hirdetés
hirdetés

Megjelent a legfrissebb Üzlet és Pszichológia!

Érzelmek a munkahelyen - hol a helyük?

Az érzelmeknek és az azokkal való foglalkozásnak igenis helyük van a munka világában is, mind az anyagi, mind a lelki károkat megelőzendő. Ehhez nyújt segítséget a mostani lapszám, ami itt is megvásárolható.

Az érzelmek felvállalása még mindig tabu sok helyen a munka világában, pedig igencsak hátráltatni tudja a munkafolyamatokat, ha belekerülünk egy játszmába, vagy tisztázatlan konfliktusok nehezítik az együttműködéseket. Mostani lapszámunk tematikája "érzelmek a munkahelyen", ezen belül pedig amiről szó van benne: 
Orvos-Tóth Noémi ezúttal rámutat arra, hogy pontosan hogyan jelenhetnek meg a transzgenerációs traumáink a munkahelyeinken, és miért fontos, ha egy vezető tisztában van a saját gyenge pontjaival, az autoritáshoz való viszonyával.
 
 
Az utóbbi évek vívmánya, hogy felismertük az EQ jelentőségét is. Nyilván IQ és EQ együtt adja ki a képletet, hogy ki mennyire tud sikeres lenni, de sokan méltánytalanul felülbecsülik az IQ szerepét, és legyintenek az EQ jelentőségére. 
 
 
Kiszámoltuk már, akár hozzávetőlegesen is, hogy mennyibe kerülnek nekünk a munkahelyi konfliktusaink? Nehéz kiszámolni, szóval értjük, ha nem, de ezt közgazdász kutatók megtették helyettünk, döbbenetes számok a cikkben. De ha csak a fele, vagy a tíz százaléka érvényes ránk nézve, akkor is érdemes felismerni, hogy kidobott pénz minden egyes tisztázatlan konfliktus a cégen belül, minden egyes feszültség, ami feleslegesen nehezíti, lassítja a munkát, és ássa alá a dolgozók motivációját. 
 
 
Most már elég idő telt el az otthoni munka általános mértékű bevezetéséhez ahhoz, hogy felismerjük a buktatóit, és belássuk: mi emberek mégis csak társas lények vagyunk. Milyen pszichés következményei lehetnek, ha hosszú távon elszigetelve dolgozunk? 
 
 
Érzelmek a döntéseinknél: minden vásárlásunk, fogyasztásunk, döntésünk egy komplex érzelmi döntés, melynek vannak általános mintái. Ezeket ismerve mi magunk is jobban tudunk hatni másokra, és kivédeni is jobban tudjuk, ha mások akarnak hatni ránk. Dr. Újszászi Bogár László-meggyőzés kutatóval készített interjúban ezekről a mintákról olvashatunk:
 
 
 
A legfontosabb kérdés pedig: panaszkodhat-e egy vezető? Torma Kálmán vezető tanácsadó véleménye szerint...
 
 
Limpár Imre, régi pszichológus szerzőnk, ismert előadó legújabb könyvéről is szót ejtünk, szerintetek, melyek azok a mondatok, amelyek a ti életeteket változtatták meg? 
 
 
És ez csak egy ízelítő volt. Még számos aspektusból járjuk körül a támát, konkrét tanácsokat is adva. A lap megvásárolható a nagyobb árusoknál, vagy megrendelhető itt.
 
 
 
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!
hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

hirdetés