hirdetés
hirdetés
hirdetés

K&H diákkupa

És te hogyan vezetnél egy pénzintézetet?

Hogyan vezetne egy bankot egy mai fiatal? Erre a kérdésre kereste a választ a 10. alkalommal megrendezett K&H diákkupa, ami minden eddiginél több hallgatót vonzott. Az online bankszimulációra épülő versenyen több száz ifjú tehetség kapott lehetőséget arra, hogy virtuálisan kipróbálja, hogyan vezetne egy pénzintézetet.

Tizedik alkalommal rendezték meg a K&H diákkupát, ahova rekordszámú lelkes fiatal jelentkezett. „10 éve annak, hogy az elsők között rendeztünk a pénzügyi kultúra és -tudatosság terjesztését szolgáló versenyt a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. Az üzleti szimulációs alkalmazásra épülő verseny mára vitathatatlanul a legnépszerűbb ilyen jellegű eseménnyé vált hazánkban, hiszen az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is jönnek jelentkezők. Az elmúlt tíz évben közel 6000 diák fordult meg nálunk, idén pedig 281 háromfős csapat mérte össze tudását és tehetségét” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR igazgatója. 

Mivel a fiatal generáció számára a folyamatos fejlődés lehetősége, az új kihívások és élmények keresése alapvető szükséglet, az idei K&H diákkupán részt vevő csapatoknak nem kisebb feladattal kellett megbirkózniuk, mint hogy egy virtuális kereskedelmi bankot vezessenek. A döntőbe került „bankvezetőknek” pedig többek között a prémium banki ügyfélkörrel kapcsolatban kellett bemutatniuk ötleteiket egy 8 perces prezentáció keretében. Emellett a bankos és a fintech megoldások előnyeiről vitáztak, illetve numerikus tesztet oldottak meg.

Kiderült: soft skillekben is erős a fiatal generáció

„Habár gyakran felvetődik, hogy a mai fiatal generáció esetében a soft skillek, azaz az olyan készségek, mint a csapatmunka, a szervezőkészség vagy a kommunikációs készség nem igazán erősek, mi úgy tapasztaltuk, hogy – főként a döntős csapatok – nemcsak rendkívül felkészültek, de igen kreatívak és lelkesek is voltak. Ehhez bizonyosan hozzájárult az, hogy lehetőséget kaptak a kiteljesedésre, és valóban azt csinálhatták, ami tényleg érdekli őket, amiben igazán jók. No és persze a vonzó fődíj is, ami nem más, minthogy a legtehetségesebb „bankvezetők”, a Budapesti Corvinus Egyetem csapata – név szerint Fekete Mátyás, Harnberger Bianka és Retkes Ádám – Belgiumban ellátogathat a K&H anyavállalatához, ahol a KBC vezetői látják őket vendégül” – mondta el Végh József.

Virtuális bankot kellett vezetniük

Az üzleti szimulációval a hallgatók egy virtuális bank vezetőjeként stratégiai döntéseket hoztak hitel- és betéti termékeket érintő kérdésekben, menedzselték a HR és IT infrastruktúrát, valamint meghatározták a bank befektetési politikáját. Az ebben legjobban teljesítő 10 csapat került be a budapesti döntőbe, ahol a K&H vezetői előtt prezentáltak, vitáztak előre megadott szakmai téma mentén, valamint numerikus tesztet oldottak meg. „Mivel a fiatal generáció, mint a fény, mindig utat tör magának, a döntő során is azt tapasztaltuk, hogy a leendő bankvezetők olyan új, megszokottól eltérő digitális megoldásokat keresnek, amelyek nagyon jól igazíthatók az egyéni igényekhez” – foglalta össze a szakember.

hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Magyarország egyik legrangosabb kreatív reklámversenye! A verseny shortlistesei és a díjazottjai pontokat szereznek az M+Listán! Nevezési határidő: március 8.

PR workshop a Prizma Kreatív PR Díj kiemelkedő kampányainak bemutatására március 12-én!

Március 13-án ismét megrendezzük néhány órás Facebook, Instagram workshopunkat, ahol gép előtt, az oktatóval együtt, a saját accountunkra belépve közösen végigvesszük, hogy adjunk fel hirdetést.

Onboard - offboard a szállodaipar területén Félnapos konferencia a hazai szállodaipar HR-esei számára toborzás és megtartás témában. Tippek, tanácsok, praktikus tudás. Dátum: 2019.03.18.

Meg akarsz tanulni gyilkosan jó álláshirdetést írni? Gyere el „Kreatív álláshirdetés” workshopunkra március 22-én! Előadó: Földi Miklós Dániel reklám- és neuropszichológus

JobXperience – HR konferencia a még jobb hangulatú munkahelyekért. Időpont: Április 02. 09:00

Konferencia az influencerek helyes bevetéséről, velük való gyümölcsöző kapcsolat kialakításáról, konzekvens imázsépítésről, hatékony eladásösztönzésről, saját tartalmak gyártásáról, külföldiek adaptálásáról április 4-én!

hirdetés