hirdetés
hirdetés

Koronavírus

Ezért énekelj kézmosás közben, és további tippek koronavírus idejére

A koronavírus körüli aggodalom újra előtérbe helyezte a kézmosás elfeledett művészetét: nem elég csak néhány másodpercig emlegetni, és nem elég az sem, ha az ember épp csak összevizezi a kezét a csapnál, bőségesen kell hozzá szappant is használni – írja a Qubit.

A járvány miatti pánik hatására a boltokból felvásárolták az alkoholos fertőtlenítőket is, ezek használata ugyan ajánlott, főleg akkor, ha az embernek nincs lehetősége kezet mosni, de ahogy az amerikai járványügyi hivatal, a CDC is figyelmeztet, ez még nem pótolja a kézmosást.

Ezt illusztrálja Kristen Bell amerikai színésznő, a Jégvarázs sztárja (illetve Anna hangja) is az Instagramon: az édesanyja készített UV-fény alatti felvételeket a kezéről a tisztaság különböző stációiban. A teszthez egy Glo-Germ nevű krémet használt, ez csak ilyen megvilágításban látszik, és egyébként hasonlóan tapad meg az emberi bőrön, mint a valódi vírusok.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

My mom sent me the hand washing black light comparison. 30 SECONDS WITH SOAP YALL!!!

kristen bell (@kristenanniebell) által megosztott bejegyzés, Márc 3., 2020, időpont: 11:28 (PST időzóna szerint)

Az első képen a kézmosás nélküli alaphelyzet, a másodikon a sima öblítés látható szappan nélkül, a harmadikon a cicamosdás, majd a gyors, hat másodperces szappanos öblítés. Az ötödiken tizenöt másodperces kézmosás látható, az utolsón pedig az alapos, harminc másodperces, itt jól látható, hogy alig maradt szennyeződés a kézen. 

Az eredmény látványos: a lehető legjobb eredményt az alapos, harminc másodpercen át tartó kézmosás hozza, utána alapos szárítással, a ráncokban megtapadó vírusok ugyanis jól érzik magukat a nedves közegben. A harminc (a hivatalos ajánlás szerint húsz) másodperc betartására alkalmas technika lehet az éneklés, erre egyebek mellett a Happy Birthday kétszeri eléneklése lehet alkalmas, legalábbis ha lehet hinni a szakértőknek, de a BBC és az Insider is közölt egy-egy gyűjtést a kézmosás kreatív és muzikális eltöltéséhez. 

Dippold Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Qubit)
hirdetés

Címkék

IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekel? Akkor ne hagyd ki! Jelentkezz!

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

hirdetés