

Noha a gyász univerzális emberi tapasztalat, a munkahelyi kultúra gyakran még mindig nem tud mihez kezdeni vele. Ideje, hogy leszámoljunk az egyik legnagyobb munkahelyi tabuval! – írtuk cikkünkben, amelyben a csend összeesküvését, az illegális gyász jelenségét és mindennek munkahelyi vonatkozásait is körüljártuk a kollégák, illetve a vezető szemszögéből.

9. 5+1 jel, melyek ha igazak rád, nem vagy nárcisztikus

Remélhetőleg ez nem egy olyan kérdés, amit a legtöbbünk feltesz magának, de manapság annyit hallunk a nárcisztikus emberek működéséről, hogy olykor elbizonytalanodhatunk: vannak-e olyan vonásaink, melyek a nárcizmussal rímelnek? Checklistünkre igen sokan kattintottatok – reméljük, megnyugtató eredménnyel.

8. „Mindennap megkérdezem a csapattagjaimtól, hogy hogy vannak”

"Szőke Ildikó, az Európai Központi Bank Talent Management területének vezetője egyik video callból a másikba esik be. Rengeteg a feladata, ami egyrészt a járványhelyzet miatti pluszfeladatokból fakad, másrészt abból is, hogy minden folyamatot újra kellett gondolni és a működtetést az új helyzethez igazítani" – mutattuk be márciusban egyik első videointerjúnk alanyát, aki számos hasznos (és még mindig használható) tapasztalatot osztott meg velünk a kezdeti pandémiás időkből.

7. A gyenge személyes határok 8 árulkodó jele: felismered őket?

Az egészséges énhatárokkal rendelkező embereknek nem okoz gondot, hogy képviseljék érdekeiket, és ha kell, megvédjék magukat. De mi van, ha valakivel nem ez a helyzet? Cikkünk körbejárta, honnét ismerhetjük fel, ha valakinek gyengék az énhatárai.

6. Intelligensek és kitűnő hazudozók: pszichopaták a munkahelyen

Mégis, kik a pszichopaták? A pszichopatákat – főleg bizonyos filmek hatására – elsősorban sorozatgyilkosként, zaklatóként, szexuális ragadozóként, zseniális manipulátorként képzeljük el. A valóság, bár alátámaszthatja ezt a képet, azért ennél jóval összetettebb. Mi van például, ha teljesen átlagos emberként, köztünk élve, velünk dolgoznak egy vállalatnál?... Cikkünk ezt a nyugtalanító helyzetet járta körül.

5. Íme a HRKOMM AWARD 2020 győztesei

A hrpwr.hu és az Üzlet & Pszichológia a Kreatív magazinnal együttműködve negyedik alkalommal hirdette meg a HR-kommunikációs szakma legrégibb versenyét, a HRKOMM Awardot, amelyre különféle Magyarországon futó, munkáltatói tevékenységhez kötődő kampányokat, kommunikációs aktivitásokat lehetett nevezni. A versenyre idén is rekordmennyiségű, közel 150 nevezés érkezett és 50 jutott döntőbe. Nézzük, kik lettek a nyertesek!

4. hely megosztva: Csokorba szedtük a legjobb felajánlásokat HR területen, és Munkaidőnaptár 2021 

A hirtelen megváltozott munkakörnyezetben minden vállalatnak nagyon gyorsan kellett tudnia reagálni, hogy életképesek maradjanak. Ezt számos értékes felajánlás segítette már tavasszal, amelyeket gyorsan csokorba is szedtünk. Emellett gyors népszerűségre tett szert a már az év vége felé kitett jövő évi Munkaidőnaptárunk is.

3. Koronavírus: ezért kell MOST cselekedni

Tomas Pueyo nagyon nagy érdeklődést kiváltó cikksorozata a lehetséges kimeneteleket vette sorra még márciusban. Tanulságos lehet háromnegyed év elteltével ránézni, hogy állunk most, mi változott, és mi az, ami még mindig aktuális; mi valósult meg az akkori jövendölésekből, mi nem; és mi az, ami még (várhatóan) előttünk áll...

2. Olyan ez most a vezetőknek, mint egy vakrepülés

Végh József kriminálpszichológus túsztárgyalóval készített videointerjúnkban azt a (márciusban, de még ma is igen aktuális) témát jártuk körül, hogyan állhat helyt a legbizonytalanabb helyzetekben a vezető, akinek ilyenkor a leginkább helyt kell állnia. Mik legyenek a prioritásai, mi az a hat legfontosabb alapelv, amelyet minden vezetőnek szem előtt kell tartania.

1. Ez fog történni a következő 18 hónapban, ha azonnal lépünk – és ha nem

"Mire számíthatunk a következő 18 hónapban, ha a vezetőink időt nyernek számunkra – és mire számíthatunk akkor, hogyha ez nem történik meg?" – kérdeztük márciusban. Most érdemes visszatekinteni...

Az év legolvasottabb interjúit egy külön listába gyűjtjük, akárcsak a pandémia pszichés hatásaival foglalkozó top olvasottságú cikkeinket, ezekkel a további best ofokkal hamarosan jelentkezünk.

Köszönjük, hogy idén is olvastatok minket, és velünk tartottatok konferenciáinkon, workshopjainkon, (élő) webinárjainkon, online szakmai randijainkon. Ígérjük: 2021-ben is azon leszünk, hogy magas színvonalú tartalmakkal és rendezvényekkel tudjunk nektek szolgálni a továbbiakban is!

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye, nemzetközi kreatívigazgatók és szakújságírok a zsűriben! Apex Toplistás pontszerzés. Végső nevezési határidő: 2021. április 16.

Tarts velünk április 22-én, hogy megtudd, hogy mitől működik a mentoring és nagyköveti rendszer – és mitől nem!

Mindenkit meggyötört a pandémia, a motiváltságukat vesztett, kiégett és akár még fizikailag is megviselt munkatársak aránya lényegesen nőtt a szervezeteken belül. Milyen eszközei vannak erre egy vállalatnak? Gyere el ingyenes szakmai randinkra, ahol több tucat javaslatot adunk a kezedbe!

hirdetés