hirdetés
hirdetés
hirdetés

Produktivitás

Elon Musk tuti tippje az unalmas meetingek ellen

Ugye te is érezted már úgy, hogy a céges meetingek túlnyomó többsége nem a produktivitást szolgálja, hanem csak az idődet rabolja? Elon Musk, a Tesla és a Space X alapítója szerint az unalmas értekezletek helyett tényleges munkára kéne az erőinket fordítani. 

Ha egyszer Elon Musk könyvírásra adná a fejét az üzleti etikettből, az egy nagyon rövid, ugyanakkor velős mondanivalót tartalmazó mű lenne – legalábbis a legutóbbi céges körleveléből erre lehet következtetni. Ugyanis a Tesla CEO-ja szerint, – aki egyébként júniusra meg akarja duplázni a Model 3 típusú autó gyártását –, szükség van arra, hogy unalmas és időrabló értekezletek helyett a kollégái ténylegesen dolgozzanak.

Hogyan szabaduljunk meg az időrabló céges meetingektől?

Musk egy memoban küldte ki a cég dolgozóinak a javaslatait, amiben nem finomkodik:

  • A folyamatos értekezletek szépen lassan meggyilkolják a vállalatot. Csak akkor hívj össze egy nagy meetinget, ha biztos vagy benne, hogy az ott érintendő témák mindenki számára értékes információtartalommal bírnak, és ez esetben is minél rövidebb idő alatt zavard le a dolgot!
  • Kerüld a túl gyakori értekezleteket! Kivéve, ha valami extrém sürgős ügyet kell megbeszélni. Amint a probléma megoldódik, hanyagold a meetingeket!
  • Egyszerűen csak sétálj ki a tárgyalóból, ha úgy érzed, hogy érdemben már nem tudsz hozzátenni semmit a meetinghez! Nem udvariatlanság felállni és lelépni, az már sokkal inkább, ha mások idejét rabolod feleslegesen.

Ezeken kívül említ még további két tanácsot, amik szintén segíthetik a produktivitást:

  • Ne használj betűszavakat vagy értelmetlen kifejezéseket az eszközökre, szoftverekre vagy munkafolyamatokra! Nem akarjuk, hogy az embereinknek egy egész szójegyzéket kelljen megjegyezniük, ahhoz, hogy egyáltalán dolgozni tudjanak.
  • Ha a munkahelyi szabályok követése egy adott helyzetben teljesen életszerűtlen és komikus, akárcsak egy Dilbert képregény, akkor azon a szabályon változtatni kell!

 

Dilbert képregény (forrás: hundilbert.blog.hu)

Sas Eszter Krisztina, online szerkesztő/újságíró
a szerző cikkei

(forrás: Quartz at Work)
hirdetés
IRATKOZZON FEL
HÍRLEVELÜNKRE!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON!

hirdetés
ÉRDEKES HÍRE VAN? KÜLDJE EL NEKÜNK!
hirdetés

Pakk Csomagolásdizájn-verseny célja, hogy megtaláljuk Magyarország legszebben tervezett és kivitelezett termékcsomagolásait. Nevezési határidő: május 25.

A Magyar Instagram Körkép 3.0 kutatás eredményeinek és az Instagram legfrissebb híreinek ismertetése, a turisztikai szektorra fókuszálva. Május 30., 09:00

Idén tizedik alkalommal hirdetjük meg az online videótartalmak versenyét. Hosszabbított nevezési határidő: június 1.

Gyakorlatorientált tréning a SAKKOM Interaktív szakmai támogatásával a Google AdWords kampány létrehozásának és optimalizálásának technikájáról és trükkjeiről, egészen a kezdő lépésektől. június 6., 08.30 - 14.00

Nemzetközi PR Best Practices június 7-én: Nemzetközi PR vezetők esettanulmányai és vacsora az ICCO elnökségi tagjaival

Játssz komolyan! – LEGO® SERIOUS PLAY® workshop: Legózz a fejlődésért, legózz a flow élményért! Három LEGO® SERIOUS PLAY® workshop egy napon, válaszd ki a saját témádat! Időpont: június 14.

Ülj a géphez! – Facebook tréning HR-eseknek. Toborzási kampányok a Facebookon, lépésről lépésre, június 20-án.

hirdetés